... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Matty110R
Auto: Škoda110R, BMW E30
Kraj: Bratislavský

Re: Odstranenie vahy vzduchu

Nedeľa, 18. Augusta 2013, 00:09

A co keby som chcel preplnat motor 1.8 kompresorom, vstreky z 3.5, reg.tlaku paliva... potrebujem tam vahu vzduchu? nebolo by to lepsie bez nej?

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Augusta 2013, 11:13

Ked sa ti stane, ze das do motora privela vzduchu, motor to nezisti, takze vstrekne menej paliva (podla mapy). Palivo ti zacne detonovat (budu "klepat ventily") a motor sa ti rozsype. Nieco zachrani aj sirokospektarlna lambda, ale tie detonacie budes mat velmi casto.
Motor musi presne vediet, kolko vzduchu ide do valcov, preto je tam vaha vzduchu (prip. senzory na tlak, teplotu, vlhkost atd...)
Ked odide vaha vzduchu, riadiacka bude pre istotu vstrekovat viac benzinu, aby zmes naisto nebola chudobna.

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Augusta 2013, 13:11

slo by to aj bez vahy len treba daco porobit s jednotkou aby ti netvrdila ze : do picee nemam vahu, namontuj mi ju lebo pojdem v nudzovom rezime :D. Vahu kludne by som tam nehal, dal ju pred kompresor. Vecsie vstreky, dvihnut tlak paliva a ficis.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 20. Augusta 2013, 14:35

Ano, da sa aj naslepo pridat viac benzinu do zmesi. Sice je to amaterske, ale tie vystrely do vyfuku za to stoja.

Vaha vzduchu je na to, aby ti pomohla, tak by som ju nevyhadzoval.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných