... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Chris

Re: Audio system

Utorok, 6. Októbra 2009, 16:14

tak tak nejsu watty ako waty...

ohladom toho zosika ak mas 4x60wrms a predne 2 kanaly ti idu na 4 ohm do komponentnych repro a zadne 2 kanaly su zmostikovane s asi s vyslednou impedanciou cize kazdy kanal ide na 2 ohm (kde ma vykon mozno 2x80) cize do subika ti ide asi 160wrms... berte to ako priklad..
a na 800wrms vam treba najlepsie 35qmm hruby kabel natiahnuty od baterky ci uz je vzadu(lacnejsie riesenie) alebo vpredu.
radsej poriadnu baterku ako kapacitor
tot vsjo :mrgreen:

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998
Kraj: Žilinský

Sobota, 10. Októbra 2009, 13:55

v prvom rade kupit auto
v druhom rade vypocut si ako to hra samo o sebe ( u bmw je to celkom dobre uz v serii) ak kupis vacsi objem od vyroby budes mat 10repro ktore bohate postacuju) a ak si kupis auto v ktorom bude harman kardon tak neviem lebo to som este nepocul hrat :lol:
v tretom rade uvedom si ze kvalitna hudba nieje ani z daleka o basoch a ked uz ide o to sub woofer vydava sub basove zvuky nie basove na to je predsa woofer :wink:

ak ti ide o frajerinu kup si z nayka najdrahsiu absolutne nevksunu tubu co tam maju, ktora bude urcite aj podsvietena modrymi polskymi led trubicami s velkym napisom 5000Watt RMS, "profesionalny" predavaci s nayka ti k nej urcite odporucia "skvely" zosilovac a zrejme aj nejake super turbo delo radio a kable. bude ti to buchat, plieskat, strpat, trieskat a vsetky deti do 18 rokov ti budu zavidiet ( a to ani nevravim o rapperoch, hiphoperoch, ciganoch...)

ak ti ide o naozaj kvalitnu hudbu tak to zver profesionalom pretoze pri audio tuningu z daleka nejde len o dokupenie subwoofera...

a teraz priklady s praxe:
kamarat si kupil v nayku v akcii sadu subwoofer + zosik oboje JBL odporucili mu aj kable tak ich kupil.. zapojili sme to do jeho mazdy 323F a vysledok? bucha to paradne ale pocuvat sa to neda pretoze aj ked to das na minimum stale pocujes len buch buch nejake strpanie ale z muziky nic... ani nie po mesiaci siel zosilovac do vecnych lovist tak ho bol reklamovat, vratili mu ho po mesiaci s tym ze je v poriadku vraj ma chybu v kabloch. ked sme ho otvorili az sa mi vlasy zjezili!!! plosak museli pajkovat ucni s nejakej elektro ucnovky vsetko zalepene od cinu a tak.. opravili sme chybny potenciometer a hra to dalej avsak to nemava nikdy zapnute lebo to je uplne na picu

dalsi priklad:
minule som bol kupovat v nayku opticke kable pytal som sa predavaca ktory by mi odporucil ze chcem kvalitu a tak.. samozrejme mi strcil do ruky ten najdrahsi s tym ze tento je najlepsi lebo ma pozlatene konektory mal som sto chuti vybuchnut smiechom ale udrzal som sa a spytal som sa ze v com je to lepsie ked su zlate. Pri odpovedi ze zlato je lepsi vodic a nekladie taky odpor elektrickemu prudu som uz nemohol a zacal som sa rehotat. (pre tych co nepochopili v optickych kabloch nieje elektricky prud ale svetlo cize aj keby tam boli platinovo iridiove konektory tak je to jedno) pozrel som si krabicku a naozaj tam bolo napisane ze to ma zlate konektory takze gratulujem vyrobcovy HAMA ze vynasiel taku prevratnu technologiu akou zlate konektory na opto kabloch urcite su

a este k tomu 1200W zosilovacu: v aute je napatie 12V, 1200/12=100 cize takyto zosilovac by mal odber dobrych 100Amperov!!! takze kable ktore by si k tomu poteboval by si asi musel ohybat na ohybacke!!!
takze reci ze kamarat tam ma 1200W zosilovac a dokaze mu to hrat 2 hodiny su na smiech to by tam musel mat 200Ah baterku a to len pre zosilnovac nezaratal som tam radio a ostatne spotebice
samozrejme za predpokladu ze by to mal na plne pecky co je asi tiez dost nemozne pretoze pri takom vykone by tam nikto nevydrzal

fuj ale som sa rozpisal umlcte ma uz niekto
takze respekt
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 12:08

Fuha si sa rozbehol nejako :wink: , ale ma pravdu chlapec takze si to vsetci vsetko precitajte a ked chcete mat kvalitnu hudbu v aute tak to nie je len o tom aby to bilo ako svina ale aby bolo rozlozenie hudby rovnomerne a hlavne si nenehajte radit od niekoho v Nayku alebo v Akomkolvek inom komercnom velkoobchode s elektronikou :wink:

SnipE_88

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 20:01

nuz myslim ze si do dvoch riadkov zhrnul moj prispevok :-D
Moje auta:
Z3 1.9i M44 hellrot
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
Mitsubishi pajero

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 20:09

SnipE_88 napísal:
nuz myslim ze si do dvoch riadkov zhrnul moj prispevok :-D

keby sa niekomu nechcelo citat :lol: :wink:

SnipE_88

Pondelok, 12. Októbra 2009, 10:43

:D :D :D
Moje auta:
Z3 1.9i M44 hellrot
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
Mitsubishi pajero

Užívateľov profilový obrázok
adko
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Októbra 2009, 11:19

No pekne to tu bolo opisane :)
Auto najma nie je pojazdna diskoteka .. vytuzingovane auta s pat korunovym subom co ma napis 5000W a nic ine to nerobi len to buchoce jak zbijacka .. to je vaaazne parada podla mna na 13rocne bloncky na dedine :)
Kto pocul hrat kvalitne audio tak vie o com to je ... nie zrovna iba o basoch .. mam v aute LOGIC 7 a pocuvatelnost je vynikajuca .. aj ked sa natom pusti nejake tuc tuc a vypece sa to tak tie basy stihaju a nie je to iba buch buch ...a taktiez ked si natom pustim vivaldiho tak ta kvalita hudby je niekde uuuuplne inde .. v audi mame harman karton a tiez je to o inom ako nejaka tuzerska muzicka z nayky za par supov nie nadarmo to stoji 6000k eur doplatok ...
Nuz ale budis treba riesit muziku a mat subwoofer taky ze ho pocut o styri ulice dalej .. neviem neviem ako E36-46 .. poviem to tak ze vazne kvalitna hudba do takeho auta by bola drahsia ako cele to auto :))
Ale tak pohoda na SK je to trendy ze adolescenti kupia auto za 5k ojro nadrbu do toho straaasnu hudbu folie daju nato nejake tie plasty ponalepuju strasne akoze xenony co oslepuju jak kamion s dialkovymi .. a ide sa :) Yo a samozrejme Ta daju v meste ked ides 60na tempomate ... supnu sa pred Teba potom Ta vybrzdia a odbocia .. napr :) Alebo na rozbitej ceste medzi dedinami Ta ofuknu na najblizsej rovinke a vybrzdia na najbvlizsej prudkej zakrute lebo by sa vykotili do pola .. vola sa to sportova jazda :)
Pripadne aj Ti ukazu nejake tie gesta ked na nich zatrubis .. a ked nebodaj vystupis aj sa Ta pred 16rocnou blonckou spytaju ci chces na <> ...zvycajne maju o tri cisla vacsie nohavice a oblecenie co nosia socialy v USA .. a rovny silt nesmie chybat .. billa bong a podobne znacky nebezpecne co tu predavaju v auparku za 100auro a v usa za 3usd vo vypredaji ... a potom po tretej facke samozrejme zvycajne uz hovoria ze to tak nemysleli ..

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 19. Októbra 2009, 13:06

ja myslim ze kvalitna hudba sa da urobit aj pod 1t euro a bude rozhodne lepsia ako ten logic7 ci HK v auti.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

adko
Auto: BMW

Pondelok, 19. Októbra 2009, 13:42

jararak napísal:
ja myslim ze kvalitna hudba sa da urobit aj pod 1t euro a bude rozhodne lepsia ako ten logic7 ci HK v auti.

Taku jednu otazku mam sedel si niekedy v novej AUDI s HK audiom a pocul si nazivo ako to hra? Pripadne v sedmicke s LOGIC 7?Vies ono asi pre srandu to stoji tolko penazi.Ako je to predrazene to je samozrejme ale tvrdit ze audio za 1k eur bude hrat lepsie ... to je smiesne :) Hudba nie je o tom len ze to bliaka hlasno atd .. len kvalitny DSP cosi stoji ... mimochodom ak by niekto riesil individualne audio naozaj na urovni tak tam su ceny uplne niekde inde a taka sranda moze vyst aj niekolko tisic eur bez najmensieho problemu.Mozno tak kvalitny sub stoji 1k eur.A to nehovorim o koncovkach kabloch kondenzatoroch atd atd...Nezalezi na W ale na uplne inych parametroch.Ja som clovek co si na kvalitne audio velmi potrpi doma mam zostavu za niekolko sto tisic korun ... a myslim si ze kvalita audia v autach ktore som popisal je velmi vysoka.Ale mozno pre niekoho koho kriteriom je trieskajuci subwoofer a randal o tri ulice dalej to nie je relevantne.Kazdopadne skus si pustit vaznu hudbu na tom audie za 1k eur .. pripade DVD film:)
Myslim si osobne ze audio za viac penazi nez ma hodnotu cele Tvoje auto dokopy nebude natom horsie ako kramy za tisic eur :)

SnipE_88

Pondelok, 19. Októbra 2009, 14:41

adko: zo srdca mi vravis.... =D>
o tej vaznej hudbe som sa zabudol zmienit tam sa to da najlepsie pocut hlavne ked pocujes ako si huslista strany prevracia
Moje auta:
Z3 1.9i M44 hellrot
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
Mitsubishi pajero

gila

Pondelok, 19. Októbra 2009, 22:19

Zdravim :-) skoro cele som si to tu precital,a vacsinou musim dat za pravdu.. Auto este nemam,ale planujem E38 740i, netusim aka sa tam davala hudba,a ako je na tom kvalitativne,ale pochybujem ze zozeniem nieco s HK :-) .. A neplanujem ani investovat do hudby tisice eur,mozno tak 1500, a teraz ma mozno odsudite,ale chcel by som tam nejaky kvalitny subwoofer,ktory bude zaroven decentny,a ked mu pridam tak ho bude aj pocut mimo auta,aspon par desiatok metrov :-D ..a samozrejme aj vysky,ale zase ziadne chrapcadla :-D
Tak preto,prosim vas o radu,ze ci by sa dalo nieco take okolo 1500evri kupit -myslim cisto repro + zosik a vsetko co k tomu treba,ale bez autoradia,to si urcite necham od bmw :-) ..a pripadne na koho sa obratit,resp. Ake znacky su v tej cene dobre...
Diky za kazdu radu :-)

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 20. Októbra 2009, 09:13

skus poobzerat na fore go4sound. nato aby si poriadne vytlmil kufor potrebujes kopec prachov. ked vezmes ze e36 ho ma o polku mensi a zmesti sa tam 18 platov dynamatu a jeden plat stoji skoro 10e.

kvalitny sub, pocitaj aspon 10" ked nie 12" ot budu take 4-5tisic, kde mas profi bednu za ktoru bude chciet manik priblizne rovnaku sumu, zosik ktory to potiahne bude o polku drahsi, to mame 1t a neviem ci sa vopchas do tejto sumy a este si z kufra nevysiel.

zacni kvalitnymi prednymi repro - dls, morel, focal to by ta mozno odradilo od toho subu, ked ti uz bude chybat, skus dozadu nieco podobne, neviem ci e38 nema aj v zadnych dverach repro, na tie by som sa asi vybodol, pozrel by som co najvecsieho sa da dat do zadneho plata, najskor nejake 6x9 tam narves, mozno aj viac kusov. samozrejme ku vsetkemu budes pridavat uz vyssie spomenuty dynamat. ak to budes mat v takom stadiu a bude ti stale malo, potom by som sa az pozrel po subiku.

podla mna mam mat pozitok ja a nie okolie - vyrusovane byt.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

PetoK

Utorok, 20. Októbra 2009, 22:56

No hoši, dlhšie som na toto tu nereagoval, ale... #-o

je evidentné a je velmi pekne vidieť, že ludia ako Adko, Snip atd. velmi dobre vedia o čom hovoria... =D> a ostatní nemajú ani páru o čom to je... ono špičkový zvuk nie je len nejaké vytlmenie E36 18 pásmi Dynamatu, brutálne rádio Alpine s MP3 za 1t eur. Poviem to narovinu, takto sa robí hudba v amatérskych garážach... bohužial takíto ludia nikdy nepochopia čo to je Logic7 alebo H/K s výkonným profi DSP od profesionálov, s aktívnymi systémami, vyladenými presne na určité pásmo... doporučujem nech si ho najprv vypočujú a potom nech robia závery... nechcem nikoho urážať, ale je to presne tak ako napísal Adko... Hlavný problém je že 99% ludí je nakŕmených brutálnymi reklamnými článkami z Auto-hifi časákov, a o technike a elektronike vnútri rádií nemajú ani páru.... ono je to na dlhšiu debatu... robím s elektronikou už dosť dlho,aby som to vedel posúdiť. Tie kW nejdem vôbec komentovať, ak niekto bude chcieť, velmi rád ho vyvediem z omylu koľko reálne má jeho zosík... Ale k veci... dám pár pekných príkladov... každý kvázi-hifi-tuner napr. odsudzuje Sony, aký má otras zvuk, a aké delo je Pioneer, Alpine... OK, beriem, ale je potom zaujímavé,ako to dokážu rozoznať na sériových repro za 10e, a najlepšie natom je, že vo vnútri rádií sú použité rovnaké IC, rovnaké koncáky, audioprocesory... no comment... Alebo ... na tohtoročnom carate ma jedna partia zavolala, nech sa idem pozrieť, aký parádny zvuk majú v nejakej Tigre... no keď to pustil, som sa až zhrozil, čomu mladí hoši hovoria ZVUK... otras, bas taký že sa to nedalo ani nazvať basom, ale iba hluchým dunením, všetko rezonovalo, stredy a výšky ani počuť nebolo... no škoda reči...

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Streda, 21. Októbra 2009, 11:51

pekné čítanie, naozaj..
logic 7 je naozaj v pohode, za tie peniaze, kt. stojí sa dá ale urobiť aj lepšia hudba. ale nebude to viackanálové, nebude v tom integrovaná navigácia, BC a auto nebute mať úplne originálny vzhľad.
ale hrať by to hralo lepšie, na tom sa zhodli väčšie mozgy s lepšími ušami ako máte vy, bez urážky.
logic 7 nepoužíva žiadne superkvalitné reproduktory, ani káble ani zosiky. celé to stojí na tom, že je to presne naladené na interiér konkrétneho auta.
záleží len na tom, že čo je podľa koho lepší zvuk. pre niekoho klasické stereo + sub a pre niekoho je lepší priestorový zvuk.
niekto počúva aj hudobné cd najradšej na domácom kine. nevadí.
vy tu porovnávate hrušky s jablkami

chlapci sa tu pýtali na rozšírenie audio systému do staršieho auta, a niekto sa tu vyťahuje, že akú on má origo hudbu v aute za 3mega. a ostatní sú len hlupáci lebo si chcú namotovať subwoofer a zosik.

vypočuj si nejaké auto s perfektnou montážou a potom môžeš porovnávať.

subwoofer do sedanov sa navrhuje s bandpasovou ozvučnicou, tak aby basreflexový otvor ústil priamo do interiéru buď cez otvor v lakťovej opierke alebo cez otvor v plate. nieje potom ani potrebné nejako extrémne tlmiť kufor. vedel by som s tým pomôcť
zámerne som nikoho necitoval, myslím, že si tu každý to svoje nájde

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Streda, 21. Októbra 2009, 11:55

PetoK napísal:
Hlavný problém je že 99% ludí je nakŕmených brutálnymi reklamnými článkami z Auto-hifi časákov, a o technike a elektronike vnútri rádií nemajú ani páru.... ono je to na dlhšiu debatu... robím s elektronikou už dosť dlho,aby som to vedel posúdiť. Tie kW nejdem vôbec komentovať, ak niekto bude chcieť, velmi rád ho vyvediem z omylu koľko reálne má jeho zosík... Ale k veci... dám pár pekných príkladov... každý kvázi-hifi-tuner napr. odsudzuje Sony, aký má otras zvuk, a aké delo je Pioneer, Alpine... OK, beriem, ale je potom zaujímavé,ako to dokážu rozoznať na sériových repro za 10e, a najlepšie natom je, že vo vnútri rádií sú použité rovnaké IC, rovnaké koncáky, audioprocesory... no comment... Alebo ... na tohtoročnom carate ma jedna partia zavolala, nech sa idem pozrieť, aký parádny zvuk majú v nejakej Tigre... no keď to pustil, som sa až zhrozil, čomu mladí hoši hovoria ZVUK... otras, bas taký že sa to nedalo ani nazvať basom, ale iba hluchým dunením, všetko rezonovalo, stredy a výšky ani počuť nebolo... no škoda reči...

toto sedí doslova, palec hore

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných