... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: Rozbory nafty

Utorok, 15. Marca 2011, 19:12

v servise mi vraveli, ze pouzivanim aditiva sa vyrazne znizuje zivotnost DPF filtra...neviete niecik o tom?Moze byt,no aj tak ho tam radsej dam. Ja som mal pri kupe na BC cca 100tis km do servisu DPF , po najazdených 80tis km s pridavanim VIF a Castrol mi pise 8tisic do vymeny-opravy ci co ja viem coho.

A ake mate skusenosti s AGIP???
Andreas
BMW 320d E90

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 16. Marca 2011, 07:38

V servise toho narozpravaju. Samozrejme ze nemozes dat hocijake aditivum, napriklad VIF ma myslim aj napisane ze je vhodny aj pre DPF. Trochu som tieto veci posurfoval na nemeckych forach, a tam napriklad na leto odporucaj Liqui Moly 2T do kazdej nadrze 250ML. Zlepsuje mazivost nafty a pri spalovani nevznikaju ziadne castice ktore by sa ti do DPF mohli ulozit.

Preto treba dat pozor ake aditiva davas do nafty, musia sa kompletne spalit aby nezanasali DPF.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Marca 2011, 22:12

ja mozem len a len chlapy vrelo doporucit firmu PRO-TEC ... je to drahsie ale to co som vyskusal,tak som zasol. Prave som dotestoval cistic trysiek...neporovnatelny rozdiel,dokonca aj ked uz som natankoval naftu bez aditiva,tak ide tichucko.Maju samozrejme aj vyborne aditiva..hmmm,ale ta cena
Andreas
BMW 320d E90

stefi
Auto: BMW 318d ,F 36
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Marca 2011, 21:18

Tak som natankoval na Morave,ako som sľúbil. Dal som do plna Vervu od Benziny. Na stojane mali napísané,že táto nafta má cetanové číslo 60,tak som bol teda zvedavý... Už keď som platil,tak mi milá staršia pani povedala,ako som sa veľmi múdro rozhodol :mrgreen: To len na porovnanie so Slovenskými pumpami-človek ich pozdraví,veľa krát ani neodpovedajú.
Už po prejdení pár kilometrov som začal pociťovať zmeny k lepšiemu. Autíčko začalo akosi lepšie ťahať aj ten motor šiel na voľnobehu pred chalupou akosi dobre. Auto som nechal v noci na vonku a ráno ten štart sa mi znovu pozdával,bol lepší(v noci ešte mrzlo). Tak si ešte odsledujem spotrebu a uvidím. Cena nafty bola34,90Kč,takže pohodička =D> =D> =D>

sooky

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 13:05

Franzi, mam na teba otazku : mohol by si tie rozbory spravit aj na nejakych vzorkach ktore ti dodam ja alebo ini ludia?

inak povedane, mas pristup k tym potrebnym labakom a zariadeniam? Ak ano, kolko by takato vec koštovala dukatov?

Roberbo
Auto: x5
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 22:05

Tak tiez trosku prispejem..riesil som svojim malym pokusom meradla naftovych stojanov na SK len na inom fore, a potom sa to nejak zvrtlo aj ohladne riesenia aj kvality nafty...

tu je odkaz:
http://forum.autobazar.eu/test-meradla- ... 33002.html

zoom
Auto: Jeep Grand Cherokee

Sobota, 23. Apríla 2011, 23:55

Nasledujuce riadky su od Snakea, ktoremu vdacime za tento testik naft:

.. a ta no name pumpa ????? ... zeby jurki

Nie, doslova noname, predávané po bandaskách, podľa mojich info brané z cisterien, teda ten najväčší usadený bordel čo ihneď zapchá filter a rozdrbe vstrekovače/čerpadlo.
Moze mi niekto vysvetlit , ako mohla mat ta noname pumpa hustotu nafty 1 a pol krat vyssiu ako voda ?!?!?!?

Viď vyššie.
skoda, ze tam nieje aj OMV premium diesel, ten by ma zaujimal, kedze predpokladam, ze asi tiez nepatri k velmi predavanym a teda hrozi, ze si chvilu polezi v nadrziach...

OMV tu nemáme (bohužel no), aj po Benzinu som si šiel až pri Senec :)
skuste si len pre seba natankovat z pump ktore mate v okoli do 2lit.flias a nechat na jednom mieste najlepsie v zime aspon tyzden tu naftu usadit.skusil som v TN a na Shelke uz netankujem

A ja vám odporúčam zavrieť sa do chladničky na týždeň, či nezmrznete, týždeň na zime tú naftu úplne zničí, nezávisle od toho či je to zimná, prechodná alebo letná zmes.
v servise mi vraveli, ze pouzivanim aditiva sa vyrazne znizuje zivotnost DPF filtra...neviete niecik o tom?Moze byt,no aj tak ho tam radsej dam. Ja som mal pri kupe na BC cca 100tis km do servisu DPF , po najazdených 80tis km s pridavanim VIF a Castrol mi pise 8tisic do vymeny-opravy ci co ja viem coho.

Problém je nasledovný, v súčasnosti sa do palív kvôli daňovým úľavám pridáva do nafty MERO (aby grínpisáci boli hepi a ľud šťastnejší, že je nafta lacnejšia) toto MERO je práve nepriateľ nových vysokotlakových vstrekovačov (vie ich zaniesť a podobne - tuto vetu brat s rezervou, je dost hodin a mne sa nechce presne vypisovat co je nepriatel a co nie). Takže skôr by som sa bál o to, VIF aspoň čiastočne MERO odbúrava (takže je vhodný do CR systémov). DPFko sa zanesie tak či tak, keďže moderné diesle sú nastavené na palivo úplne inej kvality, než sa dá tu kúpiť, kto má staré IDI/SDI/TDIVE, ten vyhral, zožere mu to aj olej a môže byť vysmiaty jak lečo, pretože to čo tankuje teraz ako normálne palivo, je pre jeho motor ako ako prémiové, pre užívateľov CR motorov, je aj to prémiové palivo dosť záhul pre motor.
Trochu som tieto veci posurfoval na nemeckych forach, a tam napriklad na leto odporucaj Liqui Moly 2T do kazdej nadrze 250ML.

Však to tam lejte :) vstrekovače sa potešia.
Franzi, mam na teba otazku : mohol by si tie rozbory spravit aj na nejakych vzorkach ktore ti dodam ja alebo ini ludia?

Bohužial nie, rozbory budem robiť vybraným ľuďom, a keďže to bude brané z čerpačiek z okolia tých ľudí, tak to celoplošne nebude mať nikdy žiadny dopad (aj keď môže, môj odhad).

hpbaxxter
Auto: BMW 330d Touring E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Apríla 2011, 20:24

franzkiller napísal:
tak BMW tvrdi aj ze olej v prevodovke je lifetime ;)

podla nemeckeho ADAC-u sa berie zivotnost auta 150 000km alebo 5 rokov (alebo nejake take podobne cisla)...takze tu mama lifetime. Nemecki inzinieri nemaju napamati vychodnu europu, kam idu ich auta na dochodok :-)

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 25. Apríla 2011, 17:15

obycajne v chladnicke nemrzne.cez zimu vonku obcas aj mrzne :-" .ak tyzden natankovana nafta je uplne znehodnotena tak ako tankujes?za 5e a hned to vyjazdis az do sucha a zasa natankujes ked potrebujes auto?

wixter
Auto: BMW E91 318d

Pondelok, 25. Apríla 2011, 19:05

Chalani a aku naftu sa teda odporuca tankovat? ktora je taka celkom dobra? nemate nejake testy viacerych CS? Ako je na tom napr. LUKOIL?
-----------------------------------------------

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

korado
Auto: len V12 a len long

Pondelok, 13. Júna 2011, 22:09

kvalita LUKOIL nafty by zaujímala aj mňa, beriem tam dosť často
INSTAGRAM: korado_korado

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Júna 2011, 22:40

Ako je na tom nafta v rakusku ?
Dnes som bol capnut plnu v Hainburgu... Zatial mam zato ze rafinerisky process je tam menej odflaknuty ako u nas 8)

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 13. Júna 2011, 22:50

no neviem, raz som nacapoval na ESSO (dnes Agip) plnu dieslu a bol som rad ked som ho konencne vypalil. Nic moc, klepotalo to ako VW pumpe-duese (a to mal moj motor cca 3000km!) Nehovoriac o tom, ze ceny v Hainburgu su vdaka slovakom skoro rovnake so SR :D Vo Viedni je casto lacnejsi.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Júna 2011, 22:59

Tak uz ani pan boh nevie co tankovat. Vsade zle, vsetko zle :mrgreen:

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 14. Júna 2011, 08:34

no jo, pokial si to sam doma v garazi "neskrakujes" z kvalitnej ropy, nevies co tam lejes :mrgreen:

Ale nie, myslim ze je to jedno, ono v tejto oblasti je to vzdy len z dvoch rafineriek, ak clovek netankuje stare statne zasoby u Jurkiho :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných