voMacK napísal:
Amen.
Hlavne pre mna bezpecnost - ako meratelny faktor je pre mna omnoho podstatnejsi argument pri kupe auta, ako nejake trapne reci o dusi a inych abstraktnych velicinach :)
A ze to Omacka s bezpecnostou mysli skutocne vazne, o tom nas presviedca dnes a denne, ved keby F10 nebola take bezpecne auto, ktovie kde by uz dnes bolo Omackovi koniec...
Sa cudujem, ze este to casnikovanie nezavesil na kliniec a neprihlasil sa do BMW AG ako testovacia figurina do crash testov...
Inak, nech si "dusickari" hovoria co chcu, ja v aute uz niektore prvky vybavy proste "potrebujem"
Zhodou okolnosti som bol dnes na jednej testovacke Audi (nakaza olympijskym virusom sa nebezpecne siri...) a predajca mi tam velice nukal Q7 za vyhodnych podmienok (nova Q7 s 3.0 TDI za cca 50t s danou...), Previezol som sa skonstatoval som, ze okrem toho, ze to je "autobus", tak mi vo vybave toho "drobceka" chybalo este par veci na ktore som si uz stacil u BMW zvyknut... o moralne zastaralej palubnej doske v style prvej X3 nehovoriac... a to Q7 nie je az taka stara...
Takze mne je jedno, ci auto podla nazoru niektorych miestnych znalcov, ma alebo nema dusu, podstatne pre mna je, ci ma vybavu na ktoru som zvyknuty a ci mna a osadku auta (ako pisal Omacka) dostatocne ochrani v pripade, ze k niecomu dojde a tiez to ako silno je auto schopne opravit moje (alebo cudzie) chyby prave za ucelom, aby k niecomu nedoslo - aktivna a pasivna bezpecnost sa to vola...
Samozrejme druhou stranou mince je, ze cim viac roznych funkcii v aute je, tym viac je auto:
a) zlozitejsie a nechylnejsie na poruchy
b) tazsie
c) drahsie
A samozrejme, v neposlednom rade (hoci nerad) musim uznat argument "duso-milcov", ze nove auta uz po kvalitativnej stranke nie su zdaleka to, co byvali tie stare.... ano, 15-rocna E39 pri dobrej starostlivosti este stale moze byt relativne slusne auto, zatialco 15-rocnu F10 by som (zial) uz nechcel ani za trest (ak sa vobec F10 dozije 15 rokov v pojazdnom stave)....

vsetko ma svoje pro a proti, ale aj ked si tymto prispevkom robim z voMacKa vlastne srandu

, musim sa ho zastat, pretoze spravanie niektorych ludi na fore vo vztahu k novym autam pripomina bajku o liske a hroznach...
Mexicanovi prajem vela uspechov a stastnych kilometrov na novej bielej (zimnej

) olympiade, hlavne vsak menej poruch a nech to auto splni je predstavy lepsie ako F11. Neviem, ci by prianie
radosti z jazdy nebral ako provokaciu...