... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [e34 525i M50] Moje prvé

Nedeľa, 28. Marca 2010, 00:17

nemáš zníženie? na sériovom podvozku by nemal byť problém ani s 245/40 R17 ET20
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 28. Marca 2010, 09:50

No podla vypisu vybavy je to M-podvozok takze znizeny je. Ale nejde o vysku ale o sirku ze ten disk na to ze je to 225ka guma je skoro rovnako vnutry ako ta 195ka, preto skoro sucha o tlmic, ak aj nesucha.
Nur Original ist Legal.

Milosss
Autor témy

Piatok, 23. Apríla 2010, 19:02

Dnes som sa stavil u tipka ohladne vodneho systemu, ked bol zohriaty, otvoril vicko, a do nadobky s nejakou kvapalinou natlacil vodnu paru, kvapalina sa nesfarbila cize vyfukove plyny v systeme nie su, to znamena ze hlava aj tesnenie su OK. Takze som si trocha vydychol. Chladic ma mensiu dierku asi, je taky oslizeny v strede a kedze sa to straca voda strasne malo uz, je dost mozne ze je to v nom, zozeniem este ten a vymenim, hlavne je ze motor je OK.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Re: [E34 525i] Moje prvé

Štvrtok, 1. Júla 2010, 16:42

Chcel by som sa spýtať, máš ešte stále to originál rádio na kazety? Si klasik?
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Milosss
Autor témy

Štvrtok, 1. Júla 2010, 17:02

Jasnacka, stale origo, sice je tam druhe, neviem presny nazov, ale origo BMW tusim Business RDS alebo tak dako, tiez na kazety.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Piatok, 2. Júla 2010, 07:12

Vyzerá to úplne super, také dobové a nekazí to design stredovej konzoly ako nové rádiá. Mne žena ale nedovolí dať tam kazetové, je tam Pioneer a poriadne rádio s CD to je u nej polovica auta...

Tvoj príbeh my pripomenul nás, aké patálie sme mali s E34. Sotva sa jeden problém vyriešil, vyskočil druhý. Len v skratke. Auto nemalo v technickom ARK, iba nejaké srandovné R14 na filcku (netuším ako sa tam mohli dostať), zlý kód motora, bolo to treba prepísať, posielať žiadosti do Mníchova atď. Potom vpredu malé nepredpisové gumy (225 namiesto 235), chýbalo viečko na nádrž, ktoré bývalá majiteľka sľúbila poslať do týžna, nakoniec došlo o mesiac a pol. Odtrhnutá anténa, vyberám vhodného nástupcu (som chcel teleskopickú do blatníka ale ma presvedčajú na inú). Musel som meniť brdzy, rovnaký problém ako u teba, celým autom triaslo, potom auto stále mierne ťahá doľava, aj keď som dal vymeniť kopu vecí v prednej náprave, môj mechanik ma sklamal, zháňam teraz niekoho druhého šikovného na BMW. Naštastie elektrika, klíma a všetky čudlíky fungujú ako majú, len ráno pri 1. štartovaní motorom asi 30 sekúnd trasie (asi sanie), vymením filter a pohľadám či tam niekde nie je diera.

Teraz nás ešte čakajú výmeny všetkých filtrov, za 2000 km olej, prestriekať to viečko (je čierne), ošetriť hrzdu na prahoch dverí. Je to dobré auto, len bola mu venovaná len tá úplne najzákladnejšia starostlivosť (sem-tam olej, platničky atď). Na mne teraz ostáva vysporiadať sa aj s tým ostatným, nech autíčko môže v kľude slúžiť ďalšie roky.

Tak ma zaujíma, koľko rokov môže taká E34 pri normálnej starostlivosti bezprolémovo jazdiť? Alebo koľko km (525i)?
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Milosss
Autor témy

Piatok, 2. Júla 2010, 09:43

Ale aj BMW robilo CD radia :D len su hooodne drahe a prakticky nezohnatelne.
Co sa tyka brzdenia, po vymene kotucov to trasenie prestalo? Lebo mne to po vymene kotucov vobec ale vobec neprestalo.
A ja mam gumy 225ky original na stitku napisane, tam kde mas predne soferove dvere a na tom stitku, tam by si mal mat zapisane aj 225ky konkretne 225/60 R15 take velke balony, 235ky sa davali ku 17kam ako nizkoprofilace.
Olej treba menit, ja som ho vymenil a autak v momente stichol necakal som az taku zmenu.
U mna tiez elektrika, palubak proste svetko funguje az na tu klimu blbu, len neni napustena tak som zvedavy ci sa to napustenim chladiva zmeni.
To trasenie v klude moze robit aj sviecky, cievky, najlepsie hodit auto na diagnsotiku, preventivne sviecky vymenit, filter to je jasne a potom ked diagnostika nic neukaze, ukazal by vadnu lambdu alebo vahu, tak by som sa zameral na tie hadice ked to moze sat falosny vzduch. Alebo este aj odvetranie klukovky.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Piatok, 2. Júla 2010, 11:20

Ten Pioneer tak ostane, nemá cenu to meniť. Akurát treba anténu nejakú zohnať nech ide aj rádio nielen CD. Tie brzdy nemali veľa nabehané, mali možno rok, ibaže boli už zvlnené kotúče tak preto triaslo. Neviem aké brzdy si tam dal, ja tam mám Meyle vetrané orignál rozmery aké majú byť a v pohode, nič netrasie. Len majú nejaký pomalší nástup, rozmýšlam že tam dám nabudúce Brembo alebo TRW.

225 sú povolené na R15 a R16, ja mám letné R17 a tie sú povolené len 235 a ja mám aj 225. Ale aj tak ich plánujem vymeniť, lebo je to taká smiešna značka.

Olej meniť budem len neviem aký. Hell mi radí Liqui Moly, ten nepoznám ale čítal som že sa mení až po 30 tkm. Veľa ľudí leje obyčajný Valvoline, čo je jeden z najlacnejších olejov a ja rozmýšlam či tam nemám dať nejakú kvalitu. Mobil 1 je asi top a nemá až také zlé ceny. Cca 40 € 4 litre (koľko tam ide, 4 či 5?) Mal som tam predtým Castrol 5W-40 a neviem či mám dať 5W-40 alebo 10W-40 alebo dokonca 5W-30... Motor má 240 tkm, aká viskonzita je na to dobrá?

To trasenie vyzerá byť najskôr na sanie, viacero ľudí malo tento problém a skoro vždy to bola nejaký prasklina v saní. Uvidíme.
Obrázok

Milosss
Autor témy

Piatok, 2. Júla 2010, 11:39

Brzdy som daval len stocit, problem bol v tom ze som mal zvlneny kotuc tak ze volnym okom si videl ako hazde, co je uz vela a kedze sa auto predavalo tak som tam ich dal len stocit, na naprave su pekne rovne neskru ale v momente zabrzdenia to hned triaslo uplne rovnako cize to skor tipujem na silentblok co mi kamos ukazoval ze je zly, ono mne totioz trase autom a aj brzdovy pedal pulzuje hore dole.
Co sa tyka oleja, neviem zeby Valvoline bola sracka, predtym som mal v aute Mogul 15W40 co tam lial cech, povedal som toto ne, kupil som Valvoline durablend 10W-40 klasika, supol ho tam, a toto leto zas vymenim, mam nabehanych asi 5tiskm, motor po tom ukone razantne stichol, a kedze sa netvori ziadna emulzia ani hrcky ani nic, je v pohode tak toto leto ho vymenim zas nech sa karbon co sa uvolnil da von a nalejem zas asi Valvoline, ze ostanem pri tej znacke. Ked si tam mal 5W tak bych zachoval 5W, no v mojom motore z 15ky nemozem prejst uz na 5ku, len na 10W. Ten Valvoline som kupil v akcii v jednych autodieloch v Trencine, mali akciu 5l za 22 eur a liter k tomu som este prikupil lebo tam ide 5,75l oficialne. Ono moj nazor je taky, ked je motor uz raz ze tam bol naliaty obycajny olej, napr nejaka polosyntetika, tak bych tam plnu syntetiku nepchal, neni to dobre. Pokial ale mas stale aj pred tebou je tam olej 5W co by mala byt plna syntetika, tak ybch zachoval tu.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Utorok, 27. Júla 2010, 18:57

No ako, už si predal?
Obrázok

Milosss
Autor témy

Utorok, 27. Júla 2010, 19:15

Bohuzial slabota, ked budu vyvolat ludia ze v 92 to nemohlo mat airbag a ked mu povim ze pod 1000 eur nepojdem a zacne ma presviecat ze ci som kukal dalsie inzeraty a ja mu zacnem vyvsetlovat ze ano ze su tam starsie motory a bez vybavy auta tak v tom momente mi polozi, tak to auto asi fakt nepredam, je to hroza na tom slovensku.
Nur Original ist Legal.

Peter540
Auto: E34 540i
Kraj: Trnavský

Streda, 28. Júla 2010, 00:04

take auta kupuju len znalci a tym čo sa naprvy pohlad zapači ,ako mne ...
BMW 540iA E34
BMW 525tds E34 ex
mazda 323 BG 1.7D ex
audi 80 1.8 ex
BMW 520i E34 ex
škoda forman ex

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Streda, 28. Júla 2010, 02:28

Milosss napísal:
Dnes som sa stavil u tipka ohladne vodneho systemu, ked bol zohriaty, otvoril vicko, a do nadobky s nejakou kvapalinou natlacil vodnu paru, kvapalina sa nesfarbila cize vyfukove plyny v systeme nie su, to znamena ze hlava aj tesnenie su OK. Takze som si trocha vydychol. Chladic ma mensiu dierku asi, je taky oslizeny v strede a kedze sa to straca voda strasne malo uz, je dost mozne ze je to v nom, zozeniem este ten a vymenim, hlavne je ze motor je OK.

Vedel by si mi posunut kontakt na neho?Za kolko eur a casu ti to spravil?

Milosss
Autor témy

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 19:37

Auticko predane, dufam ze novemu majitelovi bude sluzit poctivo dobre.
Takze moj pribeh na chvilu konci, no dufam ze coskoro budeme pokracovat dalej.
Nur Original ist Legal.

balko
Auto: e36 320i
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Augusta 2010, 19:25

No konečne sa podarilo.Gratulujem =D> .Dufam,že išlo do dobrých ruk. A čo teraz dalej? :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných