Sobota, 3. Októbra 2015, 22:14
Zdravím,
nejaký ten mesiac dozadu som sa stal šťastným majiteľom môjho prvého BMW.
Cca 3 roky som jazdil dnes už 14 ročnú Mitsubishi Carismu 1.9 DI-D, postupom času prestávala stačiť a preto som hľadal alternatívu na dlhé cesty.
K BMW som vždy inklinoval, preto bola v hľadáčiku 320d ale aj iné (Honda Accord, Passat atď.).
Terajšia 325d sa objavila a hneď sa mi aj zapáčila, ale hovorím si, nechám tomu trochu času, čo viac sa objaví. Objavili sa 320d, ale toto nakoniec vyhralo.
Auto je dovezené z Nemecka, kde bolo dovozené z Talianska. Fico daň za 145 kw niečo nad 930 eur.
VIN: KC10041
Km: pri kúpe 151 000
Výbava je Social Socket, nejako extrémne mi to nevadí, čo mi ale chýba je Tempomat. Prečítal som dosť ohľadom jeho dorobenia, ale príspevky si dosť protirečili, tak som z toho zmätený. Nie som žiadny autíčkar a moc sa do áut nevyznám, auto mám na používanie, takže servis a dorábky radšej nechám na iných. Chcelo by to automat, ale pomaly si zvykám. Podvozok je na môj vkus príliš tvrdý, na dobrej ceste sa to dá, ale akonáhle človek vojde na koľaje tak volant musí držať oboma rukami. Dá sa s tým niečo spraviť?
Ak by mi niekto vedel spraviť ponuku na ten tempomat (preferujem z havárky alebo podobne), nech mi napíše správu.
Čo som dorobil boli fólie a teším sa na multimediálne centrum namiesto toho rádia(uvidím ako to bude fungovať).
Fotky sú len taká z núdze cnosť fotená mobilom, ak bude chuť čas a dobrá konštalácia hviezd tak možno niečo nafotím.
Ak to nebude vadiť, budem tu pridávať všetky servisné a podobné úkony s autom, aby som mal prehľad, určite budem rád za akúkoľvek radu a poznatok:
EDIT 25.10.2015, cca 158 000 km:
Vymenené:
2x Castrol EDGE FST 5W-30 4L
Olejový filtr MANN-FILTER HU 721/4
Vzduchový filtr MANN-FILTER C 15 143/1
Palivovy filtr MANN-FILTER WK 5001
Filtr, vzduch v interiéru MANN-FILTER Frecious Plus FP 8430
Ventil, odvetrani klikove skrine VAICO V20-0850 - olejový separátor
Cena materiál - 4557 kč, práca - 1500 kč == 225 EUR (kurz 1/27)
EDIT 2.11.2015:
Nové rádio - 350 EUR.
TODO:
Serie ma riadiaca páka, aj pri neutráli a voľnom chode motora v nej niečo klepe, buď vymeniť alebo sa skúsiť na to pozrieť.
-
Prílohy
-

-

-

-

-

Naposledy upravil/-a
Jose v Pondelok, 2. Novembra 2015, 07:53, upravené celkom 5 krát.