... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

bruno75
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: Presnosť indikovanej rýchlosti

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 14:07

vďaka za rýchlu odpoveď :)
ak to úspešne rozbeháš, daj vedieť práve o takéto "somarinky" by som mal záujem. Možno si tú cestu na "daleký východ" predsa len urobím :mrgreen:
ad otázka 4) ja mám taký návod na vstup do "secret menu BC", ze zatlačíš tlačidlo na nulovanie denného počítadla km, podržíš a vstúpiš do menu 1, preklikáš tuším po menu 19 a tam zadáš súčet posledných 7 číslic VIN. Tým odomkneš "secret menu" a môžeš v ňom listovať. Rovnako (veľmi podobne) to fungovalo u E39. Problém je v tom, že zatiaľ čo v E39 ostalo menu odomknuté "naveky", u E60 (aj E90) sa zase zamkne po vypnutí motora, takže keď chcem čítať údaje, musím celú procedúru robiť od začiatku (čo najmä počas jazdy nie je bohviečo :mrgreen:)
To ma privádza k otázke, ty vieš cez comp pridať do "základného" menu BC akúkoľvek hodnotu z "tajného menu" (digitálne rýchlosť, teplota motora, stav paliva v nádrži....)?

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 16:34

Otazka je ci mas presne tie velkosti gum ako by si mal. Ked zmenis celkovy premier tachometer ti moze velmi rychlo ukazovat nespravnu rychlost. Toto je v pripade BMW obzvlast nebezpecne v spojeni s ABS, ak je premier vacsi ako ma, ABS si bude mysliet, ze sa ti gumy smykaju a uberie z brzdnej sily, co moze mat fatalne nasledky. Vzdy si treba prepocitat velkosti:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Užívateľov profilový obrázok
anco79
Auto: BMW E36 316i coupe
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 17:48

gumy mam podla technicaku tam nevidim problem skor tam niekto cachroval s tachometrom, uvidím skusim poriesit druhe budiky a uvidim...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných