Mozem ti laicky odpovedat volnym citatom- "proč by to tam dávaly takový kus železa, kdyby to jelo bez toho!? ":D
V tej prevodovke nikde nieje ziadny kov nazvys, ak je vo vani, nieco je nezvratne poskodene.. zalezi uz len co. Piliny by tam nemali byt nikdy, rozhodne nie viditelne leskle kovove. Na magnete moze byt oter a aj bude no ten je sivy a normalny. Na tvojom mieste by som jazdil kym neskape a potom kupil druhu. S tou mojou som spadol do klasickeho sockozapierania typu tlakuje mi voda ale menim 6 roznych chladicov, 5 pump a 10 termostatov pricom este vyvodzujem placeboidne vysledky "hmm s BEHR mi to vre uz ked idem 80, s NRF az ked idem sto". Kto sa v tom nasiel, dajte si facku.. zacnem prvy. *slaps* Ja som tam piliny nemal ale pri 90kmh ked od 1500RPM oprelo bolo citit trasenie. Menic, jasna diagnoza.. ale co ked dpc na Q7 nevyberes prevodovku z auta samostatne.

Tak 3x som menil olej, to mas asi 300€? Samozrejme to nepomohlo nic a ani sa dako nevycistil-preco sa este dostaneme. Potom som kupil od Trans-GO (no LGBT) sadu opravy mechatroniky a selenoidov ktora riesi milion problemov z ktorych som 900 000 splnoval, 280€ v pici, vysledok uplne nic. Potom to malo uz strmy spad a pridal sa pravidelny a kuuuurva otravny nudzak vzdy ked slo na 3jke 40km/h pretoze vtedy este slipuje menic a ocividne slipoval viac nez mal. Tymto sa to auto stalo uz nejazditelne lebo kazdy kokot vo fabii chodi presne tych 40 a ja som v kazdom kopceku v meste stal na kraji a prestartovaval motor pretoze to jebne taky limp, ze to ma asi 10kW a uz nedojde nikam, toboz v kopci.

Suma sumarum dajme tomu 15h prace + 600€ material a kde som? Horsie nez na zaciatku. Ked som pred vybratim motora vypustil ten 3x meneny olej, bol totalne metalicky, ani naznak cervenej. Proc? Lebo mechatronik alebo cerpadlo v pici, mali tlak, spojky furt smykaju cele sa to dere, dlho to radi z N do R a D atd atd. Jak vam rikam, ja bych vam to neradil.
speedfred> mas tam znamosti?

Podla mna dnes bez toho nejde uz nic.