Pôvodná 90Ah BMW už nevládala a hlavne v zime sa mi pár krát stalo, že ma nechala visieť našťastie to bolo vždy doma na dvore, číže to nebolo také vážne, batériu som nechal dobíjať a použil druhé auto

O niečom takom, ako pustena TV bez naštartovania...hm..tak to len vo sne

V aute som už ani nesvietil

, dost ze pri nastupovani a vystupovani sa prisuva volant a prispôsobuje sedačka.
Náhrada prišla v podobe batérie
Varta Silver Dynamic 12V 110Ah, štartovací prúd 920A. Je to riadne prasa - važi cca 26kg
Objednal som tiež nový olej. Auto potrebuje 8,5 litra. Chcel som BMW original 5w30 ale zistil som že to plní Castrol, čiže ide len o marketing. Kôli výhodnej cene 2x 5litrov
Castrol Edge 5w30.
Došiel už aj palivový, olejový a vzduchový filter, ktorý som včera vymenil. Musím ešte doobjednať 2x kabínový resp peľový filter - včera som ich provizorne prebehol vysávačom. Filtre sú značky
MANN FILTER, často používané v prvovýrobe a ked som porovnával starý origo Bmw tak je na vlas totožný s filtrom MANN, obe Made in Austria iba tam chyba znak Bmw a čislo dielu.
Staré stierače už nechávali mokru mapu a dost vrzgali. Nahradili ich
BOSCH Aerotwin. Na e60 maju označenie A-955 S. Pri porovnaní so stieračmi od výroby majú väčší spojler a tým väčší prítlak. Kedže je momentálne slnečno nemal som príležitosť ich poriadne vyskušať. Jedno čo viem je, že nevrzgajú. Dalšie budú Valeo pre porovnanie. Možno raz aj TESCO lebo som počul veľa chvály na ne

...takže možno raz.