... všetko o BMW ...
Killo napísal:tak na svojich autach a autach z okolia som zistil, ze ked to olej zere, klepoce, whatever, tak ziadny olej to uz nezachrani. Proste som mal pocit ze ked ti mizne olej v takom mnozstve, treba hladat pricinu inde.
kazdopadne nechajme to tak, hlavne aby sa ti to podarilo dat cim skor do poriadku, auto ma u teba celkom dobru starostlivost, tak ti drzim palce
michaltt napísal:Urcite by som riesil 2.8 . Po vlastnej skusenosti s menenim tesnenia na 6valci sa to neoplati. Doplatis trochu a mas komplet kus za kus.
Menit tesnenie je vzdy risk. Nevies, ci ten motor nebol uz raz rozoberany, ci tam nemas strhnuty zavit(y) v bloku...atd.
hessy napísal:Ci menit motor alebo spravit ten co tam mas bude cca na jednych peniazoch pokial to chces spravit piriadne. Ja som sa rozhodol pre vymenu motora a len na dieloch som nechal 1100e. Motor 350e. Kladky, remene, tesnenie pod vekom, silentbloky, tlmic vbracii, 2x preplach motora a dekarbonizacia, 3x ol. Filter, potom vymena dalsia, vsetky filtre, brzdovka, nemrzka, sviecky, vodna pumpa, termostat...
starynovy napísal:A co ze je to take drahe na vymene tesnenia pod hlavou? Sroby 20€, tesnenie 45€, zrovnanie 30€, rozne tesnenia 40€ =135€.. 150 nech nepapam. Ak je rupnuta hlava, za 70-100€ druha dobra, teda do 250€ v najhorsom pripade, 2 dni roboty aj s casom na prerovnanie, a si znovu na ceste. To auto nepoznam, takze ak je vybehany blok a vsade lagre tak som nic nepovedal, a radsej zozen druhe zelezo otazneho stavu.
starynovy napísal:Tak jasne, ak to clovek umozni, osahat si to, zmerat tlaky, idealne previest da sa. Ale najprv by som pozrel toto, a ak to len prebilo do vody, a su stvrdnute gufierka, za 150 je to opravene, a ide sa dalej, skoda tam pchat 500 a vyssie, zvlast ked su priority ako bolo povedane inde. Ak to bolo varene, to bude vediet gomez, tak zhanat druhe, o tom som sa dostatocne presvedcil sam.
michaltt napísal:Motor sa da zohnat aj z auta, ktore sa da este nakopnut, popripade od doveryhodneho zdroja ale chce to cas. Ja som tak kupoval motor a viem, ze od toho cloveka by som kupil aj dalsie 3.
(starynovy : majitel predomnou to prehrieval)
michaltt napísal:Este taka otazka, nebol na tych skrutkach nejaky Loctite ?