tak pani, rozhodol som sa opat podelit s novym pribehom noveho auta
cela kupa prisla uplne necakane, nahodou som narazil na ponuku, po nejakych dnoch som zacal zvazovat, ze preco nie, tak som sa zacal presvedcovat o predaji svojej srdcovky 330i (
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/o-bbs-ch-19-str13-updandfoto-str16-predaj-t67962.html), rozhodovalo ci som schopny v tak kratkom case predat svoje a zakupit toto, financie som si vyriesil, ale 2 auta na krku som veru, ze nechcel mat
kupcu si moja 330i nasla prakticky hned a verim, ze je v dobrych rukach
auto som bol samozrejme prv obzriet, no napriek tomu, ze bola tma a ludia, s ktorymi som ju chcel poriadne obzriet stale nemohli a aj mi bolo pekelne na pecko (chory) ma auto jednoznacne presvedcilo, ze ano
celkovo som bol z auta milo prekvapeny, ako zo stavu ako aj z celkoveho dojmu.. den co den ma to auto velmi prekvapovalo aj ked mi nejaku tu dobu trvalo si uvedomit, ze mam nieco nove :)
auto ma 136t km, realne, nemam ani dovod podozrievat, stav sedi :) podla stk, ek taktiez, a podla servisnej tiez.. poprosim provokaterov, nech zbytocne narazky na km si nechaju pre seba, viem ako sa tu radi toho vsetci chytaju aj ked o aute nevedia nic, no ani len ho nevideli - stacila mi jedna tema v ktorej sa rozoberal inzerat tohto vozidla

jedina znama chyba bola, ze nefunguje aktivny tempomat, ocividne je ten radar mrtvy, netusim ci sa da repasovat, no ani kupovat druhy sa mi nechce, ked to neviem odskusat, ze to je na 100% iba v nom
auto som doniesol na letnych 19" m5 kolesach, zohnat zimne prezutie mi robilo riadne starosti, no napokon som zohnal bmw style 138 a goodyear runflat 225/50 r17 (ku podivu tvrdsie ako nerunflat 19ky)
ma to velmi slusnu vybavu a mne veru postacuje :))
jedina chyba, ktora ma mrzi, z nejakeho dovodu mi nevyhrieva spodna decka na vodicovej sedacke, zatial nemam stastie sa poriadne povenovat autu, ani najst ludi, ktori by mali dostatok casu na mna :/
no a ta najvacsia obavana chyba :))
ano, kratko po kupe, par dni, co som ani s autom nic prakticky nenajazdil a vobec ho neprehanal mi prdol ten bajny o ring.. prvotne sa zdalo, ze tecie cez o ring na vodnej pumpe, to sme v bmw tempuse vymenili, no napokon tiekol dalej cez ten bajny o ring.. oficialna cesta je vylucena, cize vyberat motor, zhadzovat hlavy atd. sa robit urcite nebude.
objednal som z ameriky patent na opravu, teleskopicka trubka s tym o ringom, tymto sa vyhnem rozoberanu celeho motora, bohuzial 600 euro s dph a clo je fuc.. tazko sudit, ze je to skurvene velka nahoda, ze mi to prdlo prave mne tesne po kupe alebo to bola skryta zavada, no kazdopadne uz to neriesim, dolezite je to opravit :)
bohuzial, trubka mi dosla v polke minuleho tyzdna a vsetci to tesne pred sviatkami vzdavaju a odmietaju robit :) takze musim cakat na opravu po novom roku
zatial sme to vyriesili nejakym pripravkom do chladiacej kvapaliny s keramickymi ciastockami, ktore to docasne riesia, tecie to dalej, ale podstatne menej a mozem jazdit
Nejaky vypis vybavy:
Modellbezeichnung: 545I
Ausführung: Europa
Typschlüssel: NB31
E-Code: E60
Karosserie: Limousine
Lenkung: links
Türen: 4
Motor: N62 - 4,40l (245kW)
Antrieb: Heckantrieb
Getriebe: automatisch
Außenfarbe: Titangrau Metallic (892)
Innenraum: Leder Walknappa/skin/rosenholz (LDRH)
Code Serienausstattung Standard Equipment
S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning
S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer
S563A Lichtpaket Light package
S851A Sprachversion deutsch Language version German
Code Sonderausstattung Optional Equipment
S205A Automatikgetriebe Automatic transmission
S217A Aktivlenkung Active steering
S229A Dynamic Drive Dynamic Drive
S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel
S302A Alarmanlage Alarm system
S403A Glasdach elektrisch Glass roof, electrical
S415A Sonnenschutzrollo hinten Sun-blind, rear
S416A Sonnenschutzrollo hinten/seitlich Roller sun vizor, rear lateral
S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours
S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit
S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip
S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip
S455A Aktivsitz für Fahrer/Beifahrer Active seat for driver and passenger
S456A Komfortsitz mit Memory Comfort seat with memory
S465A Durchladesystem Through-loading system
S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger
S496A Sitzheizung hinten Seat heating, rear
S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system
S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A Xenon-Licht Xenon Light
S524A Adaptives Kurvenlicht Adaptive Headlights
S541A Aktive Geschwindigkeitsregelung Active cruise control
S591A BMW LM Rad Sternspeiche 124 BMW LA wheel, star spoke 124
S606A Navigationssystem Business Navigation system Business
S607A Vorbereitung Teleservice Preparation, Teleservice
S638A Autotelefon Professional Car telephone Professional
S672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs
S677A HiFi System Professional DSP HiFi System Professional DSP
S698A Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD
S6UAA Vorbereitung CCC Preparation CCC
S785A Blinkleuchten weiss White direction indicator lights
L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany
S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe
S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German
S8SAA Freischaltung Navigation länderspez. Navigation access request,country-spec.
S8SBA Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.
S8SCA Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.
S8SPA Steuerung COP Control unit COP
S915A Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat
S934A Winterreifen auf LM-Rädern
S969A Navi DVD bei Auslieferung anfordern Navi DVD to be requested at shipping
S fotkami to bude tazsie :) este mam kopec fotiek zo stareho pribehu co nemam kedy uploadnut, tak aspon zatial nejake :)

- 1476709_10202111275599450_327275512_n.jpg (76.12 KiB) 4178 zobrazení

- 1457604_10202111275999460_1721886073_n.jpg (50.34 KiB) 4178 zobrazení

- 1452528_10202111275199440_525909930_n.jpg (67.16 KiB) 4178 zobrazení

- 1538795_10202262282134519_921172607_n.jpg (72.66 KiB) 4178 zobrazení

- 1510895_10202262281774510_554780178_n.jpg (70.92 KiB) 4178 zobrazení
Zatial mi pribudli zimne kolesa s pneu, novy znak na zadnom kufri a ledkove osvetlenie spz :)
V plane mam pomenit vsetky kvapaliny, filtre, taktiez aj v prevodovke. (ten o ring je samozrejmost)
poriesit kladky a remene, za studena su tam nejake pazvuky
a vymenit stierace, na toto mam extra smolu

dat osetrit kozu a interier do royalgarage
Neskor by som chcel aj dorobit M paket, uvidime ci ma to neprejde :)) s tym rozdielom, ze zadok by som chcel spravit troska inak splu s koncovym vyfukom

no a uvidime co s tym nestastnym radarom na aktivny tempomat (ak niekto vie co mozem poskusat, sem s tym, pripadne ak mi ho niekto vie pozicat na skusku ci to bude fungovat, ale to uz chceme asi vela..)