Som rád že sa zaujímaš , ďakujem. No ja som si kúpil nejaký prípravok, jedna časť je sťahovač ktorý ide do kolesa čerpadla a má ešte obruč v ktorej je pohyblivo vložený a na nej je závit asi do otvoru po skrutke španováku remeňa.

- IMG_1098.JPG (117.43 KiB) 1075 zobrazení
. Asi by som to aj tak vybral, len som to mal chuť celé rozobrať

. Ale nie plán bol taký že, dostane nový chladič aj retiazky a vodiace lišty preto som zložil predok s deklom. Keď som videl ako to vymysleli, pochopil som že bez vyšpárovania tonou silikónu to nepôjde tak som zložil aj hlavu. Pri jednom dostane hlava nové guferá na ventile a kámoš vravel že by nebolo naškodu vymeniť aj stieracie krúžky na piestoch. Aj olejové čerpadlo čeknem, či mu náhodou niečo nieje, lebo na môj vkus v zime pomalšie nabiehal tlak oleja. Nakoniec asi vyberiem celý agregát von, lebo ma napadlo že by sa zišlo aj silenty na motore vymeniť, potom centrovací kolík na prevodovke pri 5ke a opraviť kulisu radenia.
No ale k tomu čo som urobil. Kolíkom som zaaretoval na prvý valec, dúfam že to je ten s riadiacim vstrekom (pri kábíne), všetky 4 ventile boli zavreté a na 4 valci pri (predku kapoty) sa striedali

, pri tejto polohe som zaistil skrutkou čerpadlo a stiahol som koleso. Ak som to posral tak už nič s tým. Potom som zložil hlavu a všetko okolo... Čerpadlo je už moje, cez týždeň idem obvolať nejaké firmy.