Nasledujuce riadky su od
Snakea, ktoremu vdacime za tento testik naft:
.. a ta no name pumpa ????? ... zeby jurki
Nie, doslova noname, predávané po bandaskách, podľa mojich info brané z cisterien, teda ten najväčší usadený bordel čo ihneď zapchá filter a rozdrbe vstrekovače/čerpadlo.
Moze mi niekto vysvetlit , ako mohla mat ta noname pumpa hustotu nafty 1 a pol krat vyssiu ako voda ?!?!?!?
Viď vyššie.
skoda, ze tam nieje aj OMV premium diesel, ten by ma zaujimal, kedze predpokladam, ze asi tiez nepatri k velmi predavanym a teda hrozi, ze si chvilu polezi v nadrziach...
OMV tu nemáme (bohužel no), aj po Benzinu som si šiel až pri Senec :)
skuste si len pre seba natankovat z pump ktore mate v okoli do 2lit.flias a nechat na jednom mieste najlepsie v zime aspon tyzden tu naftu usadit.skusil som v TN a na Shelke uz netankujem
A ja vám odporúčam zavrieť sa do chladničky na týždeň, či nezmrznete, týždeň na zime tú naftu úplne zničí, nezávisle od toho či je to zimná, prechodná alebo letná zmes.
v servise mi vraveli, ze pouzivanim aditiva sa vyrazne znizuje zivotnost DPF filtra...neviete niecik o tom?Moze byt,no aj tak ho tam radsej dam. Ja som mal pri kupe na BC cca 100tis km do servisu DPF , po najazdených 80tis km s pridavanim VIF a Castrol mi pise 8tisic do vymeny-opravy ci co ja viem coho.
Problém je nasledovný, v súčasnosti sa do palív kvôli daňovým úľavám pridáva do nafty MERO (aby grínpisáci boli hepi a ľud šťastnejší, že je nafta lacnejšia) toto MERO je práve nepriateľ nových vysokotlakových vstrekovačov (vie ich zaniesť a podobne - tuto vetu brat s rezervou, je dost hodin a mne sa nechce presne vypisovat co je nepriatel a co nie). Takže skôr by som sa bál o to, VIF aspoň čiastočne MERO odbúrava (takže je vhodný do CR systémov). DPFko sa zanesie tak či tak, keďže moderné diesle sú nastavené na palivo úplne inej kvality, než sa dá tu kúpiť, kto má staré IDI/SDI/TDIVE, ten vyhral, zožere mu to aj olej a môže byť vysmiaty jak lečo, pretože to čo tankuje teraz ako normálne palivo, je pre jeho motor ako ako prémiové, pre užívateľov CR motorov, je aj to prémiové palivo dosť záhul pre motor.
Trochu som tieto veci posurfoval na nemeckych forach, a tam napriklad na leto odporucaj Liqui Moly 2T do kazdej nadrze 250ML.
Však to tam lejte :) vstrekovače sa potešia.
Franzi, mam na teba otazku : mohol by si tie rozbory spravit aj na nejakych vzorkach ktore ti dodam ja alebo ini ludia?
Bohužial nie, rozbory budem robiť vybraným ľuďom, a keďže to bude brané z čerpačiek z okolia tých ľudí, tak to celoplošne nebude mať nikdy žiadny dopad (aj keď môže, môj odhad).