Autodiagnostika Jantolak:
nebudte smiesny pane inzenyre. V prvom rade niekolko veci:
1. nemas ani sajnu co predavas. Diagnosticke zariadenie INPA akoze to je co? Velmi pekne to opisal kosti123. To co mas na predaj je len OBD prevodnik a INPA a ani EDIABAS nie je ziadne diagnosticke zariadenie, a ani diagnosticky program. Tento software nie je urceny pre koncoveho zakaznika a ani pre autorizovane servisy a je to "classified" software. I INPA neexistuje ziadny uzivatelsky manual, testovacie procedury a plany odstranovania zavad, a ani nic podobne co sa nachadza v ostatnych diagnostikach. Nedokaze ani nic nastavit, prekodovat apd. Lebo tento program nie je primarne urceny na diagnostiku vozidiel, ale na interne testy samostatnych jednotiek na testovacej stolici. apd apd apd....
Predavat taky program spolu s vyrobkom je pekna drzost, a poznam z referencii ludi (nie odtial ale zo zahranicia) ktori sa dostali do poriadnej slamastiky a zavreli sa aj zahranicne fora, kde sa o tom diskutovalo, pripadne kde to niekto rozsiroval.
2. Tvoj dodavatel interface musi byt poriadny tupec, pretoze sam nema znalost o tom co predava. Predpokladam ze je to z ciny. S nakupmi z ciny mam velmi bohate skusenosti, takze v tomto ma nemusi nikto poucovat. Podstatne na tom vsetkom je, ze ti cinski predajni agenti nemaju ani pary o tom co predavaju. Maju to priamo do vyrobcu (lepsie povedane od vyrobcu plagiatov) a nemaju o tom ziadne technicke znalosti, len nejaky okopirovany kusok textu ktory velakrat aj pomiesaju z niecym inym. SKuste sa spytat toho vaseho predajcu akukolvek technicku otazku, ci na nu dostanete fundovanu odpoved.... to som velmi zvedavy. Ak byt aky nebol, tak by urcite neposlal info o dvoch K linkach "Double K-Line support by two Motorola MC33199 K-Line drivers and logic gates" Ziadne bmw nevyuziva dvojitu K - linku. Ked uz tak, tak K a L ale v tomto pripade sa jedna o interface ADS, nie OBD. A "nastavitelny pullup na K linkach" - tomu nerozumie ani diva svina co tym chcel basnik povedat.......
A o merani napatia som uz raz povedal, interface ziadne napatie nemeria. Detekkuje len singal UBATT a IGN, tot vsjo. Ak ano, tak chcem vidiet ako ho odmeria ked sa prerusi K-LINE.
3. Ak by som nejake diagnosticke riesenie predaval ja (cez online shop), tak k tomu je u mna aj technicke zabezpecenie a spravny popis, popis programov s ktorymi funguje a za akych okolnosti apd. A nie ze "tu mate nieco, neviem co to je, a tu si niekde na internete precitajte co s tym treba robit. Vyrobca dodava nejake cd s piratskymi programami, ktore by mali fungovat, treba si na bmwklub.sk precitat c s tym treba robit a ako to nastavi".

4. Co sa tyka ebay, zachvilku tieto veci vymiznu lebo sa menia pravidla. Skus si dat na nemecky ebay napriklad klon VCDS kablu (cinsky za 20 dolarov), alebo carsoft / bmw a o par hodin ta akcia bude vymazana. Porusenie pravidiel / plagiatorstvo apd.... Nemecky ebay je v tomto najprisnejsi, tam sa moze predavat bud original VCDS, alebo prinajlepsiom sa plagiat musi volat "VAG SUPER CABLE" a nesmie tam byt ani zmienka o slove VAG-COM alebo VCDS. Totizto raz som taky kabel na ebay dal aj ja (zvysok co doma ostal nevyuzity). Do hodiny bola aukcia vymazana a porusenie Grundsatze.... Varovanie apd.
A to na ebay predavam 5 rokov a mam tam realne vyse 2200 predajov... takze viem ako funguje. Najskodnejsi ebay je ebay.co.uk, tam pravidla hociake, Predavaju sa tam piratske veci vo velkom, pravidla su ine. Ale pomaly to dojde aj tam a aj na US ebay. Nemci zacali co najskor s tymto, pretoze maju ochranu spotrebitela na vysokej urovni, nie ako napriklad my na SK, kde je internetovy obhcod sto rokov za opicami, v 98% online shopov sa neda platit ani paypalom apd apd.... A este chciet po niekom platbu na ucet dopredu, to sa tu uz vobec nenosi.... naopak v zapadnej europe je to samozrejmost a v nemecku ani nehovorim. Nieco take ako dobierka tam ani poriadne nepoznaju.