... všetko o BMW ...
jararak napísal:korado & robin privat vrakac ;D
btw ked chces dotiahnem jednu x5, maco sa mozno prida znova coskoro
korado napísal:no čo kto dojde kuknúť, pomôcť, pokecať a obšťasniť nás nejakými blbými rečami?
korado napísal:Dnes som konečne zo servisu zobral po takmer dvoch mesiacoch V12-tku![]()
Spravilo sa dosť, ale ešte nás aj tak väčšina čaká. Keďže auto je vo výbornom stave, zo servisu sme vymenili olej v motore (ktorý bol starý najmenej tri roky), spolu s filtrami a aj v diferenciáli. Dal som vymeniť aj vysko-spojku na vrtuli chladenia. Údržba prevodovky prebehne snáď tento týždeň. Vymenil som pôvodnú 4:3 obrazovku za 16:9, opravil schránku pred spolujazdcom (zámok a piesty), vymenil poškodené sklo spolujazdcovho spätného zrkadla, výmena nefunkčného DSP zosilovača, smerovky svetiel, žiaroviek v budíkoch, riadiacej páky a kože okolo, poškodené "comfort" seats išli preč a nahradili ich "contour-y" (treba ešte dofuk bedrovej opierky dorobiť), vymenil som aj poškodené malé zadné roletky, lakťová opierka išla tiež von a aj vnútorné ošúchané kľučky.
SurrendeR napísal:to vsetko si spravil sam?![]()
Rottwa napísal:pekne, inak neviem o tom nic blizsie ale vymena 4:3 za 16:9 je plug and play alebo treba nieco kodovat ?
korado napísal:veď to aj trvalo dva mesiace![]()
Je rozdiel iba obrazovka a mechaniky vzadu. Samotná obrazovka čo je vpredu je plug and play, aj mechaniky vzadu, ALE... MK1 má odlišné konektory ako MK2 a novšie, takisto MK1 a 2 nepodporuje 16:9 obraz. Teraz to riešim, musím dať vyrobiť redukciu z MK1 na MK3 aby som rozchodil obraz a taktiež zohnať aj videomodul 16:9 na DVB-T. Ešte je rozdiel, staršie mechaniky nemajú v sebe výstup na GPS (rieši sa to samotným modulom), novšie ho už majú zabudovaný