... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pby napísal:
OT:
Iba tak podripnem.. (ber to ako srandu) a DSC si mal off ?
Inak mne prehrabne sem tam aj na zapnutom DSC ale to sa mi vidi ze stojim na kamienkoch zo zimnych posipoch ciest,ale to je len taky kratucky prehrab asi to DCS potom nepusti dalej. Pri vypnutom to hrabe ako prasa..
pby napísal:Teraz citam taku novinku, ak autom pri rozjazde trha moze byt pokazeny dvojhmotny zotrvacnik. Ako je to myslene pri rozjaze? Uz ked mam pustenu slojku a auto sa hybe len to stale sklbe? Alebo pri pustani spojky pri rozjazde ako som pisal vysie.. lebo mne s autom nehadze horibilne skor tak sek ako keby podradzujes a nevyrovnas otacky a pustis rychle spojku - len to ze ja sa iba pohynam..
PeqpeK napísal:myslim, ze si celkom podrobne popisal jeden z priznakov ako sa prejavuje dvojhmotak :)
pby napísal:teraz citam aj tu jednu temu na fore ze ak by to bol dvojmotak tak ked vypinam auto (spojka nieje zoslapnuta a mam neutral) tak by malo nieco kovovo buchnut albo buchat, a nic take som nepozoroval..![]()
PeqpeK napísal:dvojhmotak, silenty motoru, prevodovky a celkovo celeho pohonneho ustrojenstva mavaju podobne prejavy, najlepsie teda je ak skontrolujes vsetko ostatne a ak je vsetko OK, tak to ostava asi uz len na ten dvojhmotak :) ale ten ked odide uplne,tak to bude asi trosku iny rachot
este ma napada, ak ides konstantne a zacnes pridavat a uberat plyn, tak necitis ziadne trhnutie?
pby napísal:
Vyskusam to odpozorovat ale asi nie, mal by som to v pameti.. kazdopadne skusim sa na to zamerat a napisem.
- Co som si ale vsimol v suvislosti s tym kopnutim(trhnutim) je ze ked sa rozbehnem na 1 -nic ked dam 2 a 3 to robi najcitelnejsie 4,5 slabsie a pozeral som na otackomer - vzdy to trhnute sprevadzaju nahle zvysene otacky o 500-700 ot/min a nenastane to len ked pustam veeelmii pomaly spojku (ako pisem na 4 a 5 stupni ked radim to trhnute je malo citelne po zaradeni 2 a 3 trha citelne)
PeqpeK napísal:nahle zvysene otacky bez toho, ze by aj rychlost bola nahle zvysena to by som skor videl na preklz spojky! nakolko po pusteni spojky musia ist otacky nahor konstantne s rychlostou, ak nie, tak medzi motorom a kolesami nie je pevny prevod!
pby napísal:
- co to znamena: "nakolko po pusteni spojky musia ist otacky nahor konstantne s rychlostou, ak nie, tak medzi motorom a kolesami nie je pevny prevod!" nejak pre lajka to napis protim ta :) :)
Tak a teraz som to bol pretestovat poriadne.. auto startnem hodim r1 pustam spojku jemne pridam plyn auto sa rozbieha (a raz trehne autom a raz nie.
ALE ked idem na r1 (pomali) a pustim plyn autom cukne pridam plyn autom cukne- mozem plyn pustat a stlacat dookola a stale to cukne. To cukanie nieje buchot nieje ho pocut len autom ako keby pribrzdilo, alebo niekedy ako keby zakyvalo ale nieje to taky vyrazne cuknutie ako pri radeni rychlosti a vypusteni spojky co popisujem dalej, cize ako keby nieco podobne ale zaroven ine.. (a reakcia je aj na otackomeri ale len mierne skoky su tam..)
Idem na r2 pustam spojku bez plynu ak rychle (co nueje dobre ani za normalnych podmienok) cukne (ovela vyraznejsie ako pri r1 a pridavani a uberani plynu pri jazde, ale tiez to nieje buchnutie, ziadny zvuk len pribrzdenie) a podskocia otacky o 500 ak pustam spojku pomaly je to ok (tiez ak pridam sucasne aj plyn, je to ok) r3 je to iste r4 skoro vobec, pri r5 tiez opatrnejsie treba pustat tu spojku..
Cize tak
a este k tomu preklzu spojky, skusal som to pri jazde do kopca na r5 asi pri 70km/h som zosplapol na plno plyn a otacky stali rovnako ako aj rychlost a ked sa zacali zvysovat ot. rastla sucastne, rovnako aj rychlost -(to je vraj taky test na preklz a vidim to na velmi ok v mojom pripade)