... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Diagnostika BMW

Sobota, 7. Mája 2011, 23:50

vsetko je to krasne, ale sto rokov za opicami. No ti cinania a hlavne pirati z anglickeho ebay su nesmierne schopni napisat akekolvek picoviny, len aby predali svoj produkt. A pritom vedia o tom vsetko velke hovno, a jedine co spravili je ze kupili z ciny ediabas interface za par supiek a skopirovali software na ktorom niekto krvopotne pracoval. No hlavne ze jedna veta neguje hned druhu.
Sto rokov za opicami kvoli hlaske "with possibility of coding, no need sss progman". Vsetci suplitkari tuto mozu tomu naletiet, ale ja nie. Pretoze dis v44 dokaze kodovat, ale je sto rokov stary a neporadi si s novsimi modelmi, ani len nenacita CKM apd, pretoze nepozna vyssi i-stuffe ako je prislusny vo verzii v44. Tak isto henten humbuk si neporadi vobec so starsimi autami ktore vyuzivaju mod ADS, alebo autami po roku 2007 ktore potrebuju D-CAN interface a ine nastavenie. A najradsej mam srandy typu ADS/OBD USB interface. Taky inteface neexistuje a zo zakona ani nemoze existovat, pretoze ADS moze fungovat jedine a jedine cez realny com port s ediabas ads32.dll ktory bez real com portu jednoduche nefunguje a ziadny prevodnik ani pcmcia karta tak isto, pretoze je adresovanie musi byt 03F8 do 03FF.

No pre dnesok je hlavnym bodom zaujmu pre kodovanie a programovanie BMW ISTA/P a pre diagnostiku ISTA/D a samozrejme s najnovsim update.

hacker
Kraj: Bratislavský

Sobota, 7. Mája 2011, 23:58

Jedine že by ten driver niekto hackol ;)
http://blog.jaroslavklima.com/2011/04/m ... cmcia.html

a keby som sa v tom trochu vyznal tak ho prepíšem celý a može kludne fičať cez USB. Viem o človeku ktorý to urobil, práve preto aby mohol predávať svoj USB ADS interface.

airbone

Nedeľa, 8. Mája 2011, 03:12

hacker napísal:
Jedine že by ten driver niekto hackol ;)
http://blog.jaroslavklima.com/2011/04/m ... cmcia.html

a keby som sa v tom trochu vyznal tak ho prepíšem celý a može kludne fičať cez USB. Viem o človeku ktorý to urobil, práve preto aby mohol predávať svoj USB ADS interface.

Tak to je novy poznatok, kazdopadne nie uplne novy ohladne ads32.dll . Tento uz bol upraveny a moze fungirovat v mode ADS aj cez USB, no je potrebny specialny hardware, kable a interface od CANTIECAR:

http://www.tiecar.net/images/CANtieCAR/ ... AR_Set.jpg

tu je vypis features a protokolov s ktorymi je schopny pracovat:

http://www.tiecar.net/products.html

Tento hardware vsak stoji dost astronomicke peniaze, a v dosledku toho je to nemyslitelna vec pre uzivatela automobilu ktory to chce pouzit len pre vlastne ucely, pretoze ceny budu niekde v hornych sferach. No s tym vsak suhlasim, pretoze vyvoj stoji abnormalne financie.

Vela aut je dnes uz updaovanych a to kvoli tomu ze ich majitelia ich dali robit do BMW servisu. Vtedy ak sa instaluje novy komponent ktory je "coding relevant", tak sa takmer stale pristupuje k update software a to nutne v celom aute, aby sa nelisisl SOFTWARE STAND medzi jednotkami. Bohuzial uz ani posledny Progman v32 a uz toboz nie stary dedek dis v44 by spravil nejaku pracu, pretoze pri citani Fahrzeugaftrag hned vyhodi hlasku "I_STUFFE UNBEKANT"...... a je vymalovano.......

Jedina moznost by bola updatovat progman s najnvosimi subormi z ISTA/P, no ma to maly hacik - Progman ma uplne inu databazu ako ista a referencie na jednotlive subory pre kodovanie alebo programovanie jednoducho nesedia a tym padom ani nie je vela moznosti co s tym robit........

No na koniec sa vratim zasa na zaciatok: ADS - ok, niekto emuloval nieco a spravi nieco, super. Fungovat to moze uplne alebo do urcitej miery.
Pre mna to bude mat 100% vyznam az ked niekto s tymto driverom a inteface sa pripoji na auto. No to este nie je zdaleka vsetko - totizto treba skusit CKM, coding a programing atd atd...
Ak pri tychto veciach to vsetko bude ok, tak to bude super..

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 8. Mája 2011, 10:02

prakticky povedane - tie icoviny na usb funguju ako tak dobre s e46 a s e39 :), e36 len ciastocne aj to po facelifte (nemyslim tym ze si niekto vymeni masku za faceliftovu :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

airbone

Pondelok, 9. Mája 2011, 17:00

Nejaky "ujo" co predava na stranke cinske kabliky nazvane "EDIBAS" (wtf is that?) so software zvanym "EDBIAS" pre diagnostiku si spravil z tejto temy reklamu.
Produkt: http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/ ... edibas,254

Dolu v popise produktu je uvedeny link na tento topic:

Toto zariadenie má nízku cenu, pretože je bez technickej podpory (tak ako u všetkých ostatných predajcov, len ich ceny sú 1,5-2 násobne vyššie...). Viac informácii o inštalácii programov a nastavení nájdete na internete, napríklad:

technicke-okienko/diagnostika-bmw-t10230.html

Pan "jantolak" , sta by slavny spisovatel hodny minimalne dvoch nobelovych cien, pise mnozstvo pozoruhodnych a trefnych clankov na precitanie priamo na svojej stranke, no za kazdym clankom varuje pred pouzitim jeho textov bez suhlasu autora. T
Priamy link na tento konkretny "topic" o diagnostike bmw ako reklamu pre svoj "EDIBAS" kablik sa vsak nestiti pouzit. PReco by on mal niecomu rozumiet a nieco vysvetlovat zakaznikom na svojej stranke, ked moze vyuzit nase informacie, objednat kabel z ciny za 15 dolarov a predat ho za 45eur....
Dufam ze kontaktoval vacsinu z vas ci je mozne pouzit ich prispevky ako reklamu na svojej stranke, no mna sa napriklad nepytal nic. Asi teda tie svoje zmazem.

najviac ma bavi popis:

Ide o diagnostiku používanú v BMW postavenú na základe EDBIAS s užívateľskými programami ako INPA, GT1 a DIS.

INPA nie je ziadny uzivatelsky program ale to by este bolo ok, no to ze GT1 je program o tom som kua nevedel.
Nie je to samozrejme ziadny program, ale diagnosticky pocitac GROUP TESTER ONE.

- meranie napätia batérie

tak to by som vazne chcel vidiet ako toto "zariadenie" meria napatie baterie.......

a o tom ako funguje na e31 a e36 v mode obd by som chcel tiez vidiet......
Naposledy upravil/-a airbone v Pondelok, 9. Mája 2011, 22:54, upravené celkom 2 krát.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Mája 2011, 17:24

tak na e36 funguje ale tak zo stvrtiny :D
tak volake napatie ukazuje pri testoch ale ci spravne to neviem :D
ale bavi ma taketo citanie, len tak dalej :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Pondelok, 9. Mája 2011, 18:10

airbone: preto na net nic nepisem, lebo ludia to vedia zneuzit (i ked len mozno 1/5)...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

airbone

Pondelok, 9. Mája 2011, 19:19

johnyfly1 napísal:
tak na e36 funguje ale tak zo stvrtiny :D
tak volake napatie ukazuje pri testoch ale ci spravne to neviem :D
ale bavi ma taketo citanie, len tak dalej :mrgreen:

Interface len detekuje signal UBATT a IGN, ziadne napatie nemeria. To co vidis v hodnotach je napatie merane priamo autom a interface len cita tento signal z auta, ale nic nemeria, lebo nato nema hardware. Napr origo hlava EDIC alebo OPS meria priamo napatie.

LuCKy> pisem len 1/10 z toho co mam na jazyku :) mas pravdu, na slovensku je to risk, pretoze hned sa tu objavia hordy slovenskych "podnikavcov" ktori su lenivi cokolvek spravit, ale zadarmo ziskane info vedia rychlo zuzitkovat vo vlastny prospech....

Autodiagnostika

Utorok, 10. Mája 2011, 01:21

airbone - dakujem za tvoje upozornenie emailom na tuto diskusiu. Som rad, ze sa mozem vyjadrit, aj ked ta snaha o ponizovanie a vysmievanie... no kazdy sme iny.

Upresnenie - reklamu som si z tejto stranky nikdy nespravil, ja som spravil reklamu stranke (opacne je to nelogicke, kedze som tu nic nepisal...). Cielom bolo ulahcit zakaznikom vyhladavanie informacii k produktu. To, ze nemas zaujem o doporucenie tejto temy a fora celkovo velmi nechapem (teda asi preto, ze je to spojene s obchodom a rovnake zariadenia predavas prave ty), ale ziadny problem, link som odstranil a uz sa nemusis oduvat, ako zmazes svoje prispevky :) Vacsinou davam odkazy len na diskusie, kde sa pise o skusenostiach priamo mojich zakaznikov, ale toto bol len HW do poctu (preto boli v popise chyby, pridal som upozornenie a dal adekvatne nizku cenu).

E36 tu uz stihli upresnit ostatni, meranie napatia - samozrejme, ze ide o meranie samotnou jednotkou, ale uz je to upravene, ked ta to tak irituje.
- Niektore nazvy boli boli napisane chybne... opravene.
- Podpora 2 K liniek - popis od vyrobcu: "Double K-Line support by two Motorola MC33199 K-Line drivers and logic gates".
- "no za kazdym clankom varuje pred pouzitim jeho textov bez suhlasu autora" - keby si si tie clanky aj pozrel, nasiel by si to len v 1, inak je to uz davno zmenene na "Prebratie a zverejnenie na inom mieste len s uvedením zdroja." Myslim, ze ak nieco komplexne vytvorim a dam to na internet (zverejnim), je pochopitelne chciet tam mat pri preberani zdroj. Povolovanie som zrusil, ked nieco chceli viaceri ludia do skolskych prac. Rovnako to mas v kazdej oficialnej praci - vzdy musi byt uvedeny zdroj a tak sa snazim preberat informacie aj ja - len s uvedenim zdroja... ale tvoje tam nic nie je. U zariadeni s ktorymi nie su skusenosti to napisem rovno a radsej doporucim forum, kde mozu majitelia konkretnych znaciek najst ludi s rovnakym zaujmom. To je myslim spravny postup a s viacerymi forami si pomahame (lacnejsie zariadenia pre clenov, reklama, doprava zadarmo...). Kazdu pripomienku na stranku vitam, takze popis je upraveny a okrem Googla o tejto teme a tvojich tajnych informaciach samozrejme uz nikto nevie :)

K cene- nakupna nie je 15USD ako pises a to som neratal dopravu. Pozri si v akych cenach zariadenia idu, pripocitaj Clo, DPH, servisovanie 2 roky... potom nebudes porovnanvat vymyslenych 15USD a koncovych 45EUR, aj ked zabudnes na dalsie nepriame naklady (odvody, web, sklad...). Nie vsetci podnikaju na cierno s najlacnnejsimi kopiami, ako si to predstavujes a nie kazdy dodavatel/vyrobca ponuka najlacnejsie pozliepane zariadenia za 15USD, ako na Ebayi. Radsej priplatim za kvalitu a nemam nespokojnych zakaznikov (ked je problem, vymeni sa dodavatel aj problemove zariadenia).
Naposledy upravil/-a Autodiagnostika v Štvrtok, 9. Februára 2017, 01:44, upravené celkom 1 krát.

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Utorok, 10. Mája 2011, 08:04

Predavat INPA mi ale stale prijde ako nehoraznost uz z dvoch hladisk: po prve je to program na ktory ani vy ani predajca od ktoreho to vynakupujete nevlastni autorske prava a celkovo nema pravo ho predavat a po druhe to nie je diagnosticky program urceny na bezne domace pouzite a ani pre servisy. My sa tu s tym hrame lebo je zadarmo nelegalne stiahnutelny z internetu a poskytuje cloveku ktory je ochotny sa vrtat v teorii dobry zaklad aspon pre bezne diagnosticke ukony. To ze za to beru peniaze cinania neznamena ze je legalne predavat to takto.
Naviac ktorykolvek seriozny obchodnik predsa nie je schopny riskovat svoju reputaciu tym ze bude ponukat tovar o ktorom nema ziadne vedomosti a na stranke zverejni informacie plne preklepov a nepresnosti. Celkovo je vas portal plny textu, ktory ste vy prebrali z inych zdrojov a sice stale odkazujete na tieto zdroje, co je samozrejme v ramci odbornej praxe dobra vec, ale tieto informacie vam vyrabaju zisk (ak sa nemylim) a obycajne uvadzanie zdroja je v takej situacii trosku malo, nemyslite si? predsalen vam peniaze zarabaju materialy inych ludi.
To ze niekto vasu stranku cituje ako zdroj v bakalarske alebo diplomovej praci svedci len o tom, ze dotycny student si nedal vela namahy pri hladani zdrojov a opisuje prve co najde. (viem o com hovorim, som vysokoskolsky pedagog).
To ze odkazujete na fora a diskusie k vyrobkom je sice pekne, ale co vam brani vytvorit diskusiu vlastnu, pripadne poziadat ludi z toho ktoreho fora, ci nemozete spravit pre svoj portal prehlad najdolezitejsich informacii k produktu? To ze vy velkoryso robite reklamu stranke je nanajvys smiesne presne z toho dovodu, ze vam tieto informacie pomahaju pri zarabani penazi.
O tom ake nakladny je takyto obchod a ze k tym 15 USD treba priratat nepriame naklady prosim vas nikoho nepresviedcajte, lebo som si isty ze postovne, clo ako aj webhosting tvoria tak zanedbatelne malu sumu, ze sa do do tej marze 30 EUR veselo vojde. Celkom ma ale zaujima ako servisujete diagnosticke zariadenia ktore dodavate...

Tolko par postrehov od cloveka, ktory ma trochu kritickeho myslenia.

johnyfly1

Utorok, 10. Mája 2011, 08:44

kto predava INPU? :shock:

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Utorok, 10. Mája 2011, 08:47

sak na stranke ma ze k tomu dava vyrobcom dodany software sa fotky z INPA. Uz ci sa tvarime ze kabel stoji 45 a program je zadarmo alebo akokolvek, aj keby mal byt zadarmo, je to ukradnuty piratsky program ... :roll:

a o tom ci je ten ponukany Carsoft legalny by som tiez pochyboval [-X

johnyfly1

Utorok, 10. Mája 2011, 09:56

jaj som si nevsimol :D
ale tak ak to kupuje z ebaju tak davaju k tomu aj cd a co by s tolkymi cd robil...a je to take cd ktore mechanika ledva ledva precita :D

airbone

Streda, 11. Mája 2011, 17:37

Autodiagnostika Jantolak:

nebudte smiesny pane inzenyre. V prvom rade niekolko veci:
1. nemas ani sajnu co predavas. Diagnosticke zariadenie INPA akoze to je co? Velmi pekne to opisal kosti123. To co mas na predaj je len OBD prevodnik a INPA a ani EDIABAS nie je ziadne diagnosticke zariadenie, a ani diagnosticky program. Tento software nie je urceny pre koncoveho zakaznika a ani pre autorizovane servisy a je to "classified" software. I INPA neexistuje ziadny uzivatelsky manual, testovacie procedury a plany odstranovania zavad, a ani nic podobne co sa nachadza v ostatnych diagnostikach. Nedokaze ani nic nastavit, prekodovat apd. Lebo tento program nie je primarne urceny na diagnostiku vozidiel, ale na interne testy samostatnych jednotiek na testovacej stolici. apd apd apd....
Predavat taky program spolu s vyrobkom je pekna drzost, a poznam z referencii ludi (nie odtial ale zo zahranicia) ktori sa dostali do poriadnej slamastiky a zavreli sa aj zahranicne fora, kde sa o tom diskutovalo, pripadne kde to niekto rozsiroval.

2. Tvoj dodavatel interface musi byt poriadny tupec, pretoze sam nema znalost o tom co predava. Predpokladam ze je to z ciny. S nakupmi z ciny mam velmi bohate skusenosti, takze v tomto ma nemusi nikto poucovat. Podstatne na tom vsetkom je, ze ti cinski predajni agenti nemaju ani pary o tom co predavaju. Maju to priamo do vyrobcu (lepsie povedane od vyrobcu plagiatov) a nemaju o tom ziadne technicke znalosti, len nejaky okopirovany kusok textu ktory velakrat aj pomiesaju z niecym inym. SKuste sa spytat toho vaseho predajcu akukolvek technicku otazku, ci na nu dostanete fundovanu odpoved.... to som velmi zvedavy. Ak byt aky nebol, tak by urcite neposlal info o dvoch K linkach "Double K-Line support by two Motorola MC33199 K-Line drivers and logic gates" Ziadne bmw nevyuziva dvojitu K - linku. Ked uz tak, tak K a L ale v tomto pripade sa jedna o interface ADS, nie OBD. A "nastavitelny pullup na K linkach" - tomu nerozumie ani diva svina co tym chcel basnik povedat.......
A o merani napatia som uz raz povedal, interface ziadne napatie nemeria. Detekkuje len singal UBATT a IGN, tot vsjo. Ak ano, tak chcem vidiet ako ho odmeria ked sa prerusi K-LINE.

3. Ak by som nejake diagnosticke riesenie predaval ja (cez online shop), tak k tomu je u mna aj technicke zabezpecenie a spravny popis, popis programov s ktorymi funguje a za akych okolnosti apd. A nie ze "tu mate nieco, neviem co to je, a tu si niekde na internete precitajte co s tym treba robit. Vyrobca dodava nejake cd s piratskymi programami, ktore by mali fungovat, treba si na bmwklub.sk precitat c s tym treba robit a ako to nastavi". :mrgreen:

4. Co sa tyka ebay, zachvilku tieto veci vymiznu lebo sa menia pravidla. Skus si dat na nemecky ebay napriklad klon VCDS kablu (cinsky za 20 dolarov), alebo carsoft / bmw a o par hodin ta akcia bude vymazana. Porusenie pravidiel / plagiatorstvo apd.... Nemecky ebay je v tomto najprisnejsi, tam sa moze predavat bud original VCDS, alebo prinajlepsiom sa plagiat musi volat "VAG SUPER CABLE" a nesmie tam byt ani zmienka o slove VAG-COM alebo VCDS. Totizto raz som taky kabel na ebay dal aj ja (zvysok co doma ostal nevyuzity). Do hodiny bola aukcia vymazana a porusenie Grundsatze.... Varovanie apd.
A to na ebay predavam 5 rokov a mam tam realne vyse 2200 predajov... takze viem ako funguje. Najskodnejsi ebay je ebay.co.uk, tam pravidla hociake, Predavaju sa tam piratske veci vo velkom, pravidla su ine. Ale pomaly to dojde aj tam a aj na US ebay. Nemci zacali co najskor s tymto, pretoze maju ochranu spotrebitela na vysokej urovni, nie ako napriklad my na SK, kde je internetovy obhcod sto rokov za opicami, v 98% online shopov sa neda platit ani paypalom apd apd.... A este chciet po niekom platbu na ucet dopredu, to sa tu uz vobec nenosi.... naopak v zapadnej europe je to samozrejmost a v nemecku ani nehovorim. Nieco take ako dobierka tam ani poriadne nepoznaju.

johnyfly1

Streda, 11. Mája 2011, 18:47

normalne som sa tesil ked som videl ze airbon pisal...dobra praca =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných