... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Euix
Auto: E36 325TD
Kraj: Trenčiansky

Re: moje bawo- e34 524td.. kazisvet : )

Utorok, 26. Januára 2010, 00:15

Dobrú noc a díky ..... budem mať ešte čo robiť :-)
E36 325TD

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Januára 2010, 02:00

nechcem sa tu do toho miesat moc...
ale rozhodol som sa ze napisem svoj skromny nazor ...

s Petrom som pisal tiez o tom aute, lebo som tiez nad nim rozmyslal.. tiez mi vsetko povysvetloval co je ok a co ok nieje .. nemal dovod nic zamlcat, take korektne jednanie ako od neho som pri predaji auta davno nevidel..

Euix, proste si si mal nad tym sadnut a porozmyslat.. kedze vravis ze potrebujes auto na odvoz, mal si si kupit skodovku, favorita alebo nieco podobne, bmw (hlavne stare) je o niecom inom.. tento baworak mal cenu umernu stavu, nemoze nikto cakat ze bmw za par euro bude spolahlivo jazdit...
kedze som si podobnou situaciou ako ty presiel tak ti skusim dat nejake rady :
-ked by ti auto neslo, tak kasli na to, vyuzivaj mhd, a naspor si nejake peniaze na opravu. nejazdi na nom zbytocne ak nieco nebude ok. k takymto starym autam treba mat vztah, treba predvidat co to auto moze spravit a byt na to pripraveny, co vsetko sa moze pokazit.. treba mat aj nejake zalozne riesenie... hlavne to chce trpezlivost, treba to brat pozitivne:)
- na nete sa pokus najst si manualy a rozne clanky o tych motoroch, o e34ke.. ani by si neveril ,ale vela veci si dokazes spravit sam, len hovorim, chce to trpezlivost, cas, a nejake financne prostriedky..
- alebo ak surne potrebujes auto, toto rozpredat na diely asi jedine, ak nemas peniaze (si bez zarobku trvaleho) tak skusit pohladat nejake auto nenarocne na opravy a s lacnymi dielmi (skodovka, atd)

drzim palce, snad sa ti podari to auto dat do pojazdneho stavu. chce to len pevne nervy, ber to tak ze to auto musis najprv spoznat a ono sa ti potom odvdaci :)
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

Euix

Utorok, 26. Januára 2010, 08:14

Netuším čo stým, najviac sa obávam že to bude tesnenie pod hlavou alebo hlava ........ keď to tlakuje do hadíc ....... a možno len vadné víčko expanzky ... ja fakt neviem :( babo raď
E36 325TD

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Utorok, 26. Januára 2010, 14:52

nazdar, problem moze byt fakt vo vičku expanzky alebo skus prefuknut hadicku co ide od chladica do nadobky http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... sion_tank/ , banalita ale takto zomieraju motory M21, vo vicku je ventil ktorý ma preputit tlak 1,4bar a ked praskne membrana tak nepustí natlakuje sistém vytlací vodu prehrievasa a nakoniec praskne hlava , alebo hadicka je ucpana chladic sa neodvzdusní vzduch sa zohreje vitlačí vodu a blbne teplota, prehrejes a je to zase v pi... skus jazdiť s povolnýv vyckom

extreme sorry ale zisťil som to až teraz ,
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

ErziE30
Auto: E30 340i 6q
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Januára 2010, 15:16

Euix napísal:
Netuším čo stým, najviac sa obávam že to bude tesnenie pod hlavou alebo hlava ........ keď to tlakuje do hadíc ....... a možno len vadné víčko expanzky ... ja fakt neviem :( babo raď

kamos ak chces mozem ti to spravit ale ja som zo ziliny nemusis davat tekuty kov ten ti nevydrzi urcite nepomoze to treba tam vyvrtat vacsiu dieru a potom sa to da ak chces zavolaj na 0908969476 a dohodneme sa
BMW E30 4,0 V8 6q
BMW E32 3,0iA
BMW E34 2,5i ex
BMW E30 3,5i drift EX
BMW E30 3,5i TDC KWBT EX
BMW E30 3,5i EX
BMW E30 2,5i EX
BMW E30 1,8 is EX

Euix

Utorok, 26. Januára 2010, 18:22

no to víčko expanzky je celé akesi doviké malo by byť na nom nejaké rebrovanie, ktoré je tam poulamované, a bohvie či aj otvára pri danom tlaku, extreme mi pošle druhé výčko expanzky ........ na aute som nejazdil ked sa voda zohriala do červeného pola a ked tak som hned zastavil, dúfam že kôli tomu nešla dohája hlava, nakolko vydržala tlakovú skúšku, a bola dúfam dobre zatiahnutá tak nepraskla, a ten tlak neušiel pod tesnenie alebo skrz hlavu ale niekde cez hadicu alebo podobne ........ vodu v oleji som nezaznamenal a taktiež ani olej v expanzke, včera som skúšal ešte bez výka, nehrialo sa to ale ani nekúrilo, ale ked som tam dal výko hned stupla teplota, nevšimol som si ani to žeby stále tlakovali valce do expanzky vzduch, len zo začiatku tlačilo do expanzky vzduch a robilo bubliny to asi len z dôsledku samovolného odvzdušnovania ....... potom sa to ustálilo a v expanzke sa voda len vírila ......

čo sa týka toho závitu pod termostatom, prebehol som ich všetky závitníkom, šlo z nich toho červeneho silikonu, ktory bol na spodu závitov a skrutky sa nedali zaťiahnúť pevne, a namáhalo to závity, miesto vyrezavaneho tesnenia som použil silikon, zatial som to pevne nezaťahoval zajtra nato pôjdem potom mi už ostáva len čakať na víčko expanzky, uvidím či sa tie závity nestrhajú uplne, budem na ne nežný ........

mimochodom tá hadička "http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/524td-M21/LHD/M/1991/may/browse/radiator/expansion_tank/" slúži na odvzdušnenie však ?? všimol som si že dierka je aj na víčku, nemajô byť tieto dierky v súlade aby práve tento odvzdušnený vzduch vypúštalo cez to výko ?? lebo ak to výko neotvorí tak ten vzduch tlakuje naspeť do expanzky nie ?? a ešte ma zaujíma či musí byť tá hadička v tvare "U" pri chladiči, ako je na obrazku niečo na princíp syfonu ako u umývadla ??
E36 325TD

xtreme
Autor témy
Auto: felda, stilo

Utorok, 26. Januára 2010, 19:31

PetiE34 napísal:
nazdar, problem moze byt fakt vo vičku expanzky alebo skus prefuknut hadicku co ide od chladica do nadobky http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... sion_tank/ , banalita ale takto zomieraju motory M21, vo vicku je ventil ktorý ma preputit tlak 1,4bar a ked praskne membrana tak nepustí natlakuje sistém vytlací vodu prehrievasa a nakoniec praskne hlava , alebo hadicka je ucpana chladic sa neodvzdusní vzduch sa zohreje vitlačí vodu a blbne teplota, prehrejes a je to zase v pi... skus jazdiť s povolnýv vyckom

extreme sorry ale zisťil som to až teraz ,

nevadi, ja som len rad, dakujem ti za radu, zide sa.. :wink:
.

Euix

Streda, 27. Januára 2010, 08:48

dne s skúsim to povolené výčko .... :-)
E36 325TD

Euix

Streda, 27. Januára 2010, 16:05

rozstrelený chladič, isto je hlava alebo tesnenie v prdely ked to tak tlakuje do expanzky ...... !! no parada povozil som sa natom veru ...... kto to chce ???
E36 325TD

xtreme
Autor témy

Streda, 27. Januára 2010, 19:36

Euix napísal:
rozstrelený chladič, isto je hlava alebo tesnenie v prdely ked to tak tlakuje do expanzky ...... !! no parada povozil som sa natom veru ...... kto to chce ???

:cry:
.

ErziE30

Streda, 27. Januára 2010, 19:38

Euix napísal:

chlapce ked mas chladic v riti tak je jasne preco to tlakuje a ak si ho bozal ty ten chladic bozal si aj hlavu a ver mi nemas take auto aby dodrbalo tesnenie pod hlavou
BMW E30 4,0 V8 6q
BMW E32 3,0iA
BMW E34 2,5i ex
BMW E30 3,5i drift EX
BMW E30 3,5i TDC KWBT EX
BMW E30 3,5i EX
BMW E30 2,5i EX
BMW E30 1,8 is EX

Euix

Streda, 27. Januára 2010, 19:48

už je to jedno .... :-) už to nekomentujem ......... názov témy vystihuje to do čoho som sa dal ........ [-o<
E36 325TD

ErziE30

Streda, 27. Januára 2010, 19:57

Euix napísal:
už je to jedno .... :-) už to nekomentujem ......... názov témy vystihuje to do čoho som sa dal ........ [-o<

no to vystihuje to co si nedokoncil za 450e hmm tak to uz hej
aj keby som si mal zohnat druhy motor tak sa to oplati najebes henten do zberu pouzijes co ti treba a polovica sa ti vrati
BMW E30 4,0 V8 6q
BMW E32 3,0iA
BMW E34 2,5i ex
BMW E30 3,5i drift EX
BMW E30 3,5i TDC KWBT EX
BMW E30 3,5i EX
BMW E30 2,5i EX
BMW E30 1,8 is EX

xtreme
Autor témy

Streda, 27. Januára 2010, 20:08

chlape nevies si predstavit ako mi je luto toho auta.. keby som bol vedel ako dopadne, tak ho ani neopravujem, nenadrbem vyse 200e do motora, filtrov, atd. a predam to rovno na ND.. :roll: :?
ten chladic, to sa dalo cakat, ked tam bola len cista voda, boze ved vonku su -20°C mrazy !
hm.. kazisvet konecne jazdil, a uz je zase tam kde bol.. ](*,)
.

Euix

Streda, 27. Januára 2010, 20:22

neviem čo stým ešte spravím ,dnes mi dovezie chalanisko jeden dalši auto čo jazdí, tak možno hento nechám zaparkované na dvore ..... a ked budu nejake peniaze a príležitosť tak to dám spraviť ... ale to fakt ako naozaj ak si to nerozmyslím .... ale vždy som mal slabosť pre také lode ..... má to auto svoj štýl .... neviem čo sním ešte porobím ..... ak vie niekto zohnať motor za pár šupov a pomôže mi to vymeniť tak nejaké korunky do toho obetujem samozrejeme na jar teraz sa nedá nič ..... a samozrejme aj chladič by sa hodil druhý ...... ten termostat som spravil ....
E36 325TD

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných