Zase nejake zivotne pribehy pre pobavenie okolo iducich. Nedavno som predal hlavu zo stareho motora, v dobrej viere ze bola prerovnana a otlakovana majstrom dovalovskym, po ktorom som tu hlavu 4h brusil rucne na ako taku specifikovanu drsnost povrchu by jeden cakal ze moze peniaze prepit, a ono nie, chlap si to dal skontrolovat u nejakeho hlavara od nich, hlava sice bola rovna, ale prasknuta. Poskrobal som sa za uchom, poslal mi aj fotku, na 6tom valci medzi ventilmi, tak teraz uz len zostava povinnost zvalit vinu, skoda ze mi ten clovek nepovedal ci to tlakovalo na skuske alebo nie, no tu prasklinu po ociste vidno. Takze bud som ju praskol ja za 2000km dedkovania, a menenia tesneni, teplota cez stred nesla, a za studena sa jazdilo s malou dusickou, alebo ten kokot zobral 90€ za skusku, a neriesil ze je to tam prasknute, comu by som sa nedivil podla toho ako bolo odflaknute brusenie.

Taktiez teraz uz viem co bolo tomu staremu motoru, zavity v bloku opotrebene, a krivy blok. Ten motor zrejme nemenili nadarmo kedysi, a kto vie co vlastne menili, a preco, kazdopadne ten blok co tam bol, niekto uvaril fajne do cervena aj s tou hlavou, to keby clovek vedel zaklopat na ventildekel a spytat sa, by mi povedal, "Stary, kurva uz ma zbav trapenia, a jebni ma do srotu", a nie 3 krat zhadzovat hlavu, ale vsak ja su milionar..
A este jeden pribeh odbornikov, aneb clovek uz nemoze verit nikomu len sebe. Zakaznikovi tieklo cerpadlo na 325TD, tak ho nechal pretesnit u cerpadlara tam od nich, niekde od Trencina, ked si prisiel po auto, tak cerpadlo uz netieklo, iba slzilo, no z motoru sa linul velmi zaujimavy zvuk, cerpadlar ako stary fachman vylucil svoju chybu, ale nejakym logickym vylucovanim majitel dosiel na to, ze to robi cerpadlo, tak ho znovu vybrali, skontrolovali na stolici (k tej sa este vratim), ze je to dobre, dali nazad, zvuk pretrval. Tak siel majitel do TOB v Trencine nechat nastavit rozvody, rozvody udajne nastavili, a stale odtial siel ten neprijemny zvuk jebania sa, a skazy. Tak sa nakoniec dozvedel o mne od chalana ktoremu som robil stroj v tej istej dedinke. Tak cerpadlo nastavene lokalne znamym cerpadlarom na stolici bolo tak rozstelovane ze keby mi spadlo z balkona na chodnik bude to lepsie. I bez stolice som mu to nastavil ako to ma byt, dal som na auto, tento krat uz som aj opravil nastavenie statickeho predvstreku z TOBu v ktorom sa sekli iba o 0.212mm, pricom tolerancia su 0.02mm

, po starte uz to bol zvuk M51, spolu s jebotom, ako poznamenal majitel, ze to znie ako srotovnik. Tak v poslednej nadeji so zapadajucim slnkom som zhodil ventildekel, jebol tam pravitko, a

Vacka skocena asi o zub, alebo nejako posunuta, pod pravitkom medzera 4cm na strane, toto sa samo nestane, takze po nastaveni, prestali ventily fackovat piesty, a motor siel normalne ako ma. Moj verdikt je, ze cerpadlar by sa mal chytat iba LIAZiek a Tatier kam patri, pretoze skurvil cele cerpadlo, a verim, ze pri vyberani zlomil vodiacu listu retaze, rozvody boli prilis volne, pri utahovani mi to skoro skocilo. A v TOB Trencin by mali urobit personalne zmeny, ked niekto nevie odcitavat z odchylkomera, alebo vyvesit na branu ze sa venuju vyhradne vymenam stylu kus za kus podla diagnostiky, nejde motor? Druhy motor.

Ale komu z tych dvoch kokotov skocila ta vacka, a ako, netusim.