No takže, nakoľko ja väčšinu roka bývam v Nemecku, tak som tam proste chcel ísť minimálne pozrieť, no predsa len keď už tak poriadne tak si aj zajizdím :) Ja to mám od svojho bydliska v DE do nuerburgringu 270 km. Cartman prisiel ku mne z Brna a potom sme sli spolu tam. Jazdu si objednáte na nete
http://www.nuerburgring-shop.de/fahraction/touristenfahrten/nordschleife-2013/touristenfahrten-nordschleife-2013.html na výber máte 1/4/9/25 kôl. My sme si dali 4 kolá za 97€. Objednáte si to online príde vám čipová karta. Tieto kolá možete odjazdiť kedykolvek v danom kalendárnom roku. Takže ked sa rozhodnete a trat je otvorená tak prídete. Nájdete vjazd na Nordschleife prídete k rampe s terminálom priložíte kartu odpípne vám jedno kolo, otvorí sa rampa a vpred ku skvelému zážitku
trať sa nedá jazdiť bez zastavenia teda zakažím prídete na tu najdlhšiu rovinku kde je štart a musíte zastať, prejsť terminálom odpípnuť kolo a znova možte isť na to.
Takže nepotrebujete žiadnu helmu, žiadne školenie, prehliadky auta ani nič. prídete a idete. Na nete je písane čo auto músí splňať ale je to len že musí byť schválene pre jazdu v DE. Teda každe auto :) na nete su aj veci o tom že nemôže byť hlučnejšie ako XY db, ale ani to si myslím nikto nekontroluje a najčudnejšie je sa nesmie robiť video počas jazd. Samozrejme ani to nikomu nevadí, GoPro na čelnom okne uplne v pohode, neviem možno keby ho mám na streche by im to vadilo. Ale teda proste žiadne kontroly nič. musíte byť iba pripútaný. Všetci čo sú v aute. Samozrejme môžte ísť aj 5ti a predbieha sa iba z lava.
Teda celkom prekvapivá benevolentnosť keďže napr na slovakiaringu čo som čítal je nutná prilba a vstupné školenie.
Cartman spomínal že ho cesta stála cca 600e na benzín, čo je celkom dosť :) no záleží odkial idete, teda kolko to sem máte km atd.
Inak moja priemerná spotreba na okruhu bola za tie 4 kolá, čo je cca 82km - 18,5l. 80% zaradená 3ka, 15% 4ka a 5% 2ka. 5ka skoro vôbec.
tu je ešte videjko ako to vyzeralo na trati v "náš" deň, ale ani jeden tam nie sme zachytení.