... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
shoot&score
Autor témy
Auto: e46 325ci
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 325ci] "RedFaction" ///BCracing&SummerWheelz

Nedeľa, 31. Marca 2013, 20:45

:lol: hej skoro vsetky rozdiely si nasiel. A vdaka za pochvalu.

shoot&score
Autor témy

Re: [E46 325ci] "RedFaction" ///BCracing&SummerWheelz

Sobota, 1. Júna 2013, 12:21

Dnes som sa pohral s "finálnym" setupom, predok išiel dole o 1cm a zadok cca o 1,5cm. Vzadu mam tlmič našróbovaný už na minimum a na väčších jamách chytám dorazy. Nevadí :) ešte by to chcelo asi podložky predok/zadok 10/20mm, ale toho sa celkom bojím, takže to zatial nechávam tak.
Prílohy
IMG_20130601_114758.jpg
zadok
IMG_20130601_114729.jpg
predok
IMG_20130601_114659.jpg
IMG_20130601_114642.jpg
IMG_20130601_114631.jpg

michaltt
Kraj: Košický

Re: [E46 325ci] "RedFaction" ///Final suspension setup

Sobota, 1. Júna 2013, 12:25

Ako mozes mat zadny tlmic na minime ? Pozri ako nizko som ja a este tam mam kopec miesta :-s
Znova sa opytam...nainstaloval si to spravne ? Nejako sa mi nechce verit, bud si to zle nahodil alebo potom neviem...
Min. rok som bol na 18 nizsie ako ty ale dorazy som urcite nechytal.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 12:30

ja som tiež z toho prekvapený. ale tak predpokladám že namontovať tlmič nie je raketová veda, takže hej je namontovaný správne, a na oboch stranách som sa dostal po dlzku 20 cm od tela tlmica, teda tá zavitova cast od vrchu po spodnú cast do ktorej sa srobuje. a viac to proste uz nejde.co mi je aj divne kedze tam je este 20cm zavitu :)

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 12:32

no ak ak si pamatas tak som ti pisal o tom buchani uz predtým ked to bolo este troska vyssie ze ked prejdem vacsiu jamu tak to niekde od zadu buchne. Teraz ked som to pozeral tak to vypadá na tie dorazy.

michaltt

Sobota, 1. Júna 2013, 12:38

No praveze zadok treba namontovat tak (neviem uz kto kazdy sa ma to pytal, mozno som ti posielal pdf do SS) ze vytvoris cca 5mm preload na zadnej pruzine (auto musi byt bud na dvihaku alebo dostatocne vysoko, aby si mal rameno uplne uvolnene), tj. mas rameno padnute dole, pridvihnes ho pokym pruzina nebude mat volu, cize nebude sa dat nou hybat hore/dole, pridvihnes rameno dalsich 5mm a telo/uchyt tlmica skrutkujes hore tak aby si dieru na uchytenie zarovnal s dierou na ramene. Das tam skrutku, hotovo. Ak si to robil takto, tak by si tam mal mat este dost zavitu k dispozicii.

Raz som stocil zadok tak, ze mi cela pneu vosla pod blatnik a este stale to slo dole. Na tom zavitovom nadstavci, ktory drzi pruzinu mam este stale oba prstence, cize aj tam je dost vela miesta. A dorazy nechytam ani pri tejto vyske. Jedine na dialnici ked v 140 prejdem cez spoj na moste, kde su mega priehlbiny.

K tomu buchaniu : mal som vzadu aj dorazy, ktore som kupil dodatocne a nic nebuchalo aj ked som citil, ze som to obcas prepruzilo na dorazy.
Skontroluj si to...predpokladam ze piestnica tlmica buchat nemoze pri prepruzeni, na to je tam doraz ale ked to mas zle nahodene tak neviem. Aku mas nastavenu tuhost?

Ja mam v aute absolutne ticho, ci idem po cestach na vycohde alebo ked mi to prepruzi...
Naposledy upravil/-a michaltt v Sobota, 1. Júna 2013, 12:40, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 12:39

Takto nejak to vyzerá, a neviem čo by tam mohlo byť zle namontované...
Tuhost mam na 25 myslím, to ma tiez napadlo ze to dat tuhsie. A robil som to taj ako si vravel. Aj mi to pride dost divne sa hrat na 5mm preload ked presne nevies odmerat kedy ma ta rpuzina este volu a kedy uz je stlacena, proste ten bod od kedy budes nastavovat preload nie je nijak presne dany.
Prílohy
IMG_20130601_104604.jpg
IMG_20130601_092548.jpg
Naposledy upravil/-a shoot&score v Sobota, 1. Júna 2013, 12:44, upravené celkom 1 krát.

michaltt

Sobota, 1. Júna 2013, 12:43

Odmeram ti moj zavit ked sa dostanem k autu.
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 12:50

Aj tak nechápem ako by som to mohol mat zle nahodené. sak tlmic len uchytis hore a to je cele. tu spodnu cast nasrobujem na maximum a ostane mi to takto proste 20cm. a je to divne lebo keby mam dat napr dole matice/prstence/ z pruziny tak tak by bol uchyt tlmica na ramene vyssie ako samotny tlmic cize by som musel stlacit tlmic aby som ho tam prisroboval...neviem ci to je tlmic na rally alebo co :)

michaltt

Sobota, 1. Júna 2013, 12:54

Nechapeme sa...ty nemas tlmic stocit na maximum ale prisposobit ho miske tj. - podla potreby zarovany uchyt na tlmici s uchytom na miske. Precitaj si ten moj prispevok o instalacii, tam som ti to vysvetlil.
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 13:05

chapat sa chapeme, ze sa nastavuje pruzina a tlmic sa len prisposobuje. Skusim to nastavit este raz, teraz je mozne ze to mam az moc stlacene teda velky preload..lebo ked som robil predok tak som bol celkom prekvapeny z toho ze tam pruzina je celkom "volna" teda skoro vobec stlacena. Mna na tom zadku stve len to ze proste neviem kedy je ten bod od ktoreho mam nastavit preload. tak sa s tym asi este parkrat pohram a mozno to uz aj nastavim dobre...

michaltt

Sobota, 1. Júna 2013, 13:13

1. dvihnes auto tak, aby si mal ramena padnute uplne dole (teda bez priskrutkovaneho tlmica)
2. pri tom, ako je rameno padnute, mozes pruzinou hybat hore dole/ krutit nou do stran - cize pruzina ma zatial volu.
3. nejakym dvihakom alebo inym nastrojom zacnes dvihat rameno hore tak, aby si pruzinu nestlacil, ale zaroven, aby si zamedzil tomu, aby sa pruzina pohybovala v myske.
Mozes na nu vytvorit jemny tlak ale nestlacaj ju - toto bude tvoj pociatocny bod "0"
4. Od bodu "0" pridvihnes rameno o 5-8mm hore, cim vytvoris "preload".
5. uvolnis prstenec na tlmici a puzdro stocis tak, aby si vycentroval uhyt misky s uchytom tlmica (rameno mas zafixovane o 5-8mm hore)
6. Prestrcis skrutku - hotovo
////na druhej strane toto vsetko robit nemusis, len si odmeras dlzku zavitu, ktory ti ostal na tej strane, ktoru si uz urobil. Cize na druhej strane len uvolnis prstenec, puzdro stocis tak , aby si mal tolko zavitu , ako na uz hotovej strane, dvihnes misku, zaskrutkujes.

Vpredu je preload od vyroby 5mm. Tie 2 kontra prstence ktore drzia pruzinu ani neries. Vyska sa nastavuje len tak ze odskrutkujes spodny.
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 13:18

Ano ano, mne to je z 99% vsetko jasne, len ten bod 0 bol pre mna trocha mätuci, idem to teraz skusit znova...a teda vdaka za tipy zase raz. :thumbup:

michaltt

Sobota, 1. Júna 2013, 13:28

Jasne pohoda, len ja vsetko pisem od A po Z - sila zvyku.
Problem je akurat ten, ze pokym nemas auto na velko dvihaku tak ho heverom nedvihnes natolko, aby rameno viselo dole, tj. pruzina bude stlacena. Este sa mi nepodarilo heverom dvihnut auto aby mi rameno totalne padlo dole a mohol som hybat pruzinou :x
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Autor témy

Sobota, 1. Júna 2013, 19:41

Taaakze,nahodil som ovela mensi preload a na tlmici tym ziskal 1,5cm a je to tak o 50% lepsie mozno aj viac:) v zasade to skoro uz nebucha. Takze uz viem ze sa nemam bat "volnej" pruziny.
Btw ja zdvihnem tak auto aj origo zdvihakom ze zhodim celu pruzinu. Vlasne dvihnem naraz celu jednu stranu auta:) a druhym som dvihal rameno potom.
Takze dik za rady uz som sa do toho dostal ako to ma byt.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných