... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Lipi
Auto: BMW 530d Touring
Kraj: Bratislavský

Re: Audio system

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 12:08

Hodim to aj sem:
Zdravím.. zistil som že mam v aute namontovane repro BOSTON Acoustic vpredu kompa a vzadu koaxiale..
Mam tam Alpine CDE 120RR ale pri 20ke hlasitosti (max je tuším 32) začínaju chrčat repro..
Je to sposobene repro alebo vraj nestiha zisilovač na radii...?
Lebo čo som pozeral tak tie Bostony stoja asi 2x tolko čo hertz.. a pod..
Len stale tomu chybaju bassy.. :|
"Audi si kupujú preto ako vyzerá, BMW preto ako jazdi.."

BMW 530d Touring /// 2001 - M5 -styl. 82 (e39)
Volvo V70 II 2.0T /// 2001 - M5

Užívateľov profilový obrázok
john303
Auto: E36 coupe
Kraj: Prešovský

Utorok, 22. Októbra 2013, 20:19

Lipi napísal:
Hodim to aj sem:
Zdravím.. zistil som že mam v aute namontovane repro BOSTON Acoustic vpredu kompa a vzadu koaxiale..
Mam tam Alpine CDE 120RR ale pri 20ke hlasitosti (max je tuším 32) začínaju chrčat repro..
Je to sposobene repro alebo vraj nestiha zisilovač na radii...?
Lebo čo som pozeral tak tie Bostony stoja asi 2x tolko čo hertz.. a pod..
Len stale tomu chybaju bassy.. :|

Pokial sa nemylim tak Boston Acoustic sa montuje do prvovyroby a mozno to este zalezi od audio vybavy.
To ze su Bostony drahe to je fakt,no neplati ze co je drahe musi byt aj dobre alebo kvalitne, tym zase nechcem povedat ze Boston je na urovni made in cina,len vzhladom k ich parametrom su predrazene.
Dnes mas na trhu mnoho znaciek reproduktorov a v beznom krame kupis aj lepsie repro,ako su tie Boston a hlavne za nizsiu cenu.
Co sa tyka toho skreslenia, moze skreslovat radio,moze skreslovat reproduktor alebo aj radio aj repro,takto cez net ti nikto neda odpoved,treba to pocut.
Inak skus sa pohrad s korekciami a to skreslenie tym trochu znizis,napr: znizit bassy,alebo vysky,nastavit equalizer a este jedna vec,treba si uvedomit ze tie Bostony boli parametrovo nastavene na origo radio, kedze si ho vymenil za ine, parametre sa zmenili no repro ostali.

Lipi
Auto: BMW 530d Touring

Utorok, 22. Októbra 2013, 20:57

No skušal som znižit bass-e na minimum.. a na radiu som kludne navolil hlasitost vyššiu ako 30 a šlo to pekne až k maximu hlasitosti... predtym s navolenym eqvalizerom a bassami ledva cez 22.. a už to začínalo chrčat..
Je to sice zakladna rada ... ale RMS by malo davať 4x18w.. preto som si myslel že repro.. ale repro su OK, aspon tabulkovo.. a nestíha zos. na radii..
Budem to riešit cez externy zosilovač.. pridanim sub.. aby to hralo dobre.. nič extra ako na nejakom tuningovom zraze..
"Audi si kupujú preto ako vyzerá, BMW preto ako jazdi.."

BMW 530d Touring /// 2001 - M5 -styl. 82 (e39)
Volvo V70 II 2.0T /// 2001 - M5

Užívateľov profilový obrázok
skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Utorok, 22. Októbra 2013, 22:15

tak zos na radiu určite nebude stihať vysoké hlasitosti. Takmer vždy je to tak že pokiaľ napajaš s rádia, repra majú rezervu, lebo zosilovač v radiu vo väčšine prípadov nepríde na koniec schopnosti reprákov a nie je to iba o watoch. Určite by som išiel cestou externeho zosilovača

ps: mám na predaj dvojkanalovy zosik dls ca23 http://elektro.bazos.sk/inzerat/2907340 ... S-CA23.php

Viktor
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 24. Októbra 2013, 17:24

Ja mam v E46 sedane Alpine CDE 120 RM .... 18W RMS vykon predne repro je zatial original (je to bieda) a vzadu v plate mam reproduktory PHD FB 6.1 KIT 100W RMS.
pred tym som tam mal koaxialy od Ground zero tiez slusne stali okolo 80e cez e shop... isto je lepsie ist cestou komponentnych repro aj vzadu. preto som presiel na phd...
aby som dokoncil myslienku. Na waty sa netreba az tak dosledne pozerat. na reproduktoroch su totiz dva parametre ktore su 100x dolezitejsie ako ich maximalna zataz. a to je CITLIVOST a FREKVENCNY ROZSAH... cim vysia citlivost tym menej staci reproduktorom vykonu ( tích Watow) aby hrali hlasno. nikdy v zivote by ste nepovedali aky zvuk moze vytvorit obycajne radio s 18 watmi ked su nan napojene kvalitne reproduktory...ked porovnam phd/ground zero je to 100/1 ked phd/origo to sa ani neda.
fr.rozsah phd je 40Hz-20 000Hz a citlivost 92db/1W zvuk uplne pecka vela ludi sa pyta ci su napajane zosikom pripadne ci mam v kufri subwoofer...
Tesim sa ked sa pustim do vytlmenia prednych dveri a osadenia podobnych repro ako mam v plate... to mude muzika :) a som si 100% isty ze nebudem potrebovat subac z ktoreho mi bude drncat cele auto :smile: ale ak ide o prehlucenie diskoteky co je naproti cez ulicu urcite odporucam prave subwoofer od firmy ground zero/SPL :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných