Tak po dlhsom case sa zase vykonaly nejake zmeny a opravy.
Pocas minuleho tyzdna ked som bol doma na dovolenke sa spravilo:
-
vymena vsetkych ramien a tyciek vpredu aj vzadu + silenty stabilizatorov, kupoval som aj zadne "hokejky" a gulove ulozenia ale kedze boli menene asi 2,5 mesiaca dozadu za Meyle tak to mechanik nechal tak lebo vravel ze to nema vyznam menit a to gulove ulozenie mi nevie nedestruktivne vybrat takze by toho bolo skoda (ale ja som chcel mat vsetko Lemoforder

no nic to, prezijeme, uvidime ako dlho vydrzia)
- po vymene ramien nasleduje
geometria to je samozrejmost (konecne mam volant rovno

)
-
vymena silentov motora a prevodovky, silenty motoa KO tiekol z nich olej a boli aj utrhnute, co bolo zaujimave lebo autom mi zakivalo iba raz ale to mi stacilo na to aby som to dal vymenit, silenty prevodovky boli oproti novym asi o centak mensie (zlisovane)
-
vymena oleja + filtra-
vymena zvysnich filtrov: palivovy, kabinovy s aktivnym uhlim a sania, su este nejake? olejovy delic mam v plane menit
-
opravene prave predne svetlo kedze sa mi zase ulomila tycka ktora ide od motorceka ktory nastavuje sklon (pri prvom rozoberani asom ju lepil ale zrejme nedostatocne tentokrat ako zaklad gelovy sekundak a po vytvrdnuti este davka epoxidu dookola toto uz musi drzat

)
- vymenene
zadne loziska-
nastavena rucna brzda keze zaberala pomerne vysoko
-
oprava motorcekov ostrekovacov kedze sa mi nejak rychlo minala kvapalina a po dlhom hladani som prisiel na to ze tiekla cez motorcek, motorcek sa mi nepodarilo opravit i ked som ho mal rozobraty ale to tesnienie vnutri je zrejme definitivne odjebane kedze stale tiekol cez odvzdusnovaci otvor takze som zatial iba vymenil motorceky medzi hlavnou nadobkou a intenzivkou (ta je momentalne prazdna kedze motorcek tecie)
- zase
rozobrate budiky a
vymeneny flex kabel ktory som poskodil pri prvej vymene, novy mi chlapik poslal bezplatne tak ako to slubuje

+
strieborne kruzky-
vymenene interierove listy drevo za technical graphite (na internete to najdete skor ako cubic) nemam to pofotene a s vyzoru mam taky zmiesany pocit neviem ci to je lepsie alebo nie

-
pretesnene zadne dvere povodny asvalt odstraneny a naneseny novy, uz aj otestovane keze celu cestou do nemecka od prahy lialo a potom este celu noc ked som dorazil a v aute uz bolo sucho
ale budem to asi este rozoberat a oblepim dvere s STP silver alebo niecim podobnym lebo ked som to mal tak otvorene a poklepal po dverach tak mi prislo zle ako sa to ozyva a kedze som zatazeny na odhlucnovanie mojho PC tak sa to prenesie asi aj do auta

-
vymene ziarovky nove xenony konecne uz aj nieco vydim za tmy kedze jeden bol vypaleny, vymene dialkove H7 MTech biele, a chromove ziarovky do smeroviek (toto este nemam sfotene)
este musim spravit fotky za tmy s nastavenimy svetlami zatial iba fotky pred a po pred nastavenim svetiel
mal som toho na plane este viac a to hlavne rozobrat a vycistit interier a taktiez vycistit kozu a natriet ale auto bolo v servise dlhsie ako sa cakalo chlapci sami necakali ze im to potrva tak "dlho" i ked za den a pol boli hotovy ale este jeden den stalo auto pred servisom a hlavne na tom som stratovy (v servise menili ramena a tycky, olej+filter, silenty motora a prevodovky, zadne loziska, nastavili rucnu a nastavili svetla, zvysok som robil sam)
po vymene toho vsetkeho ostal aj servisak dost prekvapeny a poznamenal ze "takto ma ist auto" i ked BMW velmi nemusi, tak ma to velmi potesilo

na zaver nejaka fotodokumentacia: