... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

Aký je váš postoj k husteniu pneumatík inertným plynom?

Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom vždy
5 (17%)
Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom iba v zime
Žiadne hlasovania
Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom iba v lete
1 (3%)
Inertný plyn je dobrá vec, ale pneumatiky hustím vzduchom
11 (37%)
Neverím tomu, je to zbytočný luxus
8 (27%)
Nemám názor
5 (17%)

Celkom hlasov: 30
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: Inertný plyn (ľud. dusík) na hustenie pneumatík

Pondelok, 8. Októbra 2012, 22:25

Plnenie dusikom je fajn, ale netreba zabudat ze vzduch je z vacsej casti tvoreny dusikom, takze pre bezneho cloveka je zbytocny luxus.
Dalsia vec je, ze dusik neobsahuje ciastocky vodnej pary, ktora sa nachadza vo vzduchu, takze vyhodu vidim pre racingove ucely alebo pre ludi zijucich v oblastiach so silnymi mrazmi alebo pre nakladne vozidla, kde sa gumy fukaju na trocha vacsie hodnoty, ako na osobne vozidla. Tam to opodstatnie ma, kedze dusik je stabilnejsi co sa tyka zmeny teplot. Ci uz ambientnych alebo zmeny tepla pocas prevadzky vozidla. Co sa tyka priemyslenych vozidiel, tam moze dochadzat ku velkemu kolisaniu tlaku v pneu.

Ja by som si dal napustit pneu dusikom, preco nie. Ale necakal by som zazraky :thumbup:
Naposledy upravil/-a michaltt v Utorok, 9. Októbra 2012, 00:19, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 8. Októbra 2012, 22:51

rebel napísal:
Ja som taky natural clovek, a ked capujem benzin, som rad ak capujem natural a nie nejake shell a omw zmesky. Ale tak kazdy ma svoj nazor a svoje priority, mozno tie veci aj pomozu niecomu, ja som skor zastanca cistych natural veci :)

ciste natural veci na nasich pumpach hej? :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

rebel
Kraj: Zahraničie

Utorok, 9. Októbra 2012, 00:35

voMacK napísal:
ciste natural veci na nasich pumpach hej? :mrgreen:

... rozumej miesto 30 aditiv len 20 :) Do x5 davam na Agip Natural 98 a fajnovo, omw mi neslo tak ani so stovkou. Na shellke som nebol, nie som a ani nebudem, tie ich omacky eee :)
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 9. Októbra 2012, 09:52

je to trosku o pohodli, trochu o lepsich technickych vlastnostiach a hlavne o marketingu. Ano, je tam fyzikalne dokazatelny efekt, ale ak uvazime ze vzduch obsahuje 78% dusika, tak je rozdiel velmi maly. Asi az tak maly, ze pri beznom pouziti pneumatik na beznom aute je ten efekt nepozorovatelny. Hlavne ak mate nejake nizkrofilove 19"-20", tam mate tak malo plynu ze sa to skoro neprejavi. Ak ale jazdis na trucku alebo nejakych 13" balonoch, potom sa to mozno oplati :)

Mal som jedno aj druhe, momentalne mam v kolesach dusik a ked treba dofukujem vzduchom. Dusik tam mam ale to len preto, ze mi ho tam kamos pri prezuvani fuka zadara a automaticky. Ak by ste jazdili DTM alebo F2000, mozno to uz ma efekt, ale na beznom aute je to skor komercny tahak na peniaze podporeny velmi malym technickym zlepsenim.

Radsej si pravidelne kontrolovat tlak a v pocasi ako dnes, ked je rano 4°C a cez den sa Vam ohreju gumy aj na 40°C dofukovat... nic ine nepomaha, ani natlacit tam metan od samotneho Stiga :mrgreen:
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Októbra 2012, 03:50

Ospravedlňujem sa !!!!!
Za svoje nemiestné poznámky k dusíku v pneumatikách.
Podľa vášho názoru je to super, podľa môjho to nič nerieši. Na svojom bicyglíku 318i stojím v tej istej rade ako aj ostatní !
Naše cesty sú tak rozbité, že fúkať vzduchový gél by bolo rozumnejšie.
Mimochodom kto z Vás vie ako a čím bolo nafúkané koleso ?

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 28. Októbra 2012, 15:22

Mne dusíkom nafúkali gumy na dodávke,akože bonus pre stáleho zákazníka :-" Ale pravdu povediac,nejaký rozdiel som si nevšimol :-k Gumy musím ja tak raz za čas dofúknuť(samozrejme vzduchom na benzínke),takže nejaký velký zmysel pre bežnú premávku v tom nevidím....
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných