... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: [E38 750ILA] Moje prve BMW

Pondelok, 29. Decembra 2014, 19:58

Oddalovat opravu je riadna somarina. Sa ti tam poserie viac a viac veci a oprava bude tym padom drahsia ako teraz. Ak nemas prachy na opravu tak to odparkuj a naskrab chechtaky. Alebo to daj servisnut teraz a modli sa, nech neni suma za opravu horibilna.

Inak na Banneda tu picuju primarne ludai, co pisu vacsinou bachorky do inzeratov. On je take nase klubove svedomie. :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 29. Decembra 2014, 20:01

Tu je fakt skoda hlupakom nieco vobec pisat... ale napisem len tolko, velmi rychlo by ste sa zobudili, ked vam na E65 odidu take veci ako SZL, EDC tlmice, CA klucky, navi, ASK, L7 amp, DD stabilizatory... atd... tam lietaju sumy 500-1000e len taky fukot a ziadne brakove diely, nahrady sa nerobia... az potom sa spametate ze diely na e39 atd su zadarmo... a co taka lahodka, ACC senzor.. 2500e ... :lol: :lol: :lol:

Ale vsak nech sa paci, kupte si E65 za par susni a potom sa kochajte ako stoji pred barakom nepojazdna... :thumbup:

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Decembra 2014, 20:19

z tejto debaty mam pocit, ze ked pri nastartovani a jazde pri -10 o automate ani neviem tak je dojebany.... :shock:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 29. Decembra 2014, 20:28

ospravedlnujem sa, moja chyba. nepamatal som si celu diskusiu:
Rottwa napísal:
Mne to trhne tiez viac na spiatocke, ale iba za studena. Je to v poriadku. nechce sa mi rozpisovat preco to robi, ale za studena zarad najprv D na par sekund a az tak zarad R.

VaNoS napísal:

To znamená, že máš asi zvýšený voľnobeh za studena plus nie už dobré Valve Body, hlavne čo sa táka hlavného ventilu, neviem presne ako sa už volá, pretože aj keď má motor 720 otáčok za studena, musí dobré Valve body ten tlak pustiť normálne, teda nesmie trhnúť. To preradenie najprv do D a potom R, je práve ono, lebo potom je ten tlak menší a netrhne to. Stačí urobiť repas Valve body a je po probléme. Netreba to podceňovať, lebo jedného pekného dňa to trhne tak, že zlomí D-čkový kôš a máš zarobené. Vždy treba skúšať automat za úplneho studena a hneď tam treba kopnúť R, takto som kupoval ako moju bývalú pri -10, tak i Viktorovu 540ku, ktorá stála týždeň bez pohnutia. Tak isto aj Porter 740ku, je to veľmi dôležité.

PS: Práve na tieto repasy sa chcem špezializovať, tu máš sadu: http://www.ebay.com/itm/ZF5HP24-OEM-Val ... ce&vxp=mtr

lenze Rottwa robi s prevodovkami tak neviem...

Nadzi
Autor témy

Pondelok, 29. Decembra 2014, 20:51

PetoK napísal:
Tu je fakt skoda hlupakom nieco vobec pisat... ale napisem len tolko, velmi rychlo by ste sa zobudili, ked vam na E65 odidu take veci ako SZL, EDC tlmice, CA klucky, navi, ASK, L7 amp, DD stabilizatory... atd... tam lietaju sumy 500-1000e len taky fukot a ziadne brakove diely, nahrady sa nerobia... az potom sa spametate ze diely na e39 atd su zadarmo... a co taka lahodka, ACC senzor.. 2500e ... :lol: :lol: :lol:

Ale vsak nech sa paci, kupte si E65 za par susni a potom sa kochajte ako stoji pred barakom nepojazdna... :thumbup:

ja som servisol W140 S600 ktora teda nieje na mile vzdialena e65
ano e65 je asi trochu dalej ale mne nejde ani tak o peniaze respektive musel by som setrit to je pravda ale nieje mi luto dat do aj viac penazi... ja som zaplatil len 3000 eur za prihlasenie auta na SK znacky len mi ide oto aby som vedel ze ktore auto naozaj chcem a vnom potom utratim peniaze

moja prevodovka si myslim ze radi dobre aj ked nie asi uplne tak ako by mala ale na repas by som to asi este nevidel respektive nieje to moj nazor ale mechanik a clen ATC mi tam olej menil a aj sa natom previezol a povedal ze prevodovka je ok nemal ziadne vyhrady aj ked to kopnutie sa na Rku a pri studenom starte vysie otacky a zaradenie len manualne zacalo robit az po vymene oleja :D
ale mechanik vravel ze ten olej predtym bol pekny nespaleny a cerveny

teraz mam jednu ponuku na mercedes W126 500SEL je to long a dobry motor sice nie V12 co je tak trochu skoda lebo vzdy som bol zvyknuty mat V12 ale ak bude v dobrom stave a ak sa odstrani LPG system tak asi budem spokojny aj stym.
ale zase chcem sa opytat

komu kto tu ma E65 sa nieco pokazilo nad 1000 eur? chcel by som vediet ci su to len blaboly ze co keby keby alebo je to skutocne pravda... opravy typu repas prevodovky ma nezaujima to sa moze pokazit na kazdom kuse skor ma zaujimaju komu zvas na E65 sa pokazili atypicke senzory a buh vi co ACC SENZOR za 2500Eur... osobne si myslim ze nikdo nema len tak z fleku 2500 Eur za senzor aj ten co ma rodinny barak asi nebude mat hned a mozno ano... ovsem aj na skoda octavii sa moze pokazit komplet motor nieco sa zadre a kto ma 2100 eur na novy blok motora? pritom je to stale skoda octavia.

takze ano E65 je draha na udrzbu ale iba KED sa to pokazi...

banned

Pondelok, 29. Decembra 2014, 21:00

Chod pozriet s dobrym mechanikom a dobrou diagnostikou vsetky E65 do 7000e a uvidis co diagnostika na teba vypluje - ano veci, ktore kontrolku motora nerozsvieti ale vela veci v pici, od chyb klimy, ovladanie klapiek vzduchovych, samotnej klimy, zamky dveri, dotahovanie, a rozne picoviny, ktorych je tam veru habadej. Niekto kto nebol na diag dlho ani o tom nemusi vediet, resp. mechanik si s tym nevie rady, auto jazdi, tak iba mavne rukou, ze sak auto ide dobre...
banned... ...connecting people :)

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Decembra 2014, 01:23

Nadzi napísal:

komu kto tu ma E65 sa nieco pokazilo nad 1000 eur? chcel by som vediet ci su to len blaboly ze co keby keby alebo je to skutocne pravda... opravy typu repas prevodovky ma nezaujima to sa moze pokazit na kazdom kuse skor ma zaujimaju komu zvas na E65 sa pokazili atypicke senzory a buh vi co ACC SENZOR za 2500Eur... osobne si myslim ze nikdo nema len tak z fleku 2500 Eur za senzor aj ten co ma rodinny barak asi nebude mat hned a mozno ano... ovsem aj na skoda octavii sa moze pokazit komplet motor nieco sa zadre a kto ma 2100 eur na novy blok motora? pritom je to stale skoda octavia.

takze ano E65 je draha na udrzbu ale iba KED sa to pokazi...

Cisto z principu, tebe by nevadilo jazdit na aute a bat sa, ze ked sa tam nieco klucove vysere, tak ta to finacne moze vyzdimat?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

banned

Utorok, 30. Decembra 2014, 02:02

Neviem no, v polsku som schvalne pozrel ten ACC senzor a stoji pouhych 200eur, to nie je vela, ci? A na ebayi sa pohybuje okolo 500e, ja viem, ze v BMW stoji 2500e mozno, ale ktory blazon by kupoval na staru sopu nieco nove, drahe v BMW? :roll: Ale ja viem, ze je tam kopa inych drahsich veci, ktore sa mozu zo dna na den vysypat ;)

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Utorok, 30. Decembra 2014, 19:00

Ja sa smejem vačšinou na tom že niekto tu píše že autá by sa mali kupovať za 20% voľnej hotovosti, tri mesačne vyplaty PO ODPOCITANI nakladov, to by pri bežnom plate (600€) a odpočitani nakladov (400€) ostane 200€ * 3 mesiace = 600euro, čiže polka bmwklubu by musela mať felicie za 600euro, ALEBO
priemerna hotovosť v banke vychadza nejakych 4000euro na jednu hlavu slovensku, 4000*0,2= 800euro, no to by už vyšlo na feliciu s LPG :D....

Nehovorím že ja to tak robím, nerobím to, jazdím na starom aj ked by som mohol mať auto 10x drahšie, ale verím že mnoho ľudí tu má ten priemerný plat, a jazdia na e39 a e46 alebo dokonca e90tkach a e60. Dokonca som videl invalidneho dochodcu čo chodí na e39 528i. Ked to on utiahne za tych 360euro koľko je približne invalidny dochodok :D.

Vid autobazar.eu tieto dni - typek sa tam pyta na spotrebu noveho tuarega a potom vysvitne že to ide brať jeho otec na úver ! ano na úver :D kupovať auto na úver za niekoľko desattisicov a nové! však ten tuareg bude mať za rok o 12tisic menšiu hodnotu čiže prerobí 1000€ na mesiac, však toľko ani nezarobí :D
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

banned

Utorok, 30. Decembra 2014, 21:13

To nemozes tak brat, ze prerobi 1000e na mesiac, lebo proste hodnota aut klesa tym, ze su amortizovane a vychadzaju nove modely... Kazdy kto nekupuje auto na kseft, ale na vozenie (kazdy normalny) rata s tym, ze sa ide sam obrat o peniaze, ale za tie peniaze si dopraje nejaky ten komfort, mobilitu a samostatnost... To len na BMW klube funguje tak, ze kupis auto za 1000e, deres ho dva roky, vymenis olej filtre za 50e a predavas po dvoch rokoch za 1000e a potom si sypes este popol na hlavu, ze si neratas do toho servis auta, prepis, a nedajboze aj benzin, ktory si na nom prevozil :thumbup:

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 30. Decembra 2014, 21:30

Mi_t_is napísal:
...a potom vysvitne že to ide brať jeho otec na úver ! ano na úver :D kupovať auto na úver za niekoľko desattisicov a nové!...

A co je zle na tom uvery? Vies aky je rozdiel medzi leasingom a uverom? DPH si pri uvery odratas jednorazovo, zatial co pri leasingu len zo splatok. Cize rozdiel je len z ekonomickeho hladiska, bezne sa kupuju auta do firiem na uver. Ten uver ti poskytne klasicka leasingovka ( asi kazda ktoru poznam) nebavime sa o HomeCredit ci Cetelem samozrejme...tam mas urok ako svet.
Napriklad Fiesta za 9990,-€ na urok cca 500€ pri akontacke 25/30% na dake 2-3 roky
Myslis ze to je vela?
Clovek alebo firma ktora kupuje Touarega (noveho) tak nevyhodi naraz 50000€ ale daju napriklad 10t a zvysnych 40t vedia "zobchodovat/otocit" tak ze zarobia viac ako je urok
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Belial
Auto: BMW E38 740i
Kraj: Nitriansky

Streda, 7. Januára 2015, 09:37

Inak ak to predas za 7k, daj vediet, jebnem svoju za 12 na net :D
BMW E38 740i pearlbeige metallic
ex BMW E39 525D
ex BMW E38 750iL
ex MB W211