... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
doublevanos napísal:nie je treba pri tvojom type auta ochladzovat turbo respektive casti turba volnobeznym chodom po skonceni jazdy, ak sa bavime o BMW 320d E91, ktory ma motor typu M47M2, tak ten je vybaveny vymennikom teploty oleja na okruhu turba, to znamena, ze neustale dochadza k ochladzovaniu olejovej cirkulacie turba v sucinnosti s hlavnym okruhom chladenia motora.
.
voMacK napísal:tak a čo včul?![]()
ochladzovat kludnou jazdou + statie na mieste pri dorazeni do ciela? Ci jak?
eEDOo napísal:ja by som dal ako najspolahlivejsie hladky diesel a atmosfericky benzin.
Hlady diesel - zvuk sice ako traktor, ale mozes tam liat co len chces od ukrajinskej nafty az po olej z kauflandu a ten motor pojde. Sused ma 30 rocny peugeot a okrem toho ze tam raz za 10rokov vymeni zhavice, tak s tym motorom nic nerobil. Dokonce osobne poznam jednu octaviu SDI co ma realnych 500.000km a bez problemov.
Atm. benzin, napr. pri vyssom objeme si toci smiesne otacky a mozes tiez na tom chodit do nekonecna. Napr. vid stare americke auta. 6litre ktore si len tak "bublu" chodia doteraz.
Zvysok som si neni isty nakolko nemam skusenosti s kompresorom, ale turbo benzin by som dal urcite pred turbo diesel co sa tyka spolahlivosti. Nafta ma viac sadzi co vedie napr. k castejsiemu zadretiu regulacie natacania lopatiek turba. Benzin hori cistejsie a tym padom na to netrpi tolko.
Kompresor je pohany od klukovky (sa mi zda) a teda nejdu cez neho vyfuk plyny - neni tak tepelne namahany, ale zase ma viac mech. dielov.
Mozno by som ho dal pred turbo benzin.
Teda moja tabulka by mohla vyzerat asi takto:
1.-2. - hladky diesel, atm. benzin -> z mojho pohladu min. rozdiel spolahlivosti
3.- kompresor
4. - turbo benzin
5. - turbo diesel
Ale vsetko zavisi aj od toho na co sa auto pouziva, kolko ludi na nom jazdi, ci sa pravidelne servisuje atd.Napr. moj SDI sa moze pokazit skor ako tvoj turbo diesel pokial budem na nom jazdit ako trotl.
eEDOo napísal:SDI - hladky dizel (bez preplnovania, teda turba) od VW (1.9SDi)
TDI - preplnovany od VW (1.9TDi, 2.0TDi)
HDI - zvacsa preplnovany dizel od PSA Peugeot Citroen (2.0HDi, 2.2HDi)
JTD - preplnovany (najpopularnejsi je 1.3JTD) od Fiatu
dCi - motor od Renaultu, montuje sa aj do Nissanu (uz aj do Dacie :-) - preplnovany (iba taky som zazil, ale opravte ma, ak sa mylim) - (1.5dCi, 1.9dCi)
D-4D - motor od Toyoty, nieco podobne ako CTDi od Hondy...posledna generacia je fakt pecka...
CTDi - dalsi skvely motor od Hondy...preplnovany diesel (jeden z najmodernejsich vobec)...
CDTi, CDT - BMW preplnovany common rail (tento je jeden z najlepsich) montuje sa aj do Roveru (2.0CDT, 2.0CDTi)
emporio napísal:A maju nejake auta vyrobene po roku 2005 hladky diesel? Mimochodom som nasiel ze ake su rozne typy dieslov, tak ktore z nich su najlepsie? A teda ziadny nie je teda podla teba lepsi ako atmosfericky benzin z pohladu spolahlivosti?