... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Re: denne svietenie - hmlovky

Sobota, 7. Augusta 2010, 12:45

aur77 napísal:
Trosku OT, ale neda mi to. Ano, mas pravdu, ryba smrdi od hlavy a policajti za to v podstate nemozu, pretoze to dostali prikazom cize nemaju na vyber. Ale preco sa preboha obcas nesnazia ludom pre zmenu aj pomoct? Pred casom som isiel na letnych gumach po cerstvo napadnutom snehu (moja blbost, ale zakon o zimnych gumach vtedy este nebol), skoncil som v priekope pri ceste (isiel som velmi pomaly, cize ziadna skoda, len som potreboval vytiahnut). Ani nie 5 minut po tom ako som tam skoncil isla okolo hliadka - "Dobry! Budete to hlasit?" Hovorim, ze ziadna skoda ani ujma na zdravi, cize hlasit nic nebudem. "Dobre, majte sa!"
Co takto sa ma aspon spytat ci nepotrebujem zavolat odtahovku? Vtedy som sa utvrdil v tom co som napisal v predchadzajucom prispevku...
Napr v USA sa mi nieco stane, ide okolo policajt, jeho prva starost je ako mi moze pomoct a co moze pre mna spravit, az potom riesi ci som opity, a pripadne postihy.....
Takze nehnevaj sa, ale je to vo vela pripadoch aj v samotnych policajtoch.... Aj ked urcite je to ciastocne aj o tom ako ich skolia, atd... Ale zase ked vidim kto vsetko skonci u policie - typek z Piestan, uplny magor, vylizany, neviem ci vie naratat do 10, a je policajt....
Ale s tym sa asi bud naucime zit alebo odideme zit niekam inam ;)

:arrow: S tymto SUHLASIM :arrow: 8)
Bohuzial na Slovensku je to tak,mam podobne skusenosti.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 7. Augusta 2010, 15:52

lolko111 napísal:
však som napísal, že na fabricky montovaných taká značka možno ani nebude........ to neviem, takže s tým tu mudrovať nejdem..... aj tak teraz riešime tie dodatočne montované a tam to byť MUSÍ..... :-)

Cize ja ked mam LED Angely a mam ich pripojene priamo na parkovacky a zapnem si aj stretavacky s nimi, je to v poriadku?
A ked mam iba AE zapnute spolu so stretavacimi ,ako to je ?(miesto parkovaciek AE)?

Dakujem

lolko111
Auto: BMW730D

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 15:37

aur77 napísal:
Aur77...

Úlohou polície už dávno nie je pomáhať občanovi a chrániť jeho zdravie a majetok.....a ak, tak len okrajovo....... úlohou polície je stáť na ceste a vyberať pokuty... do bezvedomia.....ale aby si bol v obraze..... policajti to nerobia preto, že sa im super 12 hodín stojí na ceste v 35 stupňových horúčavách, alebo 10 stupňových mrazoch..... ako každý zamestnanec, aj oni majú príkazy, ktoré musia splniť....... a tie dávajú ľudia, ktorí sú civili a hovorí sa im vláda...... štátny rozpočet je totiž jedna veľká diera, ktorá sa musí dopĺňať..... takže ak chceš zamerať svoj hnev na niekoho, tak sa obráť na nich........ :-)
Ešte niečo.... zákon o premávke na pozemných komunikáciách nerozoberaj...... zapneš parkovačky a hmlovky cez deň, keď nebude pršať, snežiť alebo nebude hmla a dostaneš pokutu..... je to tak a zbytočne budeš rozoberať ten štvrtý odstavec... :-)

Lolko111:

Trosku OT, ale neda mi to. Ano, mas pravdu, ryba smrdi od hlavy a policajti za to v podstate nemozu, pretoze to dostali prikazom cize nemaju na vyber. Ale preco sa preboha obcas nesnazia ludom pre zmenu aj pomoct? Pred casom som isiel na letnych gumach po cerstvo napadnutom snehu (moja blbost, ale zakon o zimnych gumach vtedy este nebol), skoncil som v priekope pri ceste (isiel som velmi pomaly, cize ziadna skoda, len som potreboval vytiahnut). Ani nie 5 minut po tom ako som tam skoncil isla okolo hliadka - "Dobry! Budete to hlasit?" Hovorim, ze ziadna skoda ani ujma na zdravi, cize hlasit nic nebudem. "Dobre, majte sa!"
Co takto sa ma aspon spytat ci nepotrebujem zavolat odtahovku? Vtedy som sa utvrdil v tom co som napisal v predchadzajucom prispevku...
Napr v USA sa mi nieco stane, ide okolo policajt, jeho prva starost je ako mi moze pomoct a co moze pre mna spravit, az potom riesi ci som opity, a pripadne postihy.....
Takze nehnevaj sa, ale je to vo vela pripadoch aj v samotnych policajtoch.... Aj ked urcite je to ciastocne aj o tom ako ich skolia, atd... Ale zase ked vidim kto vsetko skonci u policie - typek z Piestan, uplny magor, vylizany, neviem ci vie naratat do 10, a je policajt....
Ale s tym sa asi bud naucime zit alebo odideme zit niekam inam ;)[/quote]

Vieš..............ono to nie je o policajtoch (myslím povolanie), ale o ľuďoch....... a jasne, že aj k polícii sa dostane kopec ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť... ži už z ľudského hľadiska, alebo z toho inteligenčného....... kopec blbcov má niekde toho strýčka... a reči o prísnom výberovom konaní sú zrazu len prázdne slová.... a magora nájdeš všade.... či medzi ľuďmi, či medzi policajtmi, lekármi, politikmi atď..... Chcelo by to prehodnotiť prístup policajta k občanovi a aj občana k policajtovi.......
Naposledy upravil/-a lolko111 v Nedeľa, 8. Augusta 2010, 15:43, upravené celkom 1 krát.

lolko111

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 15:40

Ico2311 napísal:

Cize ja ked mam LED Angely a mam ich pripojene priamo na parkovacky a zapnem si aj stretavacky s nimi, je to v poriadku?
A ked mam iba AE zapnute spolu so stretavacimi ,ako to je ?(miesto parkovaciek AE)?

Dakujem

takto..... pri zapnutí akýchkoľvek denných svetiel ti môžu na aute svietiť len tie........ nič iné...... takže ak máš vpredu led AE je to síce pekné, ale tým, že sú to vlastne parkovacie svetlá ti svietia aj zadné obrysovky....... a štát má zarobené...... :-)

Ico2311

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 18:39

lolko111 napísal:

takto..... pri zapnutí akýchkoľvek denných svetiel ti môžu na aute svietiť len tie........ nič iné...... takže ak máš vpredu led AE je to síce pekné, ale tým, že sú to vlastne parkovacie svetlá ti svietia aj zadné obrysovky....... a štát má zarobené...... :-)

OK,tomu chapem a kebyze mam zapnute parkovacky+kruzky+stretavacky?ci to iste?

lolko111

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 21:16

jasne.............ak zapneš parkovačky, tak ti svietia aj zadné.............tým pádom ich nemôžeš použiť ako denné svietenie....

BMWpositiv

Pondelok, 9. Augusta 2010, 00:58

...este ak mozem dodat k US DRL, tak presnejsie dialkove svetla pri dennom svieteni nesvietia na 40% vykonu, ale len na nejakych 20% vykonu, presnejsie na 18,75%, cize H7 55W svieti v skutocnosti len na 10,3W...
...dalej suhlasim s tym, ze pri US DRL svietia len tieto dialkove svetla slabsim vykonom svietivosti a ostatne svetla ako su parkovacky a zadne svetla nesvietia, takisto ako aj osvetlenie palubovky...
...ale spytam sa takto:
...keby som si US DRL dal naprogramovat zaroven aj aby mi svietili parkovacky a zadne svetla mohli by ma pri pripadnej kontrole flojdi dojebkat???
...by som mu jednoducho povedal, ze auto som takto uz doviezol z D a mam aj platnu STK schvalenu tu na SK, takze cisto z teoretickej a papierovej stranky by som mal byt ok, ci???
...ci ho mam potom poprosit, aby si klakol na kolena, riadne sa zahladel do predneho svetlometu a vtedy by som mu vpalil svetelnu hukacku, cili dialkove svetlo na plny vykon priamo do ocnych guli, aby videl ten rozdiel???
...a mozno ja by som sa v tom momente nezdrzal smiechu keby som mu zrengenoval lebecnu oblast jeho ctenej pomocky na nosenie policajnej capice, v ktorej by som uvidel akurat tak jedno velke hovno...

...btw US DRL spolu s obrysovymi svetlami vyzera nejako takto:

Obrázok

lolko111

Pondelok, 9. Augusta 2010, 11:40

BMWpositiv napísal:
...este ak mozem dodat k US DRL, tak presnejsie dialkove svetla pri dennom svieteni nesvietia na 40% vykonu, ale len na nejakych 20% vykonu, presnejsie na 18,75%, cize H7 55W svieti v skutocnosti len na 10,3W...
...dalej suhlasim s tym, ze pri US DRL svietia len tieto dialkove svetla slabsim vykonom svietivosti a ostatne svetla ako su parkovacky a zadne svetla nesvietia, takisto ako aj osvetlenie palubovky...
...ale spytam sa takto:
...keby som si US DRL dal naprogramovat zaroven aj aby mi svietili parkovacky a zadne svetla mohli by ma pri pripadnej kontrole flojdi dojebkat???
...by som mu jednoducho povedal, ze auto som takto uz doviezol z D a mam aj platnu STK schvalenu tu na SK, takze cisto z teoretickej a papierovej stranky by som mal byt ok, ci???
...ci ho mam potom poprosit, aby si klakol na kolena, riadne sa zahladel do predneho svetlometu a vtedy by som mu vpalil svetelnu hukacku, cili dialkove svetlo na plny vykon priamo do ocnych guli, aby videl ten rozdiel???
...a mozno ja by som sa v tom momente nezdrzal smiechu keby som mu zrengenoval lebecnu oblast jeho ctenej pomocky na nosenie policajnej capice, v ktorej by som uvidel akurat tak jedno velke hovno...

...btw US DRL spolu s obrysovymi svetlami vyzera nejako takto:

Obrázok

ja už fakt neviem, ako to napísať..... myslím, že som to napísal dosť jasne, čo smie a nesmie svietiť..... a skús to s tým rontgenovaním lebečnej kosti....... možno ti bude do smiechu nejakú chvíľočku..... ale ja byť na mieste toho zrontgenovaného kolegu, tak po tom presvietení dostanem podozrenie, že tvoje auto je kradnuté a na 90 dní sa s ním môžeš rozlúčiť...... ale to ti už asi do smiechu nebude... :-)

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Augusta 2010, 12:42

už tu tolko nekombinujte :? kto nevie nech si prečíta tento topic. je tu toho napísané dosť
s tou STK je to dosť slabý argument :wink:

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 9. Augusta 2010, 14:05

Už sa na to vyserte....zákon to jasne stanovuje a aj keď tu o tom napíšete 100 strán,tak to nikto nezmení!!!!....ale jazdiť s tým môžeš,ale na svoje triko a pokial ti nebudú jebat pokutu za pokutov.....určite je lepšie priehliadnutelné svietit dialkovými na 20% to si žiadny policajt nevšimne čo za svetlá ti svietia,a nebude nad tým rozmýšlať(možno lelko si to všimne leob o tom vie,ale kolegom to nepovie, lebo je náš BMW),ako keď budeš mať led AE čo budú biť na E46,E36,E39,E38 do očí!!!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Rony
Auto: E46 320D 110kW
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Augusta 2010, 17:05

Ico2311 napísal:
Dakujem

lolko111 napísal:
Ico2311 napísal:
OK,tomu chapem a kebyze mam zapnute parkovacky+kruzky+stretavacky?ci to iste?
lolko111 napísal:
jasne.............ak zapneš parkovačky, tak ti svietia aj zadné.............tým pádom ich nemôžeš použiť ako denné svietenie....

Myslim ze Ico2311 sa pytal na niečo iné. On chce vediet ci mozeme mat zapnute tie LED Angel Eyes nie ako denne svietenie, ale len tak dodatocne ze budu svietit aj AE spolu s parkovackami a hlavnymi svetlami. Cize otazka znie mozeme mat zapnute AE+Parkovacky+xenony, alebo napr. iba AE+xenony ci mozme dostat aj za to pokutu?

Dik za objasnenie

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 9. Augusta 2010, 17:27

môžeš......každy tak chodí......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lolko111

Pondelok, 9. Augusta 2010, 18:56

Rony napísal:

Myslim ze Ico2311 sa pytal na niečo iné. On chce vediet ci mozeme mat zapnute tie LED Angel Eyes nie ako denne svietenie, ale len tak dodatocne ze budu svietit aj AE spolu s parkovackami a hlavnymi svetlami. Cize otazka znie mozeme mat zapnute AE+Parkovacky+xenony, alebo napr. iba AE+xenony ci mozme dostat aj za to pokutu?

Dik za objasnenie

počas zníženej viditeľnosti, kedy sa normálne svieti stretávacími svetlami v tom nevidím problém......

Ico2311

Pondelok, 9. Augusta 2010, 19:17

RONY to presne vystihol ....Dik Rony...

lolko111

Pondelok, 9. Augusta 2010, 21:24

jasne..už som odpísal... inak táto téma je "denné svietenie" a nie "svietenie" :-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných