Piatok, 26. Októbra 2012, 17:48
Ono s tým olejom mám stopercentnú istotu že ho mám vymenený pri každej prehliadke, lebo som sa vždy natlačil na drzovku na dielňu, keď ho práve menili, a videl som na vlastné oči že bol naozaj vymenených všetkých 7 a niečo litra.
Palivový filter bol tiež vymenený lebo keď som auto bral zo servisu nechytalo hneď, ale o jednu-dve otáčky neskôr ako obvykle, asi nebol ešte riadne odvzdušnený systém po prejdení cca 15 km to bolo už OK.
Peľové filtre netuším či menili ako mali, a vzduchový ma neserie, lebo sa podľa BMW má meniť každých 90 tisíc, a ja som si ho menil každých 30 tisíc.
Na značkový servis už seriem, keď som bol na tretiu prehliadku po 90 tisíc, to som mal posledný krát servis zadara, ale mi naúčtovali nejakých 24 éčok, čo nebolo v rámci bezplatného servisu, dolievali nemrznúcu do chladiča, a olej do posilňovača. Bolo mi to čudné, lebo ja to pravidelne kontrolujem. No nemrznúca bola preliata bez hornú rysku, a oleja do serva tiež preliali. Zo začiatku som nevedel kde je problém, ale vždy okolo výčka kade sa nalieva olej do serva mal som zaslzené od oleja. Prvý krát som to utrel, myslel som si, že jak nalievali, tak im potieklo pomimo, ale keď sa to objavilo znova, odskrutkoval som výčko, a preliate cca 1,5 cm na ryskou, tak som prebytočný olej odsal striekačkou, a odvtedy je pokoj.
Ja som to už tu písal, bol som objednaný v značkovom servise na výmenu oleja v prevodovke, bol som objednaný týždeň dopredu, deň predtým volám, že som objednaný, že či všetko platí, že áno, lebo ja to mám do servisu cez 100 km. Prídem tam, po určitom čase zobrali auto, po pol hodine príde prijímací technik že nemajú olej. Úplná psychiatria, ale to bolo možno znamenie, aby mi do toho oni nešiahali, chvála bohu, výmenu mi urobil lubomt odtiaľto z klubu, lebo možno teraz už by som riešil problém s prevodovkou. Ja neviem, či ja tie prúsery priťahujem, alebo to naozaj tak flákajú.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ...
príbehBMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i