... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Re: :?: Folie na prednych bocnych sklach

Piatok, 31. Júla 2009, 08:38

efendy napísal:
Pred pár týždňami som našiel českú firmu Sklatony s.r.o

" Priamy výrobca tónovania autoskiel pokovovaním. Homologované tónovanie autoskiel s Atestom EU. Atest je platný i na pokovovanie predných bočných skiel. "

Volal som tam a povedali mi že robia pokovovanie aj predných skiel dávajú ku tomu certifikát platný v CELEJ EU.
Bohužial momentálne sa nechystám do Česka a 900 km kvôli tomu nebudem cestovať.

http://www.sklatony.cz/tonovani-autoskel/

v živote by som si to nedal. videl som pár áut čo to mali dlhšiu dobu a vôbec to nebolo pekné, nehovoriac o tom že to sklo už len vymeníš, čo pri fólii stačí strhnúť a máš zase origo sklo

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Piatok, 31. Júla 2009, 10:31

Každá fólia aj priehladná sa dá veľmi ľahko zistiť, že je na skle...
Stačí sa lepšie pozrieť na písmenká čo máš na skle od výroby a uvidíš tam ako také jemné orámovanie okolo písmenok (vzduch, čo sa nepodarilo vytlačiť)
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

Užívateľov profilový obrázok
compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Piatok, 31. Júla 2009, 11:15

pepo286 napísal:
odporucam prestudovat este raz knizku fyziky ...

tak ktorá to je čo prepustí 100% svetla (čiže je číra) a zachytí aspoň 1% tepelnej energie?

http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id=514

ja som si chcel z tejto firmy objednať číre protislnečné fólie a oblepiť si bočné sklá...ked som sa snimi konečne na vystavysku stretol a chcel som to prekonzultovať tak mi povedali to čo som už písal
tak ako to teda je?
rád by som tam mal číre protislnečné fólie aby som nemusel riešiť atesty
Obrázok

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 31. Júla 2009, 11:20

compact napísal:

tak ktorá to je čo prepustí 100% svetla (čiže je číra) a zachytí aspoň 1% tepelnej energie?

http://www.ceiba.cz/new/produkt.php?id=514

ja som si chcel z tejto firmy objednať číre protislnečné fólie a oblepiť si bočné sklá...ked som sa snimi konečne na vystavysku stretol a chcel som to prekonzultovať tak mi povedali to čo som už písal
tak ako to teda je?
rád by som tam mal číre protislnečné fólie aby som nemusel riešiť atesty

a ktorá z nich je "číra" ?

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Piatok, 31. Júla 2009, 17:52

infracervene svetlo nevidis, len ho citis ako teplo.
ultrafialove svetlo nevidis, len citis ako sa ti skvari koza.

infracervene svetlo ma nejaky prienik do cervenej farby, cize ak by si chcel na 100% utlmit infracervene svetlo, tak trochu utlmis aj cervenu zlozku, cize budes cez sklo videt mierne do modra.

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 2. Augusta 2009, 17:58

presne toto som riesil aj ja, kamos co mji lepil folie ma tuto foliu, aj sme sa o tom bavili ale nakoniec som si to nedal, este ale urcite o tom porozmyslam....len blbe je ze treba vyberat sklo koli tomu...
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

kic007
Auto: e39
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 3. Augusta 2009, 07:35

Zákon o fóliach na vozidlá..
Podmienky prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách upravuje zákon 725/2004 o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“). V zmysle ustanovenia § 21 ods. 2 písm. b) zákona prevádzkovateľ vozidla nesmie v premávke na pozemných komunikáciách prevádzkovať vozidlo, ktoré sa nezhoduje so schváleným typom alebo na ktorom boli vykonané neoprávnené zásahy do systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky, alebo ktoré je dodatočne vybavené neschváleným systémom, komponentom alebo samostatnou technickou jednotkou. Uvedené sa vzťahuje aj na používanie fólií na zasklení predných bočných dverí vozidiel. V zmysle § 24 ods. 1 písm. a) zákona je takéto vozidlo nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách a musí byť vyradené z premávky na pozemných komunikáciách do času, kým sa zistené chyby neodstránia. Výhľad vodiča motorového vozidla upravuje smernica č. 77/649/EHS v platnom znení a Predpisy EHK č. 43 a č. 46. Výhľad z miesta vodiča musí byť zabezpečený za každých prevádzkových a poveternostných podmienok. Sklami slúžiacimi k výhľadu z miesta vodiča je čelné sklo, predné bočné sklá a zadné sklo. Prestup svetla predného okna alebo iného zaskleného povrchu nemôže byť menšia než 70%. V zmysle ustanovenia § 8 ods. 5 zákona štátny dopravný úrad neudelí typové schválenie samostatnej technickej jednotky, ak z hľadiska jej použitia môže ohroziť bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách alebo bezpečnosť cestujúcich. Na základe uvedeného štátny dopravný úrad nepovoľuje použitie fólií a dodatočné tónovanie na čelnom skle a predných bočných sklách vozidla kategórií M1, M2 a M3. Na zadné bočné sklá a na zadné sklo vozidiel kategórie M1 a kategórie N1 v rozhodnutí o schválení typu sa povoľuje ich použitie v obmedzenom rozsahu z hľadiska globálnej priepustnosti svetla fólie. Vodič motorového vozidla, ktorý má inštalované fólie alebo dodatočne tónované sklá na zadnom skle alebo zadných bočných sklách musí mať pri sebe potvrdenie o vykonaní montáže, v ktorom je uvedené evidenčné číslo vozidla, značka a typ fólie, názov schvaľujúceho orgánu, číslo a dátum schválenia, schvaľovací znak a číslo osvedčenia o technickej spôsobilosti typu súčastí, výstroja a výbavy vozidla – fólie resp. tónovania. Na každej fólii zhodnej so schváleným typom (tónovanom skle) na vozidle musí byť čitateľne a trvanlivo umiestnená schvaľovacia značka. Táto značka musí byť na každej fólii nalepenej na skle vozidla (na každom tónovanom skle). Tónovanie alebo inštaláciu fólií vykonávajú organizácie, ktoré sú držiteľom schválenia technickej spôsobilosti fólií a tónovania skiel. Podľa stanoviska štátneho dopravného úradu tónované sklá, ktorými je vozidlo vybavené výrobcom, musia tiež plniť požiadavky z hľadiska optických vlastností – prestupu svetla cez sklo podľa predpisu EHK č. 43. byť Ak tónované sklá ako zvláštna výbava vozidla nie je uvedená v osvedčení o evidencii, výrobca vozidla alebo zástupca výrobcu podľa identifikačného čísla vozidla VIN vie z dokumentácie k vozidlu zistiť, či vozidlo bolo výrobcom vybavené tónovanými sklami. Dodatočné tónovanie skiel čelného skla a zasklenia predných bočných dverí vozidiel kategórií M1, M2 a M3 nebolo štátnym dopravným úradom do dnešného dňa povolené. V prípade, že vozidlá používajú komponenty, ktoré nespĺňajú náležité technické požiadavky, resp. sú komponenty použité na iné účely, ako boli schválené štátnym dopravným úradom je policajt oprávnený zadržať aj osvedčenie o evidencii vozidla.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Augusta 2009, 10:40

Veľmi jasne a výstižne napísane............ =D> =D> =D> =D> , povedzme si kto by nechcel fólie aj na predných,ale u nás je to tak ako to je.... [-o< [-o<
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Piatok, 7. Augusta 2009, 17:33

pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných