Takže dnes nastala menšia zrada ale pekne postupne :)
Bol som objednaný na dnes do Pakra Jihlava, komunikácia prebehla mailom, všetko potvrdené, preverené tak sa išlo na vec.Prišiel som do Jihlavy, testovacia jazda bola v poriadku, technik povedal, že prevodovka radí naozaj pekne a nevypísalo ani žiadne chyby, zobrali si auto dvonútra a ja som čakal. Po pol hodine prišiel technik, že nastal menší problém. V aute nie je prevodovka ZF ale GM, ktoré BMW tiež dávalo do svojich vozov. Nedopátrali sa ale k tomu kedy a z akého dôvodu. Takže mi s lutosťou oznámili, že mi to nevedia spraviť pretože nemajú diely na GM prevodovky a nedokážu spraviť ani adaptáciu. Druhá firma v Jihlave, čo sa venuje GM prevodovkám tiež nemala diely, tak sa ešte skúsilo zavolať do Renocaru v Brne, čo som mal po ceste ale už to bolo v podstate jedno, pretože nevedia spraviť komplet preplach ale len výmenu oleja. Nemajú na to mašinu ( škoda, že ani v BMW ta mašina nie je ... smutné

). Tak mi inak ochotný páni z Jihlavy povedali, že ich to naozaj mrzí ale nevedia mi pomocť. No, aspoň som si trošku pošoféroval ( 500 km )

a išiel domov s hodnotnou informáciou. Týmto sa NEchcem stažovať na ZF v Jihlave, pretože ochota sa nedala zaprieť, len Vás vystrihať aby ste nespravili blbosť ako ja a pozrite si pre istotu aj fyzicky na štítku ako prevodovku máte.
Teraz budem riešiť, či spraviť v BMW len klasickú výmenu oleja s olej. vaňou a filtrom, aj keď mi to veľmi nevonia. Chcel som komplet nový olej v celej prevodovke a nie len zriedený starý.
Takže viete o niekom kto robí komplet preplach?
Ja som našiel v okolí len túto firmu ale nemám žiadne referencie na ich prácu.
http://www.zp-automatic.cz/