... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
ViktorDDD napísal:a kde ti tá spojka zaberá? teda pri púšťaní pedálu, nižšie alebo až celkom hore? inak najlepšie je pohýnať sa tak aby sa netrápil ani motor ani spojka, teda pridať trochu plynu a spojku púšťať rýchlo avšak s citom, nie tak že vytočíš motor zoskočíš zo spojky a pomaľuješ asfalt, ale ani tak že púšťaš spojku na voľnobehu a auto sa pomaličky rozbieha a pritom sa aj motor aj spojka očividne trápi, niečo medzi
johnyfly1 napísal:so spojkou opatrne, co najmenej mackat, nedrzat ju dlho stlacenu, nepustat rychlo, teda nenakladat jej,
ja som mal spojku odratu na nity a nemohol som sa pohnut plynulo..musel som sa velmi snazit aby sa mi to podarilo vzdy autom seklo, dalej niekedy ked som sa rozbiehal celym autom skubalo, bolo to citit ako odspodu od kardanu, po vymene jedna basen :)
SurrendeR napísal:podobny problem som mal aj ja.. zdalo sa mi ze je spojka v prdeli.. bol to len ulomeny plastovy diel c. 6
samotna lamela bola ok, a aj mne obcas triaslo autom pri plynulom pustani spojky za nizkych otacok.
vymenil som celu spojku, ten plastovy diel sa da zohnat, mne ho poskytol kamarat zo starej prevodovky (ten diel ide do prevodovky)
a nemozem si to vynachvalit.. spojka ide uplne lahucko, zabera presne tak ako ma.
dethXtreme napísal:sa opytam ked je tu tato tema...vela majtelov 1,6 a 1,8 tu tvrdi, ze nemaju problem s autom "prehrabnut"...no mne sa to este nepodarilo...nejde o to ze by som chcel na kazdych semaforoch zagumovat alebo nieco podobne, ale z cisto teoretickeho hladiska ma to zaujima...schvalne som to skusal cez vikend na rovine...cisty suchy asfalt...otacky okolo 4500-5000 prudko pustena spojka, plyn na podlahu a...nic...otacky trosku klesli a auto sa plynulo rozbehlo...takze tusim spravne ze spojka je uz za zenitom?
( mam 1,8 m43 s gumy boli normalne 195/60 r15 )