Tento mesiac je to presne 5 rokov čo som si kúpil moje vysnívané auto, tak som sa rozhodol že je najvyšší čas aby som napísal aj ja nejaký ten príbeh
Môj príbeh sa v skutočnosti začal už v roku cca 2000 kedy k nám prišiel na nejakú neoficiálnu návštevu vtedajší prezident Schuster na jeho e38 L7. Vtedy som mal 12 rokov a ešte som nemal ani šajnu že to je nejaká e38 ani že to je 7 rada ani nič podobné... vedel som len že ten vládny baworák je neskutočne krásny. Tým sa začalo moje sledovanie tohto modelu a túžba po takomto aute. Celé roky som tento model sledoval na inzericach, v časopisoch, na nete, vlastne všade kde sa dalo... vela som o ňom aj počítal a vždy som každému hovoril že si raz také kúpim. Samozrejme že takých ktorí ma v tom podporovali a brali to vážne skoro ani nebolo

skôr som sa stretával s reakciami „si normálny?!“ ....... až prišiel ten deň.. mal som 21 rokov a krásneho favorita

keď som sa rozhodol že jednoducho tú sedmu musím mať! Zo začiatku som zvažoval rôzne motorizácie, ale časom, dlhým rozhodovaním a zvážením všetkých negatív/pozitív som sa rozhodol pre 740i. Než som kúpil súčastné auto bol som na obhliadke 2 predchádzajúcich, ktoré ma ale nepresvedčili. Toto ktoré mám som vedel že chcem od prvej sekundy keď som ho naživo zbadal.... myslím že poznáte ten pocit

neskutočne si ma získalo na prvý pohlad. Za 5 rokov som s autom maximálne spokojný, je to vynikajúce pohodlné a dostatočne výkonné auto z ktorého sa aj po tých 5tich rokoch stále velmi teším a asi žiadne iné auto by mi nedokázalo robiť takú radosť. Samozrejme takéto staré auto narobí aj kopa starostí

.. Čo sa motora týka tak okrem oleja som tam riešil iba membránu odvetrania klukovky a tesnenia pod víčkami..... aa repas štartéra. Mimo toho štartéra ma auto vlastne nikdy nenechalo. Čo sa týka opráv som riešil hlavne veci súvisiace s vela vela najazdenými kilometrami a jeho vekom. Doteraz som vymenil komplet zadnú aj prednú nápravu, komplet brzdy, komplet brzdové hadičky trubky a všetky tieto rozvody, nivo hadičky a trubky, Nivo tlmič ktorý začal tiecť, nádrž, nejaké odstraňovanie hrdze a striekanie podbehov a nárazníkov, výmena oleja v prevodovke, ako som spomínal repas štartéra, membrána klukovky, tesnenia víčok, guma okolo čelného skla, klimapanel vymenený, zánovný M volant, bowden radiacej páky, pretesnené servo, vybratie plastových šošoviek zo svetiel, nové zadné svetlá, prilepenie odlepeného stropu, prečalunenie stlpikov, výmena mechanizmov späťákov lebo sa nesklápali a mnoho ďalšieho čo ma ani nenapadá. Najbližšie sa chystám vymeniť nivoregulátor ktorý tečie a keďže mi začala v poslednej dobe kopať prevodovka tak som kúpil búrané auto z čiech. Problém je iba v tom že v tom búranom aute je motor M62 a ja mám M60 takže budem musieť prehodiť aj motor a komplet jeho elektriku. Na toto sa chystám hneď po 7er zraze na ktorý sa velmi teším

. Ako finále sa chystám dať zrenovovať predné koženné sedačky ktoré sú dosť ošúchané... a vlastne komplet vyčistiť interier a tiež zrenovovať lak

... postupne budem pridávať viac foto aj z plánovaných opráv.