Takze po par tyzdnoch sa udialo zopar zmien, skusim sa ich priblizit.
Asi 3 tyzdne dozadu vymenena vodna pumpa. Prestal piskat remen kvoli unikajucej vode

som spokojny.
Odvzdusnovali sme ho, a tu som spravil asi najvacsiu blbost, neriadil som sa otcovimi radami, ale znameho v dielni, nehovorim ze je to jeho chyba ale cisto len moja ze som nepocuval otca. Po vyliati celeho chladica a aj z bloku motora mohlo ostat asi len okolo 2l vody. Naliali sme asi len okolo 4l a viac neslo. Auto sa zohrialo, kurilo, uz vtedy sme mali otvorit a znova doliat. No poradili mi nech ideme prebehnut, tak sme sli, auto sa po chvili trocha prehrievalo, ale vazne len kusok, a doliali sme vodu az ked sme prisli do dielne.
Mysleli sme ze vsetko je OK siel som domov, doma som este daco dolial a bol rad. No len chvilu, po dalsich km stale voda mizla, pomalsie ale mizla. Po prvom raze cela expanzka na asi 20km, potom nejake 3 dieliky na expanzke za dalsich 30km, a pak 1 dielik na expanzke za dalsich 30km. Myslel som si ze su tam este vzduchove bubliny, ale len do chvile nez som otvoril kapotu pri zohriatom motore. Pri 5 a 6 valci siel spod krytu plastoveho od motora biely dym, alebo para, ale nesycal, aspon som nespozoroval. To bolo minuly tyzden, odvtedy som nesiel. Tipujem to na tesnenie pod hlavou, ked dojdem zo skoly tak dam dole kryt motora a uvidim kade presne to dymilo. Ale viem ze cez leto to nerobilo. Auto ale stale kuri a teplotu bezproblemov drzi.
Dalej som vymenil nesvietiacu ziarovku v hmlovke, asi jedina vec co sa podarila.
Sviecky som vymenil, problem s startovanim po studenom rane moc nevyrieseni, tipujem to na slabu kompresiu vo vlacoch, sposobenu asi prave tym podfuknutym tesnenim.
Dalej som zistil ze zvysena spotreba, mimo mesta pri 80 9-10l aktualna ma na svedomi asi upchaty kat, rozmyslam nad vybratim alebo kupou noveho nejakeho obycajneho
Zaver: pomaly ale isto ma to prestava bavit. Ked budem musiet toto vsetko vymenit, to som mohol zopbrat radsej daku TDS a jazdit aspon s o 2l mensou spotrebou. Ale ked sa do toho pustim, porobim vsetko nech autak vydrzi kludne aj 5 rokov u mna.
Nur Original ist Legal.