... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: :?: Folie na prednych bocnych sklach

Sobota, 25. Júla 2009, 15:00

TTX
Auto: E46 320d
Kraj: Trnavský

Sobota, 25. Júla 2009, 17:09

tak treba zacat hromadne chodit do PK na policajnu skolu a mozte si davat tmave skla =)

jankode

Nedeľa, 26. Júla 2009, 19:43

Priatelia opäť musím reagovať, aby ste niektorí boli v obraze. Folie na predných sklách sú zakázané. Povolenie vydáva Ministerstvo dopravy pôsť a telekomunikácii, Min.vnútra resp. Polícia iba kontroluje a rieši uvedené priestupky, nevydáva žiadne potvrdenia ani povolenia ani neviem čo. Povolenie môže vydať iba Min. dopravy pôsť a telekomunikácii /vydáva sa iba v zvláštnych prípadoch, to sa tu nikoho netýka/. Jediná alternatíva je ísť k oficialnemu predajcovi čo je BMW, dať si tam spraviť vytónovanie skiel ktoré budú homolog. vystavia Vám papier a vtedy je to legálne....Lenže už momentálne netuším či sa to v BMW dá resp. či to oni robia, u amerických značiek ako Chrysler Hummer a pod. je to bežné...

bobor

Pondelok, 27. Júla 2009, 13:07

Alebo zakazdym ked ta idu zastavit uplne stiahni obe predne okna, ja som tak na peugeote robil rok ,aj v zime pri -5stup. :lol: :lol: :lol:

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 27. Júla 2009, 14:30

No a raz narazíš na takého čo si to všimne skôr ako stihneš dať dole okná a si v péčku. Skôr či neskôr...
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

bobor

Pondelok, 27. Júla 2009, 16:48

Po roku ma zastavili preto ze som ich tam mal a ze mi bere technicak ze si ho mam vyzdvihnut ked to odstranim v KE na policii.Tak som to strhol na mieste a tehnicak mi vratil.Ked mi ho vratil tak ma chcel poucit ze preco nemozu byt folie v predu a vravy ze koli tomu ze aby vydel ci na nho nemierim spoza okna zbranou,tak sa ho pitam a ked vas "odjebe" cestujuci spoza mna sediacich na zadnych sedadlach kde nieje vydno ani hovno?Tak ze to on uz neriesi a poprial mi statnu cestu.Pokutu mi nedal, je pravda ze pokutu dostat mozes ale podla toho ako sa k tomu policajt postavy.

myroslav
Auto: E46 318D Touring
Kraj: Prešovský

Pondelok, 27. Júla 2009, 16:53

mna napadlo skor dat si tu priehladnu foliu do predu (SHARK IR70) bez akejkolvek znacky (aj to sa da vybavit) a tympadom Ti nikto nedokaze ze tam tu foliu mas, kedze je prehladna a nie je na nej ziadne oznacenie, ved ak je fakt priehladna, tak kto si to aj vsimne? jedine ze by si sa chvalil niekde a Ta zastavi policajt, ktory o tom pocul ze mas tie folie v predu.... kamarat takto jazdi uz rok a nikto nic, ani mu nevidno ze tam tu foliu ma

...myslim si ze jedine vhodne riesenie
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

Kelso
Autor témy
Auto: BMW E46

Pondelok, 27. Júla 2009, 18:07

myroslav napísal:
mna napadlo skor dat si tu priehladnu foliu do predu (SHARK IR70) bez akejkolvek znacky (aj to sa da vybavit) a tympadom Ti nikto nedokaze ze tam tu foliu mas, kedze je prehladna a nie je na nej ziadne oznacenie, ved ak je fakt priehladna, tak kto si to aj vsimne? jedine ze by si sa chvalil niekde a Ta zastavi policajt, ktory o tom pocul ze mas tie folie v predu.... kamarat takto jazdi uz rok a nikto nic, ani mu nevidno ze tam tu foliu ma

...myslim si ze jedine vhodne riesenie

akosi mi unika zmysel tej folie, pokial je uplne priehladna :P

Duffy

Pondelok, 27. Júla 2009, 18:08

bobor napísal:
Po roku ma zastavili preto ze som ich tam mal a ze mi bere technicak ze si ho mam vyzdvihnut ked to odstranim v KE na policii.Tak som to strhol na mieste a tehnicak mi vratil.Ked mi ho vratil tak ma chcel poucit ze preco nemozu byt folie v predu a vravy ze koli tomu ze aby vydel ci na nho nemierim spoza okna zbranou,tak sa ho pitam a ked vas "odjebe" cestujuci spoza mna sediacich na zadnych sedadlach kde nieje vydno ani hovno?Tak ze to on uz neriesi a poprial mi statnu cestu.Pokutu mi nedal, je pravda ze pokutu dostat mozes ale podla toho ako sa k tomu policajt postavy.

tiez som strhaval na mieste. nech sa pojebu

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 27. Júla 2009, 18:46

Kelso napísal:

akosi mi unika zmysel tej folie, pokial je uplne priehladna :P

ved ide o to aby na teba nepieklo teplo. cize svieti na teba slnko a ani o tom nevies... ibaze svieti.. ;)

efendy
Auto: E46 330ci individual
Kraj: Košický

Štvrtok, 30. Júla 2009, 23:05

Pred pár týždňami som našiel českú firmu Sklatony s.r.o

" Priamy výrobca tónovania autoskiel pokovovaním. Homologované tónovanie autoskiel s Atestom EU. Atest je platný i na pokovovanie predných bočných skiel. "

Volal som tam a povedali mi že robia pokovovanie aj predných skiel dávajú ku tomu certifikát platný v CELEJ EU.
Bohužial momentálne sa nechystám do Česka a 900 km kvôli tomu nebudem cestovať.

http://www.sklatony.cz/tonovani-autoskel/

Mimo

Štvrtok, 30. Júla 2009, 23:10

Ale česko je česko, EU je EU.. a Slovensko je Slovensko...
vieš kolko zákonov platí v EU a u nás nie? :lol:

compact
Auto: E60 530i LCI

Štvrtok, 30. Júla 2009, 23:40

tá priehladná fólia na prednych bočných oknách odráža len infračervene žiarenie...to znamená, že slnko neničí interiér
teplo prepustí, tak ako keby tam ani nebola...má len bezpečnostnú funkciu aby sa nevysipalo sklo
na odrážanie tepla treba nejakú zatmavenú...tá odrazí aj UV žiarenie (teplo) podla typu priepustnosti svetla....najtmavšia=nejmenej tepla
Obrázok

pepo286

Piatok, 31. Júla 2009, 00:02

compact napísal:
tá priehladná fólia na prednych bočných oknách odráža len infračervene žiarenie...to znamená, že slnko neničí interiér
teplo prepustí, tak ako keby tam ani nebola...má len bezpečnostnú funkciu aby sa nevysipalo sklo
na odrážanie tepla treba nejakú zatmavenú...tá odrazí aj UV žiarenie (teplo) podla typu priepustnosti svetla....najtmavšia=nejmenej tepla

odporucam prestudovat este raz knizku fyziky ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

Mimo

Piatok, 31. Júla 2009, 08:02

:? asi tak

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných