... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jergy_zm
Auto: Trabant
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 8. Mája 2008, 13:23

no a ja mam zapisane len alternativne rozmery pneumatik o velkosti R15 a jeden rozmer 215/45 R17 - bez udaju o rozmere rafika.... oznacenie rozmerov mam z vnutra rafika, takze sa nedaju skontrolovat, len pneumatiky. :twisted:
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
BMW E36 ///M3 3.2i US limo
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
Škoda Felicia Combi VanPlus 1.9D
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8

Pondelok, 12. Mája 2008, 14:08

Moja skusenost:

Mam od BMW certifikat o nahradnych rozmeroch diskov a gum na auto a s timto papierom som isiel na policiu a zapisali mi to do TP bez problemov (a bez znamosti). Stacilo vypisat ziadost o zapis do TP (ochotne vam poradia na policii) a ide k tomu kolok za 150SK. Tento certifikat som mal priamo k auto, ked som ho doviezol ale na poziadanie vam ho vystavia v BMW.. Takze certifikat od BMW, kolok 150SK a vypisat jeden papierik na policii. Mam zapisanych cca 7 rozmerov aj pneu aj diskov. Pripadne otazky cez SS. nebyvam tu casto a nesledujem vsetko
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d

Pondelok, 12. Mája 2008, 14:48

Nieco o tom pisali v AT magazine------>> www.bmw3er.tym.sk/disky.JPG

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8

Utorok, 13. Mája 2008, 01:07

v majovom cisle AT je popis za 600Sk. Oplati sa to precitat
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

norbess
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

Re: Ako dat zapísat kolesá do TP ???

Nedeľa, 25. Marca 2012, 23:26

ahojte ,a ked sme uz pri policajtoch, sme povinny nosit so sebou len maly techničak no nie? a tam nieje napisana velkost kolies. podla mna si nedaju taku namahu ze si ten technicak daju do stroja skontrolovat o dalsich podrobnostiach o aute,. hh ,. \:D/

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Marca 2012, 09:14

pokial mas maly technicak, kludne ti staci ten, ako si to policajt bude riesit je jeho vec.
kludne moze zavolat na DO, kde dokazu preverit velkosti pneu, ak sa mu nieco nebude zdat :wink:

Dimitri
Auto: e91 318d
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 2. Decembra 2012, 20:17

Chlapi ako je to teraz po novom s tými kolesami a prepisom? čo všetko na to treba?
na e91 mám teraz a aj v TP 205/55/r16 ...no na leto chcem určite 225/40/r18 a 255/35/r18...na dverách mám popísané, aké typy kolies pojdu na tu e91, len neviem či by sa dalo zapísať aj toto...vaša skúsenosť? čo som tu pozeral tak ste sa bavili ešte o korunách, tak to je pár rokov dozadu...zmenilo sa niečo? Ďakujem
BMW 318d E91 05/2008

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Pondelok, 3. Decembra 2012, 15:48

Dimitri napísal:
Chlapi ako je to teraz po novom s tými kolesami a prepisom? čo všetko na to treba?
na e91 mám teraz a aj v TP 205/55/r16 ...no na leto chcem určite 225/40/r18 a 255/35/r18...na dverách mám popísané, aké typy kolies pojdu na tu e91, len neviem či by sa dalo zapísať aj toto...vaša skúsenosť? čo som tu pozeral tak ste sa bavili ešte o korunách, tak to je pár rokov dozadu...zmenilo sa niečo? Ďakujem

BMW ti vie dať potvrdenie za cca 60EUR o tom aké rozmery možeš mať na aute. Ak chceš niečo konkretne tak je dobre sa opýtať dopredu, aby si nevyhodil zbytočné peniaze. Na základe toho ti to potom policajti zapíšu do TP, neviem či sa ešte aj tam niečo platí.

Druhá možnosť je si nechať vyhotoviť certifikáť od nejakého dovozcu diskov a s tým zájisť na políciu.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 5. Decembra 2012, 13:16

Lenze ked si vybavi certifikat od dovozcu, tak musi mat so sebou na policii aj tie disky, ku ktorym akoze certifikat dostal nakolko fizel porovnava to ciselko v papieroch a ciselko na diskoch :-"
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

SmartBastard

Streda, 5. Decembra 2012, 16:49

michaltt napísal:
Lenze ked si vybavi certifikat od dovozcu, tak musi mat so sebou na policii aj tie disky, ku ktorym akoze certifikat dostal nakolko fizel porovnava to ciselko v papieroch a ciselko na diskoch :-"

Hmm to nedava moc zmysel, iked sme na Slovensku. Ja ked si necham od BMW zapisat teraz dalsich 10 diskov, tak tam nemusim doniest 10 sad, ale ked si chcem zapisat nejake ine disky tak ich aj realne musim mat? To mi trocha pripada ako kebyze chces vodicak tak musis mat auto najskor.
www.RoyalGarage.sk

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 5. Decembra 2012, 16:54

Ale BMW ti da vseobecny certifikat o alternativnych rozmeroch. Vtedy ti to zapisu v pohode ale napr. na e46 ak chces 19tky, tak BMW ti origo papier neda, takze jednia moznost je alternativny dovozca, ktory ti da papier k diskom, ktore si zakupis. Teda bavime sa o rozmeroch, ktore BMW nepovoluje a jedina moznost je takato alternativa. A ak mam spravne info, tak jediny dovozca, ktory tu dava certifikat na zapis je ETOP a aj to len na AEZ, DOTZ atd. Ak chce niekto zapisat bezne rozmery tak mu staci papier od vyrobcu. Kamos chcel zapisat 18tky na golfa, mal papier, teda certifikat a poslali ho domov, pretoze nemal tie disky so sebou. Kazdopadne asi to nekontorluju vsade...zalezi aky maju den prislusnici.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Dimitri
Auto: e91 318d

Streda, 5. Decembra 2012, 17:00

Ako vidím, ani zápis 18" do TP nebude hračka ](*,) 8-[
BMW 318d E91 05/2008

SmartBastard

Streda, 5. Decembra 2012, 17:02

michaltt napísal:
Ale BMW ti da vseobecny certifikat o alternativnych rozmeroch. Vtedy ti to zapisu v pohode ale napr. na e46 ak chces 19tky, tak BMW ti origo papier neda, takze jednia moznost je alternativny dovozca, ktory ti da papier k diskom, ktore si zakupis. Teda bavime sa o rozmeroch, ktore BMW nepovoluje a jedina moznost je takato alternativa. A ak mam spravne info, tak jediny dovozca, ktory tu dava certifikat na zapis je ETOP a aj to len na AEZ, DOTZ atd. Ak chce niekto zapisat bezne rozmery tak mu staci papier od vyrobcu. Kamos chcel zapisat 18tky na golfa, mal papier, teda certifikat a poslali ho domov, pretoze nemal tie disky so sebou. Kazdopadne asi to nekontorluju vsade...zalezi aky maju den prislusnici.

Chapem a nehovorim, ze nemas pravdu, iba ze to tu je na Slovensku obcas na hlavu postavene ;)
Ja som nakoniec vybavil vacsie rozmery priamo od BMW aj ked oficialne nejdu (podobne ako s E46), ale to bolo cez znamosti nejako riesene. Viem, ze s tym bol dost problem, iked ironicky bol ovela vacsi problem zmenit pocet miest na sedenie z 5 na 2 v com sa sekli samotni policajti pri prvom zapise (som to riesil spolu naraz aj s diskami).
www.RoyalGarage.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných