... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Pežot

Re: [E34 525tds] Satan -Ksenony pyco

Piatok, 7. Marca 2014, 15:35

Aj ja a po svetlách ani po nárazníku neostala ani stopa. Svetlá boli v okruhu 20 metrov rozsekané na časti, že by si to lepil 30 rokov. A aj tak by Ti chýbalo.

Pežot

Piatok, 7. Marca 2014, 15:36

starynovy napísal:
V mojom pripade urcite nevylezie, ale stale sa sucastou karoserie. :D

Veď Ty vieš, kde si ju dal :lol: :lol: :lol:

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Utorok, 11. Marca 2014, 11:27

Zase nejake zivotne pribehy pre pobavenie okolo iducich. Nedavno som predal hlavu zo stareho motora, v dobrej viere ze bola prerovnana a otlakovana majstrom dovalovskym, po ktorom som tu hlavu 4h brusil rucne na ako taku specifikovanu drsnost povrchu by jeden cakal ze moze peniaze prepit, a ono nie, chlap si to dal skontrolovat u nejakeho hlavara od nich, hlava sice bola rovna, ale prasknuta. Poskrobal som sa za uchom, poslal mi aj fotku, na 6tom valci medzi ventilmi, tak teraz uz len zostava povinnost zvalit vinu, skoda ze mi ten clovek nepovedal ci to tlakovalo na skuske alebo nie, no tu prasklinu po ociste vidno. Takze bud som ju praskol ja za 2000km dedkovania, a menenia tesneni, teplota cez stred nesla, a za studena sa jazdilo s malou dusickou, alebo ten kokot zobral 90€ za skusku, a neriesil ze je to tam prasknute, comu by som sa nedivil podla toho ako bolo odflaknute brusenie. :roll:

Taktiez teraz uz viem co bolo tomu staremu motoru, zavity v bloku opotrebene, a krivy blok. Ten motor zrejme nemenili nadarmo kedysi, a kto vie co vlastne menili, a preco, kazdopadne ten blok co tam bol, niekto uvaril fajne do cervena aj s tou hlavou, to keby clovek vedel zaklopat na ventildekel a spytat sa, by mi povedal, "Stary, kurva uz ma zbav trapenia, a jebni ma do srotu", a nie 3 krat zhadzovat hlavu, ale vsak ja su milionar.. :-"

A este jeden pribeh odbornikov, aneb clovek uz nemoze verit nikomu len sebe. Zakaznikovi tieklo cerpadlo na 325TD, tak ho nechal pretesnit u cerpadlara tam od nich, niekde od Trencina, ked si prisiel po auto, tak cerpadlo uz netieklo, iba slzilo, no z motoru sa linul velmi zaujimavy zvuk, cerpadlar ako stary fachman vylucil svoju chybu, ale nejakym logickym vylucovanim majitel dosiel na to, ze to robi cerpadlo, tak ho znovu vybrali, skontrolovali na stolici (k tej sa este vratim), ze je to dobre, dali nazad, zvuk pretrval. Tak siel majitel do TOB v Trencine nechat nastavit rozvody, rozvody udajne nastavili, a stale odtial siel ten neprijemny zvuk jebania sa, a skazy. Tak sa nakoniec dozvedel o mne od chalana ktoremu som robil stroj v tej istej dedinke. Tak cerpadlo nastavene lokalne znamym cerpadlarom na stolici bolo tak rozstelovane ze keby mi spadlo z balkona na chodnik bude to lepsie. I bez stolice som mu to nastavil ako to ma byt, dal som na auto, tento krat uz som aj opravil nastavenie statickeho predvstreku z TOBu v ktorom sa sekli iba o 0.212mm, pricom tolerancia su 0.02mm :mrgreen: , po starte uz to bol zvuk M51, spolu s jebotom, ako poznamenal majitel, ze to znie ako srotovnik. Tak v poslednej nadeji so zapadajucim slnkom som zhodil ventildekel, jebol tam pravitko, a :shock: Vacka skocena asi o zub, alebo nejako posunuta, pod pravitkom medzera 4cm na strane, toto sa samo nestane, takze po nastaveni, prestali ventily fackovat piesty, a motor siel normalne ako ma. Moj verdikt je, ze cerpadlar by sa mal chytat iba LIAZiek a Tatier kam patri, pretoze skurvil cele cerpadlo, a verim, ze pri vyberani zlomil vodiacu listu retaze, rozvody boli prilis volne, pri utahovani mi to skoro skocilo. A v TOB Trencin by mali urobit personalne zmeny, ked niekto nevie odcitavat z odchylkomera, alebo vyvesit na branu ze sa venuju vyhradne vymenam stylu kus za kus podla diagnostiky, nejde motor? Druhy motor. :D Ale komu z tych dvoch kokotov skocila ta vacka, a ako, netusim.

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Marca 2014, 11:48

medzi ventilami to má dopraskané každé druhé TDSko, stáva sa to pri rýchlom ochladzovaní pri štýle jazdy do kopca kotol, z kopca vyradiť, ale ak ventily tesnia tak by to nemal byť vážny problém
čo sa odborníkov týka no comment, ako chalanovi z BA čo kúpil e34 s údajne repasovaným čerpadlom, tak odborníci to repasovali štýlom že silikón všade kam sa vojde, a keďže to bolo tak kvalitne repasované tak čerpadlo určite plné bordelu a ani po výmene samotnej hlavy sa to nedalo rozumne naladiť, ako som čítal tak si mu to potom vyriešil ty a problém bol v zadrhávajúcej sa obímke
a vidím že so starým motorom si mal niečo podobné ako ja, u mňa blok kvalitne upiekli kvôli rozletenej VP, tak len porobili hlavu a predali nič netušiacim slovákom
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Autor témy

Utorok, 11. Marca 2014, 11:55

To Koumakove cerpadlo bolo cele zle, silikon s tym nemal moc co robit, na podiv. Zrejme to jazdilo na vodu s blatom miesto nafty. Zadrety predsuvnik predvstreku som este nevidel na aute ktore jazdi, to skor na ulozenkach co mam v polici 2 roky bez konzervacie.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 11. Marca 2014, 12:00

hej, do spodku som moc nevidel lebo som tu nemal prípravok na vytiahnutie čerpadla tak som to nerozoberal ale tak ono sa to správalo po svojom pri ľubovoľnom nastavení dávky, uberieš a dvihne otáčky, pridáš a zdochýna, atď.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Autor témy

Utorok, 11. Marca 2014, 12:05

Tak malo to prvu verziu DDE, dost pomale reakcie, ale hlavne sa trosku lepila ta objimka a to robilo ze to chciplo, kym sa jednotka spamatala ze motor je zatazeny tak sa este prilepila objimka, a uz to nestihla nez skapal. :D

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Marca 2014, 12:06

Starynovy, nic v zlom, ale porozmyslaj nad sposobom vyjadrovania... takto sa profesional nevyjadruje... :oops:

A ze to bolo robene v TOB ? Neverim... nech ti majitel radsej vymysli lepsie rozpravky...

starynovy
Autor témy

Utorok, 11. Marca 2014, 12:24

Ja mam od profesionala daleko, no ci to tam bolo alebo nie, majitel tam mal znameho technika, elektrikara, takze verim ze to tam aj bolo, a kedze auto malo nalepky, a drziaky SPZ tiez TOB. :mrgreen: S tym co clovek pocuva na servisy v poslednej dobe, zvlast autorizovane sa nicomu nedivim.

Inak na margo mojho cierneho kona, na ktorom som sa moc nepovozil.. Clovek sa uci cely zivot, a ja som este mlady, takze trochu alibizmu vo forme toho, ze sa este mam cas ucit neuskodi. E36 ma jedine razene VIN cislo pod oknom v okienku plastu stieraca, no symetricky je umiestnene druhe cislo neznameho vyznamu, na KO vedia co to je, takze pri kupe auta nieje na skodu zhodit aj druhu stranu plastu, ak to majitel neumoznuje, ist prec. Compactik ma prevarane oba tieto cisla, auto mal predtym policajt z DI, takze je jasne ako sa to stalo. Oba su zhnite, pretoze nieje mozne antikorozne osetrit druhu stranu plechu po zvarani, ak by clovek chcel postupovat legalnym sposobom, a zaziadat o pridelenie noveho VIN, rychlo by sa potil na cele, po obhliadke na stanici KO, zistia, aj ked cisla niesu hnile, zrejme spektroskopickym rozborom materialu ze to bolo zvarane je to tzv. v prdeli. Auto bude zadrzane na 90 dni pre vysetrovanie, nebude ani auto, ani prachy. Jedina cetsa je vyradit to z evidencie a rozpredat, alebo ist pozriet nove auto byvaleho majitela a penaznu skodu sposobenu zamlcanim tychto skutocnosti, ci vedome alebo nie, si vydobit. Byvaly majitel auto nazad moc nechcel, a ja sa pre tu almuznu co to stalo natahovat nebudem. Poucte sa teda z omylov druhych, je to lacnejsie. :wink:

starynovy
Autor témy

Re: [E34 525tds] Satan -Ksenony dokoncene na zatial

Sobota, 15. Marca 2014, 17:49

Docasne som sfinalizoval svetla tak, aby som neotravoval ziadneho ucastnika cestnej premavky. Teda su opravene clony v projektoroch, nieco na sposob tych originalnych pre vybojkove svetla, ale moc som sa o tie odskoky nesnazil, je to viacmenej do roviny. S vysledkom som velmi spokojny, ked som auto odstavil na parkovisko, a zobral druhe auto, ako to svieti ked idem akoby oproti, alebo som nacuval pred, je to super. Ako kazde dobre nastavene xenonove svetla, cosi tam na bielo zmuri, nic neoslepuje. V porovnani s originalnym riesenim, a halohenkou, tak ta oslepovala min. 2x tolko, za jedno tie trojuholnikove vyseky nad rovinu paradne svietili do oci, a za druhe z tych usmevov v svetlach to tiez svietilo nazdarboha kade tade, to som rovnako zablendoval. Na tych fotkach ale vidno vodicovu parabolu, a ta je v peknej prdeli, takze novym projektorom, alebo aspon parabolam sa to nevyhne.

Obrázok

Tu vidno nejaky plech s R co tam plnil neznamu funkciu, ako som ho prehol dole, aby zatienil prave vystup pre ten usmev.
Obrázok

Skoro ako original, az na tu ciernu dieru v strede, tam je presne prepalena parabola.
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Takto nejak to vidi proti-iduci vodic.
Obrázok

starynovy
Autor témy

Re: [E34 525tds] Satan -Ksenony dokoncene, zatial.

Štvrtok, 20. Marca 2014, 01:19

Dnes som soferoval 170km v noci s mojim autom za mnou, a musim povedat ze je to dobre, ako originalne vybojkove svetla, bliknu len ked skoci na jame/prechadza cez kopec, dokonca som si ani nemusel zatmavit zrkadlo, za to vzdy ked sa tam votrel nejaky halogen, uz som siahal po cudliku nech sa ulavi mojim ociam, takze za mna HID sada urcite ano, ale rozhodne nie bez uprav ako tu na klube vidam.

Preco som isiel pred svojim autom v inom aute? Lebo sme kupili tu 535i V8 z Bratislavy. Asi na mna spadnu meteory hejtu, ved ten debil uz prirovnava V8 k tds, ale musim povedat ze som od toho cakal viac, 173kW M62. V porovnani s mojim motorom, to vazne nieje ziadne terno co sa tahu tyka, povedal by som ze narovnako v urcitych pracovnych otackach, s tym ze ten diesel taha tak o 200rpm skor, co sa tomu neda upriet je takmer dvojnasobny uzitocny rozsah, ked ja na 3800 radim, na tej V8 sranda nekonci ani pri 5500. Zvuk je nadhera. Ale jeden sa musi spytovat ci mu tych 11.5l co som z toho kludnou jazdou vystruhal stoji za to, totalne dominantny stroj presiel daco pod 7. V8 ma svoje kuzla, ale uz viem ze by mi to bolo slabe, pred B44 by som mozno uz smekol moj naftou premoceny klobuk. :thumbup:

darklord
Auto: stara haraburda

Štvrtok, 20. Marca 2014, 01:28

Budes tam mat daco pokazete. 11 litrov pre 3.5 je moc. Na dlhe trasy to musi byt ~9, kamos co jazdi ako prasa ked siel na silvestra ku mne na Liptov na chatu, tak siel z brna za 10 litrov plynu...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 20. Marca 2014, 01:38

Tak kludnou jazdou myslim ze som nesiel viac ako 100, predsalen gumy zodrate, cestu nepoznam, auto nepoznam, svetla zhorene.. ale na tej starej ceste je dedina na dedine, a odpich na dvojke z kazdej, takze tak. Na 9 to moze ist fakt len na dialnici, ked pojdes <100.. okamzita spotreba na rovine pri 90tke bola 8.

darklord
Auto: stara haraburda

Štvrtok, 20. Marca 2014, 01:41

No hovorim, mas to pokazete :)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 20. Marca 2014, 01:50

Podla spritmonitoru 12.12L, chlap tam mal kombinovanu 13.4 s tym ze chodil vacsinou po blave, takze to sedi. Ale o to kolko to zere pri V8 nejde, ak niekomu lahodi ten zvuk, kultura chodu, a rozumne rozlozenie krutaku na atmosfericky benzin tak si priplati.. "uz to pochop starotsto, penize nejsou problem." :smile:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných