v prvom rade kupit auto
v druhom rade vypocut si ako to hra samo o sebe ( u bmw je to celkom dobre uz v serii) ak kupis vacsi objem od vyroby budes mat 10repro ktore bohate postacuju) a ak si kupis auto v ktorom bude harman kardon tak neviem lebo to som este nepocul hrat
v tretom rade uvedom si ze kvalitna hudba nieje ani z daleka o basoch a ked uz ide o to sub woofer vydava sub basove zvuky nie basove na to je predsa woofer
ak ti ide o frajerinu kup si z nayka najdrahsiu absolutne nevksunu tubu co tam maju, ktora bude urcite aj podsvietena modrymi polskymi led trubicami s velkym napisom 5000Watt RMS, "profesionalny" predavaci s nayka ti k nej urcite odporucia "skvely" zosilovac a zrejme aj nejake super turbo delo radio a kable. bude ti to buchat, plieskat, strpat, trieskat a vsetky deti do 18 rokov ti budu zavidiet ( a to ani nevravim o rapperoch, hiphoperoch, ciganoch...)
ak ti ide o naozaj kvalitnu hudbu tak to zver profesionalom pretoze pri audio tuningu z daleka nejde len o dokupenie subwoofera...
a teraz priklady s praxe:
kamarat si kupil v nayku v akcii sadu subwoofer + zosik oboje JBL odporucili mu aj kable tak ich kupil.. zapojili sme to do jeho mazdy 323F a vysledok? bucha to paradne ale pocuvat sa to neda pretoze aj ked to das na minimum stale pocujes len buch buch nejake strpanie ale z muziky nic... ani nie po mesiaci siel zosilovac do vecnych lovist tak ho bol reklamovat, vratili mu ho po mesiaci s tym ze je v poriadku vraj ma chybu v kabloch. ked sme ho otvorili az sa mi vlasy zjezili!!! plosak museli pajkovat ucni s nejakej elektro ucnovky vsetko zalepene od cinu a tak.. opravili sme chybny potenciometer a hra to dalej avsak to nemava nikdy zapnute lebo to je uplne na picu
dalsi priklad:
minule som bol kupovat v nayku opticke kable pytal som sa predavaca ktory by mi odporucil ze chcem kvalitu a tak.. samozrejme mi strcil do ruky ten najdrahsi s tym ze tento je najlepsi lebo ma pozlatene konektory mal som sto chuti vybuchnut smiechom ale udrzal som sa a spytal som sa ze v com je to lepsie ked su zlate. Pri odpovedi ze zlato je lepsi vodic a nekladie taky odpor elektrickemu prudu som uz nemohol a zacal som sa rehotat. (pre tych co nepochopili v optickych kabloch nieje elektricky prud ale svetlo cize aj keby tam boli platinovo iridiove konektory tak je to jedno) pozrel som si krabicku a naozaj tam bolo napisane ze to ma zlate konektory takze gratulujem vyrobcovy HAMA ze vynasiel taku prevratnu technologiu akou zlate konektory na opto kabloch urcite su
a este k tomu 1200W zosilovacu: v aute je napatie 12V, 1200/12=100 cize takyto zosilovac by mal odber dobrych 100Amperov!!! takze kable ktore by si k tomu poteboval by si asi musel ohybat na ohybacke!!!
takze reci ze kamarat tam ma 1200W zosilovac a dokaze mu to hrat 2 hodiny su na smiech to by tam musel mat 200Ah baterku a to len pre zosilnovac nezaratal som tam radio a ostatne spotebice
samozrejme za predpokladu ze by to mal na plne pecky co je asi tiez dost nemozne pretoze pri takom vykone by tam nikto nevydrzal
fuj ale som sa rozpisal umlcte ma uz niekto takze respekt