... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
airbone napísal:
Presne tam....
alebo na nemeckej dialnici, na ktoru su aj tieto kary stavane...... na tankodromy treba pouzivat terenne vozidlo.....
airbone napísal:do urcitej miery zdielam tvoj smutok.
Okruhy ma sice nelakaju, skor by som bol rad keby som si mohol zajazdit ako clovek tu povonku. No bohuzial, slovensko je jedna rozdrbana smradlava diera a jazdit tu je len velky boj s nervami a nic viac..........
SmartBastard napísal:Oficialne EU zakon hovori, ze tachometer v aute ti nemoze ukazovat menej ako realne ides a maximalne ti moze ukazovat o 10% tvojej rychlosti + 4km/h viac. Takze vacsina tachmetrov je tak nadstavena aby ti ukazovalo o cca 5% viac ako ides, ale to zalezi od kazdeho vyrobcu/modelu auta.
anco79 napísal:aká presná je GPS? lebo mne tacho ukazuje 130 a navigácia cca 145, otázka či by som nemal mať tacho do 240, mám do 220 e36 316i m43? som si ich prekryl a mi to celkom sedelo podľa GPS ???
bruno75 napísal:2 airbone: mal by som zopár otázok
1) Tá digitálna hodnota rýchlosti sa u E60 vyvolá cez tzv. skryté menu BC (podobne ako na E39)? Predpokladám, že hodnota zobrazená na HUD je vlastne "Vanz". Chápem to správne? Je možné túto hodnotu bez hardware (ako sú rôzne káble a čítačky, compy...) len nastavením v aute zmeniť na "Vank"?
2) Ak si cez skryté menu iDrive (resp. navigácie) vyvolám rýchlosť z GPS mal by som dostať (relatívne) najpresnejšiu hodnotu skutočnej rýchlosti a podľa nej si môžem "kalibrovať" budíky?
3) Vedel by si nastaviť, aby mi budík (analógovo) ukazoval skutočnú rýchlosť (zmeniť TACHO OFFSET na hodnotu 0)
4) trochu OT: Dá sa skryté menu u E60 upraviť tak, aby fungovalo ako u E39? Keď raz zadám prístupový kód, skryté menu je otvorené a ostane otvorené aj po novom naštartovaní auta, až dokiaľ ho nezamknem ručne resp. neodpojím batériu? Nechce sa mi vždy komplikovane vstupvať do menu a zadávať kódy.