... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
AlienZV napísal:Všeobecne to boli motory v E60 530D
AlienZV napísal:Všeobecne to boli motory v E60 530D
emporio napísal:Ale pisal som ze chcem rocniky 2003-2007Napiste najspolahlivejsie iba z tych rocnikov
Milosss napísal:Tak to si zadrel teda peknu blbost nehnevaj sa na mna. Ak chces naftu z toho roku vyroby, kup si posledne modely rotacky TDI 66kW. Daj si tam jednohmotu, ak tam jednohmota este dokonca nesla z vyroby, mas tam stare primitivne obtokove turbo, mozes vymenit vstreky ktore plnia euro 2 normu co maju menej ako 200bar vstrekovaci tlak, jednoduche rotacne cerpadlo a nic viac. EGR zaslepis a finito, nic viac sa ti snad na tom motore nema co pokazit. A ked si rozumny, tieto veci ti vydrzia snad pol miliona km bez zasahu.
Milosss napísal:TDI 66kW neni atmosfera ale turbodiesel dokonca s intercoolerom. Co sa tyka tvojho porovnavania, furt sem pchas nejaku blbe stupnice, tu sa to tak neda urcit. Ak ti poradime nejaky motor pojdes si ho kupit? V tom pripade by som na tvojom mieste si naozaj kupil ten bicykel alebo mesacnik na MHD. Proste pochop uz ze v rokoch uvadzanych tebou, kde sa zacinalo vo velkom prejavovat stupen degeneracie ekologistov s co naj euro limitmi, sa drtiva vacsina motorv, ak si mozem dokonca dovolit tvrdit ze vsetky motory, ktore zacali splnat prisnejsie limity, sa stali rizikove a z tvojho pohladu nepripustne. Moze sa pokazit hocico pri hocijakom najazde a pri hocijakom jazdnom style. Dnes vyrobene auto s tymi euro limitmi podla mojho nazoru uz nesplna tvoje kriteria. Staci?
emporio napísal:Ako mozes napisat ze ziadny motor nesplna moje kriteria?![]()
![]()
Nejake motory su predsa spolahlivejsie ako ostatne a samozrejme ze viem ze TDI je diesel, ved to vyplyva uz z nazvu, ale myslel som to tak ze atmosferak vacsina ludi povazuje za najspolahlivejsi :) Asi si nepochopil to co som pisal to nie su stupnice, ale to ako mas napisat, ktory motor je podla teba najspolahlivejsi :)
voMacK napísal:a co ak sa ti na tom aute vysere nieco uplne nez motor a bude nepojazdne?
emporio napísal:Ako mozes napisat ze ziadny motor nesplna moje kriteria?![]()
![]()
Nejake motory su predsa spolahlivejsie ako ostatne a samozrejme ze viem ze TDI je diesel, ved to vyplyva uz z nazvu, ale myslel som to tak ze atmosferak vacsina ludi povazuje za najspolahlivejsi :) Asi si nepochopil to co som pisal to nie su stupnice, ale to ako mas napisat, ktory motor je podla teba najspolahlivejsi :)
M54 je najspoľahlivejšie motor BMW vôbec postavená. Tu je prečo:
Vačkového hriadeľa reťazový pohon a V-remeňom sú údržby-free a určené pre dobu životnosti motora.
Ventilovej vôle sú uchovávané v súlade po celú prevádzkovú dobu životnosti motora o self-nastavenie hydraulického mechanizmu klírens ventil. Nie je potrebné upraviť ventilovej vôle, niekedy.
Netreba resetovať spojky, pretože to je self-nastavenia.
Vzduchových filtrov a sviečok len je treba vymeniť po 100.000 km alebo 62.000 mil
Ropy v oblasti prenosu a posledná jednotka je celoživotná náplň nevyžaduje žiadne náhrady.
Nie je potrebné žiadne špeciálne beh-v prevádzke.
BMW Ukazovateľ servisného intervalu informuje vodiča zostávajúcu vzdialenosť do ďalšej výmeny oleja. Už nemusíte meniť olej po pevné, tuhé kilometrov.
Motor je schopný prispôsobiť sa automaticky na všetky druhy paliva medzi 87 a 98 oktánov.
Anti-zaklopať ovládanie automaticky nastaví motor beží podmienky príslušného paliva a kvalitu.
Vezmite prosím na vedomie, že motor má maximálny výkon je dosiahnutá iba vtedy, ak beží na 98 oktanov prémiové palivá.
voMacK napísal:
hej hlavne rocniky 2003 - 2005, kde sa veselo lamali klapky v sani ze? :)
M54 je najspoľahlivejšie motor BMW vôbec postavená. Tu je prečo:
Vačkového hriadeľa reťazový pohon a V-remeňom sú údržby-free a určené pre dobu životnosti motora.
Ventilovej vôle sú uchovávané v súlade po celú prevádzkovú dobu životnosti motora o self-nastavenie hydraulického mechanizmu klírens ventil. Nie je potrebné upraviť ventilovej vôle, niekedy.
Netreba resetovať spojky, pretože to je self-nastavenia.
Vzduchových filtrov a sviečok len je treba vymeniť po 100.000 km alebo 62.000 mil
Ropy v oblasti prenosu a posledná jednotka je celoživotná náplň nevyžaduje žiadne náhrady.
Nie je potrebné žiadne špeciálne beh-v prevádzke.
BMW Ukazovateľ servisného intervalu informuje vodiča zostávajúcu vzdialenosť do ďalšej výmeny oleja. Už nemusíte meniť olej po pevné, tuhé kilometrov.
Motor je schopný prispôsobiť sa automaticky na všetky druhy paliva medzi 87 a 98 oktánov.
Anti-zaklopať ovládanie automaticky nastaví motor beží podmienky príslušného paliva a kvalitu.
Vezmite prosím na vedomie, že motor má maximálny výkon je dosiahnutá iba vtedy, ak beží na 98 oktanov prémiové palivá.
eko.fresh napísal:Pekny google translate :) M52TUB su ale urcite spolahlivejsie a pojdu do-nekonecna. Okrem vymeny tesnenia vanosu ta tam nepostrehne nic. Mozes im nakladat za studena. vypnut za tepla stale pojdu jak nove
Arnost napísal:
od 2003