Motor, motor..nic. Prisla NOVA OE kluka, tymto pozdravujem chujov co tam pchaju zmodrale dopraskane zadrete shity a predavaju to ako repasovane motory. Bohuzial po naslednom zmerani vole v loziskach som odhalil, ze je to skrutene a dopucene cele. Asi na vyrobu bloku pouzili recyklovane plechovky. Tak si hovorim, toto budem riesit potom, treba to poskladat. To som este stihal aj prihlasit s odretymi usami. Rychle nacrenie do internetu ale zacalo marit tieto optimisticke predstavy.

bmw srackomotory sa zadieraju takym tempom, ze na ne proste nic nieje. Na bazosi som nasiel jedneho chlapika v BA ktory predaval podla jeho slov nepretoceny blok. Sadol som do auta, dosiel na plac, ukazal mu mu ze je dojebany uplne rovnako ako ten moj, po chvilke nedoverciveho krutenia hlavou si to sam osahal a zistil o com hovorim. Zostal smutny, ako aj ja. Blok som teda hodil do kufra ako tazitko a chytro zapol bazos. V Drietome to zvrtol na Zlin, vosiel do dvora, sam si to cierne mastne hovno na palete rozobral a zistil, ze je pretocene na 4 zo 7 lozisk.

Ok, tak to uz som cez makitu soferoval domov, ani nepozeral nic dalsie. Nasiel sa este JEDEN blok v celom obrovskom polsku, moc o nom nepisal a bol az pri mori. Nikde nic ine, tak reku posli. Blok dosiel a bol dobry ale radost trvala len pol hodinu nez som sa lepsie pozrel. Prisiel blok na N57N, ked sa budem nudit mozem si poskladat. Po dlhom badani a skoro 1000km su bloky na oprave ulozenia kluky. Dlhom preto, ze prijebane bmv bolo lenive: za jedno spodnu polku presne opracovat aby sa centrovala o blok, za druhe ju odlievat, tak ju spravili zo sintrovaneho prachu. Tieto dva fakty znamenaju, ze sa vam na to kazdy vysere a musel som sam prist s metodou ako na to sintrovane 5 korunove hovno napite olejom nalepit material. To sa podarilo a uz sa teda caka len na vyvrtanie. Kedze je ale ekonomika v rozmachu a sluzby stoja tak za kokot ako nikdy predtym, bloky este niesu, caka sa. Ked sme pri sluzbach, dal som repasovat male turbo na ktore cakam uz mesiac a 2 tyzdne, cim pozdravujem Kolíňany. Po 2 tyzdnoch od prijatia turba som tam volal, chlap ze som mu neposlal regulaciu k nemu a nemohol to robit. Hmm ok a to sa nedalo zavolat hned ked prislo? Doposlal som ju, cakam.. asi po 3 tyzdnoch volam, ze co do pici.. Vraj utrbo je vyse tyzdna hotove ale nema na mna adresu. DO PICI!

Adresu som obratom poslal do SMS, vraj turbo posiela na druhy den, od vtedy je 9 dni a turbo stale nikde. No sa pojeb, keby to auto stalo v dielni bez turba tak sa od hanby pred zakaznikom prepadnem. A nakoniec som sa este nasral aj s hlavou ktoru som si pekne umyl, rozobral, ventilE nalestil a pri skladani k velkej nevoli zistil, ze vyfukove voditka su vytrtkane 3x viac nez je tolerancia. Takze som sa s tym spinil zbytocne, mohol som ju zasratu a poskladanu zaniest ku hlavarovi a prist si po cistu hotovu. To som si aspon myslel ale LEDA HOVNO! Rozobratu, vycistenu hlavu som zaniesol do Popradu, prevzali ju, pozreli. Poveda, ze zmeria tie voditka a da vediet co.. ako.. No, nedal. Po tyzdni a pol mi prisla SMS, ze hlava je hotova.. fajne? NIE. Na konci SMS svietila suma v Eurach ktora mi pokazila vylet s nocnymi vlkmi po moskve. (Ak by niekto chcel vediet ake je rusko na picu, piste SS) To som si este hovoril, ok, picus sa nepytal a vymenil vsetky voditka, dal gufera, prerovnal a poskladal.. drahe ale usetril mi cas a je to ako nove. Dojdem do Popradu, stara co robi na prijme mi v polici ukaze moju hlavu so slovami, ze ju neskladali lebo nemali gufera. Ja uz pot na cele.. otocim ju hore nohami, vymenene len ventilove gufera. Zrovnana uz bola predtym odomna, cize ani to nerobili aj ked na prijme hovoril, ze mozno budu lebo nevie garantovat ze sapri bruseni sediel nedojebe povrch. No, povrch sa dojebal na par miestach ale nerovnali ju. Myslel som, ze ma jebne. Pritom do pici staci zdvihnut telefon a spytat sa, dobry den pane, vymenili sme toto a toto, prajete si objednat gufera a hlavu poskladat? Moc prace.. Cize tak ako som sa u toho kokota nasral pred asi 7 rokmi ked mi tlakoval a rovnal hlavu na tds s takym finishom, ze by sa na nej dal struhat syr, tak som sa nasral aj dnes. Nikdy viac.
Vysledok tohto rantu teda je, ze uz si sucham ruky kedy pride kriza a ludia sa trochu zobudia. Sluzby su v uplnom hnoji, kazdy ma zakaznika v pici lebo mu ich pri dverach stoji 50, ziadna snaha, nepaci sa ti, chod do pici. Tymto sa moze teda ozvat aj clovek ktory pozna fakt fachmana na spominane veci, ktory to robi lebo ho to bavi, kvalitne a nie kvantitativne, ja niesom zasraty sockoslovak ktory ide po eure a na vsetkom sa kruti ako had. Za kvalitne odvedenu pracu sa kvalitne plati, bohuzial nieje komu.
Tu je aspon teda ta hlava, ktora vo vysledku stoji asi tolko co ten Nkovy blok.. paneboze.