Dlhší čas som nič nenapísal a udialo sa viacero vecí na aute.
Nahodený PCV ventil, vymenená vadná cievka a aj spomínaný Wagner intercooler.
Auto si pýtalo ešte nejaký upgrade zvonku, tak som nahodil side skirt extensions, ktoré vlastne opticky auto rozšírili ale nie je to žiaden tuzing. Mne sa to naozaj páči. Pravdaže ako všetko, čo ide cez Žilinskú colnicu mi aj tento balík zadržali ale už som si zvykol. Pozdravujem colníkov. Inštalácia prahov bola celkom náročná ale nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Ak by niekto objednával, tak berte karbónovú variantu, ktorá bude pevnejšia ako moja.
Intecooler autu rozhodne citeľne pomohol a ak niekto bude upravovať N54 / N55 odporúčam hneď po zvodoch a JB4 :)
Medzitým som si odskočil na Slovakiaring trochu pojazdiť. Dopadlo to nad moje očakávania. Na okruhu som spravil cca 10 kôl. Mám sa asi ešte čo učiť ohľadom techniky. Zúčastnil som sa aj šprintov, kde som svoju kategóriu vyhral a v superfinále som skončil druhý. Pri účasti áut ako M3, M5, CL 63 AMG, Matlovičova upravená Fabia 4x4, TT RS a ďalšie chuťovky som bol naozaj spokojný. Také malé poďakovanie za všetky investované peniaze a čas. Musím ale objektívne povedať, že ma zachránil xDrive, kedže som so štartom nemal problém ako ostatné silnejšie zadky. S Danom sme potvrdili kvalitu 335i ! :) keďže skončil hneď za mnou.
Najpodstatnejšia vec, ktorá sa udiala bola dekarbonizácia motora v dekrabo.sk, pri Liptovskom Mikuláši. Čistili sa sacie ventily, chemické čistenie vstrekovačov, spaľovacej komory, sediel ventilov ( ktoré sú pri mechanickom čistení zatvorené ), znižovalo sa trenie v motore prípravkom do oleja, aplikácia dokončovača dekarbonizácie prípravkom BG 44K, ktoré možno poznáte. Leje sa do nádrže. Ak by som menil aj olej, tak by sa čistili aj piestne krúžky. Keďže som menil olej 2000 km dozadu, tak sa krúžky odložili na budúcu výmenu. Kúpil som chémiu ešte do dvoch nádrží, ktorá sa prilieva do nádrže a keď ich vyjazdím, bude proces ukončený plus som zobral jeden set od BG na výmenu oleja, kde jedna plechovka ide do starého oleja a jedna sa prilieva k novému. Uvidíme sám som zvedavý na výsledok. Po cca 20-30 tis km zhodím sanie a pozriem sa v akom je to stave.
Samotné čistenie trvalo cca 10 hodín, LM už poznám dokonale, vypil som asi 2000 káv ale celkom rýchlo to ubehlo. Prvé pocity : motor jednoznačne stíchol, ak ide o diaľnicu alebo akúkoľvek ustálenú rýchlosť tak ho naozaj takmer nepočuť - tesla style

Keď podradím alebo pridám, tak úsmev zostal

. Občas sa mi stalo, že auto zatriaslo alebo naozaj len jeden z 30 krát plus na voľnobehu občas otáčky jemne kolísali. Všetko musím ešte odsledovať ale pravdepodobne sa príznaky vyriešili. Doložené fotky len potvrdzujú, že čistenie bolo naozaj nutné. Dekarbo.sk môžem doporučiť každému, kto si auto cení a chce len tú najlepšiu starostlivosť. S prípravkami som platil cca 430 Eur.
Inak si auto naďalej užívam. Inzerát tento týždeň sťahujem. Auto je v tip top stave aj opticky aj mechanicky a nemám dôvod meniť alebo zase vymýšľať. :) Budúci mesiac bude asi rok, čo auto vlastním a spravil som už všetko po čom som túžil. Neskôr napíšem nejaké ročné zhrnutie so skúsenosťami a vypíšem aj zoznam opráv a úprav, ktoré sa na aute realizovali.
Mali by prísť ešte vibranty, ktoré nahradia sekundárne katy. Keďže DP sú už bezkatové, všetko teplo ide ďalej a druhé katy to asi majú za sebou. Naženieme nejaké koníky ešte ( tých nie je nikdy málo ) a zvuk hrubší, masívnejší. To je všetko čo plánujem do konca roka ohľadom úprav. Keď budú vibranty pôjdem to do MM racingu zmerať. Sám som zvedavý na výsledok.