... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

Aký je váš postoj k husteniu pneumatík inertným plynom?

Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom vždy
5 (17%)
Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom iba v zime
Žiadne hlasovania
Pneumatiky dávam hustiť inertným plynom iba v lete
1 (3%)
Inertný plyn je dobrá vec, ale pneumatiky hustím vzduchom
11 (37%)
Neverím tomu, je to zbytočný luxus
8 (27%)
Nemám názor
5 (17%)

Celkom hlasov: 30
mmracing.sk

MateX3
Autor témy
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Inertný plyn (ľud. dusík) na hustenie pneumatík

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 12:24

aký máte postoj k použitiu inertného plynu namiesto bežného vzduchu pre hustenie pneumatík?
Naposledy upravil/-a MateX3 v Nedeľa, 7. Októbra 2012, 14:48, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Re: Inertný plyn (ľud. dusík) na hustenie pneumatík

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 14:43

Urcite dobra vec lebo sa ti po zahriati tak nerozpina ako vzduch.... Ale zas neviem ako je to potom ked chces len dofuknut ci k tomu mozes nahustit vzduch alebo ako????

Urcite sa este vyjadria chalani co chodia na ring blbnut.... Potom budeme asi mudrejsi
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

MateX3
Autor témy

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 15:59

vraj nie je problem. Inertny plyn je zbaveny asi iba kyslika. Ked sa primiesa, vraj nevadi.

rebel
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 20:31

a tak slusne sa opytam .. Na keru picu to komu je v gumach mat nejaky plyn ? Myslim prakticke vyuzitelne hladisko, nie info z letaciku, ze s tym budes lietat :D
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Avenger

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 20:38

rebel napísal:
a tak slusne sa opytam .. Na keru picu to komu je v gumach mat nejaky plyn ? Myslim prakticke vyuzitelne hladisko, nie info z letaciku, ze s tym budes lietat :D

tak asi napriklad preto ,ze ked si nahustis gumy vzadu na predpisanu hodnotu a pri jazde zohrejes gumy tak sa ti vzduch zacne rozpinat a mas zrazu o 0.3 baru viac cize ti bude zrat stred behuna viac ako boky .
---------------
-----------------
Doska na cibulu

MateX3
Autor témy

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 21:53

také dačo som našiel pre vysvetlenie

http://www.autotuning.sk/tuning/teoriatechnika/ma-zmysel-fukat-plaste-dusikom/

reklamu nerobím, len ma zaujíma, možno aj niekoho iného, že aké sú názory k tomu, či si priplatiť za plyn alebo nie.

rebel

Nedeľa, 7. Októbra 2012, 23:07

a vsak si tam fukaj aj praskovy cukor, ked si myslis ze ti to predlzi zivotnost pneumatik o styri dni :D
ako starostlivost a novinky, nove technologie mam rad, ale od tial po tial, ono to zazraky isto neurobi a ak ano, bez takych zazrakov dokazeme existovat :)
Dakde som uz cital, ze to treba cele vycecat aby tam nebol ziadny vzduch a vlhkost a neviem co vsetko, potom sa s tym jebat do servisu to dofukat, no pride mi to docela dost jebacky za eventualnu bohvie aku vyhodu

janest
Auto: E 46 318i Touring

Pondelok, 8. Októbra 2012, 08:46

rebel napísal:
a vsak si tam fukaj aj praskovy cukor, ked si myslis ze ti to predlzi zivotnost pneumatik o styri dni :D
ako starostlivost a novinky, nove technologie mam rad, ale od tial po tial, ono to zazraky isto neurobi a ak ano, bez takych zazrakov dokazeme existovat :)
Dakde som uz cital, ze to treba cele vycecat aby tam nebol ziadny vzduch a vlhkost a neviem co vsetko, potom sa s tym jebat do servisu to dofukat, no pride mi to docela dost jebacky za eventualnu bohvie aku vyhodu

Asi si to nepochopil : :D
... keď to dofúka dusíkom tak pri búračke mu to hneď uhasí oheň :lol:
... keď to dofúka héliom tak bude o pár miligramov ľahší a získa výhodu :lol:
... no a keď to dofúka vodíkom tak v prípade, že mu praskne guma na trati tak ho to dostrelí až do cieľa \:D/
Veď kto by sa už v dnešnej dobe ebal s nejakým vzduchom :-k , ten predsa majú všetci a do vytunenej káry patrí niečo onakvejšieho :thumbup:
A ináč bacha lebo mu to žerie stred behúňa ( pri 76 km/h priemernej možnej dosiahnuteľnej rýchlosti na naších upchatých cestách ) =; Veď srať na geometriu tá je určite menej podstatnejšia ako inertný prd v gume =D>
Len sa divím, že na to ešte neprišli konštrukéri raketoplánov, nuž ale to bude asi tým, že pre nich garážtuning nikto nerobí ](*,)

Ďakujem za tento vskutku skvôstný príspevok do technického okienka, odteraz už viem všetko, lebo len na toto som čakal a veru oplatilo sa ! Ešte teraz mi nadskakuje bránica a zvierače tak-tak udržia moč a stolicu. \:D/ =D> :D :thumbup:

martiner
Auto: BMW e46
Kraj: Košický

Pondelok, 8. Októbra 2012, 12:01

v servise mi bolo povedane ze dofuknut sa da normalne vzduchom, takze pohoda

rebel

Pondelok, 8. Októbra 2012, 14:28

dofukat mozu a co z toho potom ? Inak vies, ze obycajny vzduch obsahuje 78% dusika ? Takze ked to nafukas pumpou na bycikel tak mas 78% inertneho plynu ci ako tomu nadavate.

MateX3
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 15:49

janest napísal:

... no a keď to dofúka vodíkom tak v prípade, že mu praskne guma na trati tak ho to dostrelí až do cieľa \:D/
Veď kto by sa už v dnešnej dobe ebal s nejakým vzduchom :-k , ten predsa majú všetci a do vytunenej káry patrí niečo onakvejšieho :thumbup:
A ináč bacha lebo mu to žerie stred behúňa ( pri 76 km/h priemernej možnej dosiahnuteľnej rýchlosti na naších upchatých cestách ) =; Veď srať na geometriu tá je určite menej podstatnejšia ako inertný prd v gume =D>
Len sa divím, že na to ešte neprišli konštrukéri raketoplánov, nuž ale to bude asi tým, že pre nich garážtuning nikto nerobí ](*,)

Ďakujem za tento vskutku skvôstný príspevok do technického okienka, odteraz už viem všetko, lebo len na toto som čakal a veru oplatilo sa ! Ešte teraz mi nadskakuje bránica a zvierače tak-tak udržia moč a stolicu. \:D/ =D> :D :thumbup:

mozes zahlasovat?

Avenger

Pondelok, 8. Októbra 2012, 16:25

janest napísal:

1. MateX3 sa pytal slusne na nieco co ho zaujima tak co sa tu hned rozdrapujes ako nejaky konstrukter raketoplanov....Mindraky a komplexy si ries na facebooku...
2. pozri si cim fukaju pneu na formuliach...Ale napriklad Nissan GTR ma gumy nahustene dusikom, myslis ,ze vies viac ako nejaky konstrukteri v Nissane??? alebo inzinieri s F1????
3. priemernu rychlost 76km/h dosahujes mozno ty ak to neni maximalka co ti to da...poniektori
nemame bicyklik 318i ....cize na dialnici v lete ked je rozpaleny asfalt jazdime aj rychlejsie a prave vtedy by sa mozno ten dusik vyplatil....
4.Mudrujes tu o nejakych raketoplanoch co si videl vcera na discovery v How it's made ???? to si teraz mam dat na auto gumy s raketoplanu???? alebo s f18 superhornet??? lebo su kvalitnejsie????
---------------
-----------------
Doska na cibulu

rebel

Pondelok, 8. Októbra 2012, 19:14

no jo formule mozno fukaju dusikom, akurat ze ich pneu vydrzia tusim pol hodinu a idu okolo 300 :) Chlapec mal hned napisat ze ma bmw formulu a jazdi F1 :mrgreen: Tam som uz za :-({|=

MateX3
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 19:28

na trhu ponukaju kde co. Su aditiva do paliva, oleja, chladiacej, ostrekovacov a kto vie do coho este. Vsetko by to malo nieco vylepsit. A v pneuservise sa ma furt pytaju ci nechcem naplnit plynom. Stale som odmietol, ale teraz ma to zacalo zaujimat.

rebel

Pondelok, 8. Októbra 2012, 19:59

palivo aj olej ma aditiv plnu picu, jasne ze ponukaju vselico aj v tescu za 5 eur si mozes vraj precistit motor a bohvie co este.
Ako isto ten dusik neuskodi, len pomoze, ale taketo prkotiny ... skor by som si sledoval pravidelne tlak v gumach a menil vsetky filtre oleje kokotinky v spravny cas alebo aj skor a vynechal tie sracky vselijake co sa predavaju. Tie veci boli konstruovane aby fungovali dobre bez tych aditiv a myslim ze aj funguju dobre bez nich.
Ja som taky natural clovek, a ked capujem benzin, som rad ak capujem natural a nie nejake shell a omw zmesky. Ale tak kazdy ma svoj nazor a svoje priority, mozno tie veci aj pomozu niecomu, ja som skor zastanca cistych natural veci :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných