No ja osobne tiez tankujem vacsinou Shell, a to v ZA, sem tam na Cerveniku ked nevyda, a potom Rakusko dialnica a Nemecko vacsinou mimo dialnice. Nikdy som nemal problem. ( auto e39, e61 ).
Ovsem raz som natankoval na OMV v CA ( samozrejme som tankoval viac krat ) , ale jedneho pekneho dna minuly rok ( sa mi zda ze minuly rok to bolo, pripadne predminuly) v zime som natankoval, a v -20 som uz nenastartoval ( e39 ) . Druhe auto e61 s naftou zo shelky nastartovalo v pohode ten den, dokonca az do -30 v tom case. Dokonca, ked som volal kolegovi, ze som natankoval na OMV a nenastartoval som, povedal mi ze akurat si bol kupit cigarety na tej OMV a ze bola zavreta a potichu mu povedali , ze im zamrzla nafta v stojanoch ?! Ci je to pravda s tym zamrznutim neviem, zavreta vsak bola

. S tou e39 som musel cakat na -6, potom v pohode nastartovala. Ked som tam dal tu Shelku zo ZA , o dva tyzdne pri -26 v pohode startovala.
Inac odvtedy , co som na tej e39 menil zhavive , auto nastartovalo vzdy , aj ked bolo menej ako -30. Teda vzdy ked bola baterka nabita . Ale to uz je ina diskusia , preco mi sem tam e39 vybije baterku - doteraz neviem preco, ale uz to riesim druhou starou baterkou v kufri
Takisto sa mi stalo cca 5 rokov dozadu na Slovnafte v ZA ( vypadovka na Blavu) , som natankoval plnu nadrz do Opel Kadett, a rano som nenastartoval. Ako niekto pisal , to auto si fici aj na repkovy olej. Vybral som z toho auta palivovy filter a vyklepaval z neho ztuhnuty parafin !!!. Musel som bohuzial pockat az kym prestalo mrznut

. Bolo nieco okolo -20.
Takze ja osobne si myslim , ze to je o stasti. A preto sa snazim tankovat podla toho ake konkretne skusenosti som mal ja a to - ako som pisal Shelka v Za na vypadovke na Blavu, potom Shelka v Rakusku , Nemecku, CZ a PL, a ak nenajdem shelku v tych krajinach tak Aral, Agip.
Nastastie som az na tie dva problemy , co som popisoval nemal ziadny iny problem s palivovou sustavou. Teda teraz ma napadlo, ze mi odislo podavacie cerpadlo na e39 , to co je pod sedackou vodica. Neviem vsak preco , a kde bolo natankovane ( Bol som vtom case dlhodovo mimo Slovenska , a jazdila moja manzelka , teda natankovane bolo bud OMV Cadca , alebo pumpa na Starej Bystrici , neviem vsak ako sa vola ) > Tuto zavadu vsak nedavam za vinu nafte , ale skor vysokemu najazdu co je na aute.
Na e39 som uz dal 1000 tis, na e61 90 tis, a na tom Kadete nieco okolo 150 tis km.