... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
bmwtt.sk

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: denne svietenie - hmlovky

Piatok, 16. Júla 2010, 18:04

Jajáj,ja snáď zle vidím... :mrgreen: sa musím smiať,aký si naivný :D Aby si bol v obraze,žiadna E46 nemala homologizované svetlá s funkciou DRL, a ani v Rakúsku. Tak tu netáraj,že to tam namontovali dedkovi. A buď rád že si ešte neplatil pokutu.

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Júla 2010, 19:14

PetoK napísal:
Jajáj,ja snáď zle vidím... :mrgreen: sa musím smiať,aký si naivný :D Aby si bol v obraze,žiadna E46 nemala homologizované svetlá s funkciou DRL, a ani v Rakúsku. Tak tu netáraj,že to tam namontovali dedkovi. A buď rád že si ešte neplatil pokutu.

zle vidis,pretoze ja netvrdim, ze to malo homologizaciu, ja tvrdim, ze tich do rana spravim na hociake aute, pri dnesnych technologiach, a dalsia vec je, ktory pochodzkar po novom PMJ vie taketo veci, ked ma minule stopli a ze preco mi nesvietia zadne svetla, ked mam svietit pocas dna

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 16. Júla 2010, 21:48

rozmyslal som co tak dat za sklo hmloviek svetlo pre denne svietenie... napr. e46 pFL ma ten tvar takmer dokonaly

... na druhej strane sa mi na BMW LED tesco denne svietenie nehodi;)

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Streda, 21. Júla 2010, 16:44

Jannci napísal:

zle vidis,pretoze ja netvrdim, ze to malo homologizaciu, ja tvrdim, ze tich do rana spravim na hociake aute, pri dnesnych technologiach, a dalsia vec je, ktory pochodzkar po novom PMJ vie taketo veci, ked ma minule stopli a ze preco mi nesvietia zadne svetla, ked mam svietit pocas dna

vidis, mna stopli uz par krat a este sa ma nikto nikdy nepytal na svetla, ze preco su take a hentake a preco mi nesvieti zadok... no preto ze zadok svietit nemusi ... pocuvam v praci SR1 :lol:

BMW-007
Auto: BMW 535i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Júla 2010, 22:41

Svetlá do hmly len tak ako chalani hovoria, za hustého dažďa, sneženia, alebo hmly!!!!!!Ja chalanom na bavorákoch pokuty nedávam, ale niektorí kolegovia áno, a zvlášť keď si na ceste za bieleho dňa s hmlovkami.

aur77
Autor témy
Auto: E46 320D

Štvrtok, 22. Júla 2010, 15:41

stale som zmateny, lebo podla jedneho dopravaka sa to moze a je to vdaka nasledujucej "diere" v zakone:

(3) Predné svetlomety do hmly a zadné svietidlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za dažďa.

(4) Vodič smie jazdiť aj s parkovacími alebo obrysovými svietidlami, ak má súčasne rozsvietené stretávacie svetlomety alebo diaľkové svetlomety, alebo predné svetlomety do hmly, ak je nimi vozidlo vybavené.

t.z. ze 3 sa da vylozit tak, ze predne a zadne hmlovky sucasne mozu byt len za hmly, atd...
A podla bodu 4 by sa malo dat jazdit s parkovackami a prednymi hmlovkami a basta...

skuste to niekto vylozit inac....

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 22. Júla 2010, 16:09

(3) Predné svetlomety do hmly a zadné svietidlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za dažďa.---Toto je podla mna dost vystizne napisane

(4) Vodič smie jazdiť aj s parkovacími alebo obrysovými svietidlami, ak má súčasne rozsvietené stretávacie svetlomety alebo diaľkové svetlomety, alebo predné svetlomety do hmly, ak je nimi vozidlo vybavené.--- Toto je v podstate zakaz jazdy len s parkovacimi ,alebo obrysovymi svetlami. T.z. , ze pocas jazdy musis mat zapnute okrem parkovaciek aj niektore z spomenutych svetiel a s tym ,ze su tam uvedene aj hmlovky tak ich pouzitie zas upravuje riadok c.3
Chlapci zakon nie je len o jednom riadku ale navzajom sa upravuju a aj doplnuju. Takze tak.
A este neviem pochopit,preco riesite hmlovky- a hlavne ti co mate E39 -dajte si naprogramovat denne svietenie na dialkove to bude menej provokovat policajtov a hlavne lacnejsie riesenie.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

BimmerBob
Auto: BMW 316i

Sobota, 24. Júla 2010, 00:57

V živote som sa nestretol s tým, že by ma niekto oslnil hmlovkami, tobôž nie za bieleho dňa. Teda ak ich má správne nastavené. No ak nemá správne nastavené stretávacie svetlá oslní ešte viac. Ono je to o niečom inom: Celý zákonník je nastavený tak, aby staval občanovi do cesty čo najviac nezmyselných mantinelov, ktoré pravdepodobne poruší čo najviac občanov. Samozrejme za tieto porušenia je následne možné vyberať pokuty. V skratke. Je to nastavené tak aby z Teba, mňa alebo jeho dostali čo najviac financií formou pokút a rôznych poplatkov...
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

aur77
Autor témy
Auto: E46 320D

Sobota, 24. Júla 2010, 07:21

mas pravdu. Lebo denne svietenie je hlavne o tom byt videny. A za slnecneho dna je ma paradoxne lepsie vidiet s hmlovkami ako s xenonmi, nakolko xenony vydavaju ine svetlo... Ale ked potom natrafis na typickeho predstavitela PZ tak sa zase raz utvrdis v nazore, ze ich ulohou cislo 1 je nie pomahat ludom a chranit ich, ale buzerovat a vybrat co najviac penazi na nezmyselnych pokutach.... A potom sa niekto cuduje preco mame tolko vtipov o policajtoch a preco si ich tak "vazime"...

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 25. Júla 2010, 12:24

neviem naco to tu riesite

ten kto nema xenony nech to zapina stale pripadne nech si da nastavit automaticke zapinanie

ten kto ma xenony bud nech si da led kruzky a spravi si ich ze budu svietit len oni ...alebo US DRL .... vybavene ..

btw : led kruzky svietia asi 2 krat tolko co US DRL
e46 330i
e28 544i

Ico2311

Pondelok, 2. Augusta 2010, 19:09

Pani,čiže teoreticky ja keď používam ako denne svietenie LED AE mozu ma pokutovat?

Mimo

Pondelok, 2. Augusta 2010, 20:12

teoreticky ano. aj prakticky asi ano. záleží od toho ako si presadíš svoju pravdu a ako ti policajt vysvetlí,že pravdu nemáš

lolko111
Auto: BMW730D

Utorok, 3. Augusta 2010, 07:27

Nedá mi zareagovať :-) Nič, čo nemá homologizáciu (značku tuším LR a nejaké číslo) na skle svetlometu namontovaného dodatočne do vozidla s cieľom používať ho na denné svietenie sa nesmie používať.......... Čo sa týka používania angel eyes s LED ako denného svietenia - mne osobne by to nevadilo, ak to niekto dokáže naprogramovať tak, že pri zapnutí AE sa zapnú len tie a zadné parkovačky ostanú vypnuté.................lenže neviem, kto by zvládol to, že pri zapnutí parkovačiek za tmy by sa rozsvietili predné AE aj zadné parkovačky súčasne a tie predné používané ako denné svietenie by navyše stlmili intenzitu svetla.....takže do toho by som sa radšej nepúšťal....

Aur77...

Úlohou polície už dávno nie je pomáhať občanovi a chrániť jeho zdravie a majetok.....a ak, tak len okrajovo....... úlohou polície je stáť na ceste a vyberať pokuty... do bezvedomia.....ale aby si bol v obraze..... policajti to nerobia preto, že sa im super 12 hodín stojí na ceste v 35 stupňových horúčavách, alebo 10 stupňových mrazoch..... ako každý zamestnanec, aj oni majú príkazy, ktoré musia splniť....... a tie dávajú ľudia, ktorí sú civili a hovorí sa im vláda...... štátny rozpočet je totiž jedna veľká diera, ktorá sa musí dopĺňať..... takže ak chceš zamerať svoj hnev na niekoho, tak sa obráť na nich........ :-)
Ešte niečo.... zákon o premávke na pozemných komunikáciách nerozoberaj...... zapneš parkovačky a hmlovky cez deň, keď nebude pršať, snežiť alebo nebude hmla a dostaneš pokutu..... je to tak a zbytočne budeš rozoberať ten štvrtý odstavec... :-)

lolko111
Auto: BMW730D

Utorok, 3. Augusta 2010, 07:41

Jannci napísal:
nech zadrzi, napise dojazdovy listok. potom prides na fizlaren, po neho, a co ti povedia? nic, vratia ti ho. A ked bude chciet nejaky doklad ze to je homologizovane? prosim ta, v dnes dobe photoshopu a inych programov. alebo staci vybrat ziarovky, keby bol neoblomny. Moja prva otazka by smerovala ktomu, ako vie, ze to auto nema na to schavelene svetla? potom by som sa ho spytal, ze preco to preslo cez STK. A nakoniec by som mu povedal, ze to to auto ma este od predchadzajuceho majitela (samozrejme dochodca) ktory stym chodil len do origo servisu, a tam by preco nic co nema homologizaciu nespravili.

:-) No... len dúfam, že nemáš v pláne dopisovať podobným spôsobom niečo aj do osvedčenia o evidencii vozidla.... už som pár takých chytrákov zažil.....teraz sa im hovorí, že ODSÚDENÍ...... :-) A k tomu tvojmu suverénnemu postoju......... počas dňa máš dve možnosti..........stretávacie svetlá, alebo denné svetlá........dúfam, že zatiaľ so mnou súhlasíš...........takže ďalej...... stretávacie neriešime a poďme k denným svetlám..... každý jeden svetlomet používaný na denné svietenie musí myť označenie LR + ďalšie znaky......... stále so mnou dúfam súhlasíš........... no a keďže si budeš svietiť diaľkovými na 40% a ja si ich na ceste pozriem a žiadnu homologizačnú značku na tom diaľkovom svetlomete neuvidím (čo určite neuvidím), tak máš smolu a môžeš sa vyhovárať na čo len chceš..............to, že auto prešlo cez stk nikoho zaujímať nebude, lebo na stk nikto neskúša či máš v aute možnosť si zapnúť diaľkové svetlá na 40%.... s tým stk nemá nič spoločné....... a výhovorky na predchádzajúceho majiteľa......... smiešne......... výsledok..... staneš sa ďalším z prispievateľov do štátneho rozpočtu........ ale ak chceš silou mocou jazdiť na diaľkových so 40%, tak odporúčam odsťahovať sa do kanady... tam je to vraj legálne....... :-)

Mimo

Utorok, 3. Augusta 2010, 07:50

podla mňa je to stále len a len na policajtovi. led AE je pekne vidieť, aj tie dialkove na 40% je pekne vidieť, takže funkčnosť to splňa. len to nie je certifikované. to už je na policajtovi či bude buzerovať a dá pokutu alebo nie... ale kedže ako píšeš, peňazí je málo, tak asi radšej dá :mrgreen:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných