... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Diagnostika BMW

Streda, 11. Mája 2011, 19:52

JJ, to je vzdy zabava, ked sa airbone rozbehne s klavesnicou... :P
Tiez zasnem nad niektorymi vecami, co sa u nas predavaju v niektorych e-shopoch. Cinske kable s piratskou kopiou "software" napalenou na CD a predavaju to oficialne. Predajca o tovare nevie vobec nic, staci mu polozit otazku, ci s tym jeho konkretnym kablom nacitam take a take auto, tak je z toho v p.ci. Technicky popis zariadenia je totalne od veci, casto ani nesedi s predavanym tovarom...

"nastavitelny pullup na K linkach"
-su myslene pullup rezistory na tychto signalovych vodicoch, ale ze nastavitelne? To by som chcel vidiet, ako ich "nastavim," ci tam maju byt, alebo nie, kedze to nema ziadny prepinac ani jumper, o softwareovom prepnuti tiez dost pochybujem.

"Double K-Line support by two Motorola MC33199 K-Line drivers and logic gates"
-inak oznacovane aj ako KKL kabel, alebo Double K-line kabel. Pokial viem, tak tie K-linky v skutocnosti nie su 2, ale iba jedna obojsmerna pre komunikaciu, L -line je potom pouzita ako riadiaci signal, neviem, ci ako hodinovy signal, alebo na vybudenie jednotiek.

Osobne som za BAN pre ludi, co na tomto fore inzeruju veci takymto stylom a navyse zneuzivaju informacie z tohto fora ako "technicku podporu" pre svojich zakaznikov.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Autodiagnostika
Kraj: Žilinský

Sobota, 14. Mája 2011, 20:55

kosti123- predava sa prevodnik, nie program. Snad vies ako to je, tak preco sa snazis vytazit z kazdej vety popisu nieco? To, ze mam v ponuke aj zariadenie ku ktoremu nieje podpora (mas to v popise) nieje problem pre nikoho. Ak s tym mas problem ty, mozes rovno zacat pisat 20 dalsim firmam na ich vacsinu zariadeni na diagnostiku a potom mozes prejst na predajcov autodielov, preco ti dodaju vstreky, cerpadla, riadiace jednotky... bez navodu ako to mas nainstalovat, nakodovat a pouzivat. Napisat niekomu z fora koli popisu... toto ma naozaj nenapadlo a konecne normalny nazor z tvojej strany. Zariadenia s ktorymi som nepracoval su vynimkou a tiez dizajn+popisy na stranke pre mna niesu hlavnou naplnou prace ako u ostatnych. K tym sumam nemam co napisat, lebo vsetko mas uz hore- 15USD to nieje a ked tam ratas aj postovne ktore sa plati samostatne... poznam dost "pedagogov" doktorantkov co si aj u nas myslia ze su viac. VS nieje vsetko.

airbone- neviem preco opakujes co som uz napisal ja- ze predavane zariadenie nepouzivam a je bez podpory. Z toho vychadzal aj prevzaty popis s chybami (vyhodil som ho aby ta tolko nevytacal).
3.- tak predavaj, preco len pises? Myslis ze ludia chcu zariadenia bez podpory alebo s? Ak stale pises ako zarabam, tak si vyskusaj aj ty pracovat.
4.- na ebayi ani nepredavam ani nenakupujem ako ty. Mozno len nemas predstavu ako je to ked cely den nestaci nesediet pri PC, ale treba aj chodit robit instalacie, predvadzanie, skolenia, tel. poradenstvo... a nespokojneho zakaznika nevyriesis nekomunikovanim a vyhodenim z emailov. Potom stranka nieje uplne bezchybna, ale to pre mna nieje dolezite... stale sa to toci okolo 1 zariadenia bez podpory s ktorym ty vies pracovat, tak sa mozes hrat na hrdinu a dookola pisat o chybach v popise a ako neviem co predavam... Mozno ti len chyba uznanie druhych, ale to nedosiahnes ponizovanim a utocenim.

Ale neviem ci sa s tebou da normalne bavit, ked nepochopis ani:
"meranie napatia- samozrejme ze ide o meranie samotnou jednotkou"
a napises odpoved:
"A o merani napatia som uz raz povedal, interface ziadne napatie nemeria"
Nerob tu zo seba sasa, snad vies aspon ako pracuje RJ a komunikacia s nou.

Autodiagnostika

Sobota, 14. Mája 2011, 22:28

johnyfly1- ano, skoro ku vsetkemu davaju vyrobcovia tie male hnusne modre CD :smile: Ak mam bez podpory a softveru, tak balenie ostava ake doda vyrobca, ale pre ostatne si pripravujem ovladace, slovenske navody aj SW sam, lebo by som pretelefonoval cely den s riesenim instalacii.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 17. Mája 2011, 13:40

Mne to je fuk za kolko to predavas, a kolko na tom zarabas. Nasiel som tam link na tuto diskusiu na fore ohladne diagnostiky ktory si tam vycapil staby nejaky navod, alebo kde sa pytat na informacie co s tym kablom treba robit, kedze od teba ziadna podpora v tomto nie je. Popritom sa ta upozornil na chyby ktore mas v popise ktore som si vsimol. A to ze tam bol ten link mi vadilo. Nachadza sa tu totiz aj mnozstvo mojich prispevkov a neprajem si aby ich niekto akokolvek pouzival na ucel predaja svojho "zariadenia".
Ja som na predaj jedneho svojho ineho produktu vyuzil ako navod link na americke forum kde jeden uzivatel spravil instalacny navod aj s fotodokumentaciou a to pri instalacii produktu ktory kupil odomna. Po dohode s nim som link poskytol kazdemu zakaznikovi co si kupil moj produkt, pretoze navod bol velmi dobry. Ale najprv som toho zakaznika skontaktoval a opytal sa ho ci by mu to nevadilo. Aj ked som to mohol spravit bez jeho suhlasu ale povazoval som to za rozhodujuce sa ho nato opytat. Ale to je jedno, toto je len priklad.

Co sa tyka bodu 3. tak neboj sa, pracujem viac nez si ty vies predstavit, a to na vyvoji veci o ktorych sa tu vela ludom este ani nesnivalo (nesuvisi to s diagnostikou). A predstav si ze aj interface predavam, za cenu radovo niekolkonasobne vyssiu ako ty. Lenze je skladany na objednavku, rucne osadzovany, odskusany pri diagnostike, CKM, programovani s DIS aj PROGMAN na roznych vozidlach. K tomu je aj urcita limitovana technicka podpora a zdarma update jednotky ak je dostupne v podobe noveho cipu GAL, ktory sa len vymeni v interface, ako aj dalsie moznosti v zavislosti na dohode. Ale toto nie je zdaleka moja praca, len take male bezvyznamne hobby. Tymto uzatvaram svoju komunikaciu ohladne celej veci.

Autodiagnostika

Utorok, 17. Mája 2011, 14:42

Vidis, da sa aj normalne komunikovat. Inak som link myslel ja, inak si ho vzal ty... ale ked je problem, staci upozornit a dam to do poriadku. Nahnevalo ma len to, ze sa pise moje hodnotenie postavene na popise 1 zariadenia.

Aligator
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 28. Mája 2011, 18:34

Toto co znamena prosim vas???

ZKE/ZVM- Central body electrononic

38 Relay for rear FH drive (drivers side) sticks

4 Terminal R

Aligator
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 2. Júna 2011, 20:06

nikto nic?

Jao
Auto: BMW E39 525d

Nedeľa, 17. Júla 2011, 13:43

Prečítal som si toto vlákno celé, ale posledný príspevok od aligatora bol navýstižnejší. Konečne viem niečo o diagnostike :thumbup:
Musím súhlasiť so skúsenejšími členmi, ktorí problému s diagnostikou venovali a ďalej venujú kopu času, ktorý sa dá využiť aj účelnejšie.
Najjednoduchšie je niečo dostať na striebornom podnose. Ale keď tí menej skúsení, ktorí sa bili do pŕs, že oni spravia návody a postupy, sa niečo naučia, vyhľadajú si potrebné info a tiež strávia štúdiom kopu času pri aute, už sa im akosi nechce tie návody písať a zverejňovať. Nie preto, že by nebola ochota, ale zistia, že to tak nefunguje.
BMW E39 525d touring exclusive

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 18. Júla 2011, 22:33

je tu niekto kto uz nepouziva bmw-scanner a bol by ochotny ho aspon zicat? popripade viem rozbehat pasoft aj na ads/obd interface?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 19. Júla 2011, 04:28

:roll: scanner 1.3.6 mam odlozeny na policke :D tak ak chces :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Piatok, 22. Júla 2011, 06:37

Mam od nich troska iny kabel, tento je aj pre DCAN. Kabel funguje v pohode, nie je problem. Ked poslu kabel poslu aj link, ke sa da stiahnut program.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

ice.blade

Utorok, 26. Júla 2011, 13:04

trosku som sa posmatral na nete ci nenajdem este iny kablik K+D CAN... vida :) http://www.one-stop-electronics.com/sho ... duct_id=16 ak by niekto chcel... neviem ake ma oznacenie chipu ale je od FTDI s priaznivou cenou... :thumbup:

skoda ze tu nitko nepovedal ze cez diagnosticky kablik sa da pripojit aj na iBUS... som si zbytocne kupil iBUS USB rozhranie :mrgreen: nekupi niekto? :D

kedze osobne D CAN nepotrebujem tak mi furt neda a chcel by som sa pohrat s VAG-COM kablom za par eur... asi 2 rozne kupim na skusku a pojde sa letovat :twisted: :twisted: :twisted:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 27. Júla 2011, 11:54

Ja chcem D can..teda pôjdem kupovat.....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 27. Júla 2011, 12:26

Pozor, D-can je pre auta od rv 3-2007, na starsich nebude fungovat...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných