... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf
Kraj: Bratislavský

Re: [F82 ///M4] Radosť na každý deň :)

Streda, 4. Júla 2018, 20:30

speedfred napísal:
tak to už je ozaj lepšie také normálnejšie auto dať po rokoch opraviť prestriekaním dielov.

No problem je to že keď chceš mat auto v pôvodnom stave tak ho nemôžeš dať striekať napr Porsche limitovanú edíciu alebo m4gts a iné zberateľské autá. U nich je práve hodnotne mat pôvodný lak aj po 20 rokoch
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Streda, 4. Júla 2018, 21:04

smutny bochnik akurat daval dole kondom z karbonoveho blatnika a modlil sa, aby z tatovho trust fundu nemusel opravovat prasknuty karbon ale mal stastie https://youtu.be/g-vC4Uxdl0M?t=298
par aut s ppf som videl nazivo ale mozno tym, ze to nebolo full body ale len vacsinou predok tak preto sa mi to nelubalo.

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 4. Júla 2018, 21:16

Aktualne PPFka su den a noc oproti starinam co boli. Co som videl co dokaze ten Xpel tak super. Mat fakt hodnotnejsie auto hned by silo do komplet PPF.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Streda, 4. Júla 2018, 21:48

Tak vosk a keramiku v žiadnom prípade nemožno porovnávať. Keramická ochrana je úplne inde ale všetko ma svoje výhody aj nevýhody aj vosk aj keramika. Začnem keramickou ochranou : ma výborne odpudivé vlastnosti, voda ide z auta okamžite dole nakoľko je povrch laku a jeho póry dokonale hladký a rovný. Tým pádom sa na vozidlo chytá menej špiny a aj následne umývanie je rýchle nakoľko 90% nečistot hneď ide dole wapkou. Ma dokonca tak výborne odpudivé vlastnosti že na vozidlo s touto ochranou sa nedá aplikovať ani vosk nakoľko tam nechytí. Ďalšia vlastnosť je že chráni vozidlo pred UV a všetkými nástrahami počasia tak že lak dokonale konzervuje a aj po rokoch nebude javiť známky vyblednutia čo sa hodí pri vzácnych a cenných vozidlách. Ďalšia vlastnosť je mechanická odolnosť čo žiadny vosk na svete neponúka. Ta odolnosť je 3x väčšia ako štandardný lak, to znamená že pri nejakom konáre kde by na laku isto ostala ryha tak na vozidle s keramikou neostane vôbec nič. Samozrejme sú aj extrémne rozdiely medzi keramikou a keramikou a človekom čo to robí, dovolím si tvrdiť že na Slovensku a Česku sú spolu možno 4 spoločnosti čo to vedia spraviť na profesionálnej úrovni z viac ako 100 spoločnosti možno.. To totiž nie je len tak, ten lak musí byt dokonale dekontaminovamy a vyleštený pred aplikáciou následne sa to vypaluje do laku atd.. Čiže Fred keramika sa určite oplatí nakoľko máš 3 až 5 rokov dokonalú ochranu na aute. Samozrejme to že keď si dá niekto spraviť aj tu najlepšiu profi keramiku tej najlepšej firme neznamená že sa o auto nemusí starať lebo mám keramiku, nie je to pravda to len pri pravidelnej údržbe a ochrane ta keramika vydrži 5 rokov možno aj viac, bez starostlivosti môže stratiť svoje výhody aj po roku.. Čo sa týka jej nevýhod tak je to určite cena, a ďalšia jej nevýhoda je cena opravy poškodeného laku ak sa už podarí poškriabať, lebo pri vosku sa môže hneď opravovať lak napr zleštit škrabanec ale pri keramike sa musí zleštit komplet cela keramika z poškodeneho dielu dole (napr cela kapota, nakoľko je keramika tvrdá tak je to zdĺhavé a časovo náročné nakoľko sa nesmie zleštit pod ňou a prepáliť lak) nedá sa len časť dať dole a následne sa môže opravovať poškodené miesto a potom sa musí znova keramika aplikovať na cely opravovaný diel čo výrazne predlžuje čas aj cenu opravy poškodenia laku na aute s keramikou čo pri vosku nie. Ďalej dobrá vec je keramika na diskoch nakoľko tie sa ťažko čistia (brzdný prach) a pri keramike 80/90% špiny dá dole len voda.

Vosk : samozrejme aj tu nie je vosk ako vosk. Výhoda je už spomínaná ľahká oprava nových škrabancov, ochrana pred vplyvmi počasia, odpudzuje vodu a špinu. Ďalej je výhoda v cene. Nevýhoda je že nemá mechanickú odolnosť. Keď si započítame že prvotná kvalitná vosková ochrana stojí tak 600€, ďalšie 250-300€ každého pól roka (nejaký full program) tak po 5 rokoch je keramika za 2000€ možno aj výhodnejšia. Je to na každom, každopádne kto moc nerieši € určite nech ide do keramiky. Podobnú službu ale spraví aj kvalitný vosk čiže povedal by som nie je dôležité až tak čo dáte ako to že vôbec niečo dáte. Lebo aspoň vosk je základ a nevoskovane a nestarane auto je po 5 rokoch ako hnoj oproti staranemu. Ta zažrata špina spolu s počasím spraví svoje po rokoch.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 4. Júla 2018, 22:02

Tvl vosk za 6kil??

//MPower
Autor témy

Streda, 4. Júla 2018, 22:05

Áno, pri prvom vosku sa odporúča rovnaký proces ako pred keramikou a to znamená niekedy aj 10ky hodín strávených len tým než sa vôbec začne nanášať vosk. 600€ som pri profi firme aj malo povedal, tam je to tak za 1000€..

PeqpeK

Streda, 4. Júla 2018, 22:18

Tak korekcia laku stoji aj viac, ale pisal si kvalitna voskova ochrana...tak mi celkom uletel dekel z tych 6 kil :)

//MPower
Autor témy

Streda, 4. Júla 2018, 22:36

Tak písal som celkovú cenu :) Ono pokial človek chce aby ten vosk mal svoju maximálnu vydrž a vlastnosti tak príprava podkladu pred aplikáciou je naprosto kľúčová a ani nové auto z predajne nie je vôbec vhodne hneď na voskovanie. Nehovoriac o tom že špičkové vosky stoja aj 400€ jedna malá krabička a na auto ide vo viac vrstvách :) Všetko sa to na cene odráža ;) Detailing vyzerá na prvý pohľad jednoducho ako umývanie riadu ale je to veľmi náročná práca s milión procesmi ktorú nedá do dokonalého výsledku len tak niekto..

PeqpeK

Streda, 4. Júla 2018, 22:51

Mne o detailingu nemusis hovorit, mam uz daco odlestene :) ale s odstupom casu mi to aj tak pride dost uchylarna davat taketo sumy(nedajboze travit tolko casu s tym) a riesit kazdy swirl alebo hologram na aute, ktore jazdi v beznej premavke...u chutoviek je to pochopitelne

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Júla 2018, 11:20

....a potom ti niekto nedá prednosť či nedobrzdî.
pálky sú to nemalé,ale keď si zoberieš cenu auta cca 60-80t € tak je tak 3% ceny auta.
Mna stála fólia slabých 16.000Kč (kapota,nárazník,svetlá + nejake kúsky podbehov,pred. blatníky,strecha nad čelným sklom a nakladacia hrana kufru).
Kamoš (iné QV) dal za to 25t Kč ale má v tom komplet predné blatníky aj s dverami.
Zaujala má ale keramika na diskoch,asi začnem zisťovať kde a za koľko,pretože si dáš pár koliecek na okruhu a disky vyzerajú katastrofálne,hlavne aj od žmolkov gumy.

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Júla 2018, 12:11

sak si kup hociaky "plastidip" co najdes v akcii za 5 korun, a po vikende to das dole z kolies.

tvaroh

Štvrtok, 5. Júla 2018, 12:14

Kup kola len na okruh a môžeš dať aj lepšie pneu :)

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

//MPower
Autor témy

Štvrtok, 5. Júla 2018, 12:22

Fred keramiku na disky ti schvaľujem :thumbup: Nebude to za 100ecka síce nakoľko je potrebná demontáž diskov, dekontaminacia, leštenie atd.. ale odporúčam ti firmu umyem.com v Brne. Urobia ti tuto prácu k maximálnej spokojnosti a garancií. Dajú ti keramiku aj na strmene. Jedna s top profi spoločnosti.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Júla 2018, 12:41

Ď. Mrknem na tých Brňákov.
Mám už 2 sadu kolies s pneu Michelin Pilot super sport a teraz som kupoval Michelin PS4

tvaroh

Štvrtok, 5. Júla 2018, 12:45

A čo tak pilot cup 2 :)

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX