... všetko o BMW ...
jergy_zm napísal:No keďže som už jednu e36 mal tak to používanie sa len zlepšilo:D:D:D dobre sa toto auto používa
Ale blíži sa zima, a vyzerá to tak že Em torojočka prezimuje v garáži, akurát ju prevetrám občas možno keď bude sucho alebo veľa snehu. Do každodenného používania zaradím bližie nešpecifikované iné biele vozidlo
. Za ten čas by som chcel do jari urobiť takú väčšiu údržbu. času bude dosť a hádam to vyjde aj finnačne, veď dosť sa potom ušetrí na benzíne....potom to môže isť všetko do auta.
čo sa týka tej údržby, tak pri najbližšej inšpekcii by som chcel vymeniť:
predné kotúče a obloženie, zadok sa ešte prehodnotí či bude treba.
stabilizátory predok+zadok
predné tlmiče
samozrejme olej a veci okolo toho
ostatné veci sa týkaju predného a zadného nárazníka, zišlo by sa prestreknúť
No a na toto všetko je čas asi ešte 5000km. Už aby boli papiere na to druhé auto......
jergy_zm napísal:jasne jasne môže byť behám dosť po Nitredík, tie smerovky sú jeba
GOMEZ napísal:Parádna M3 a sedan, krásalen tak dalej dufam že uvidim na zraze nejakom
cretino napísal:mas pekne auticko, lubi sa mi ta farebna kombinacia![]()
..ale 5W30 do Mka? ja ti neviem, mozno si usetril par € na cene oleja, ale stoji to fakt za to? vozit sa na Mku a bat sa to potocit trosku, aby sa nahodou nezadrel nie je moc velka vyhra asi
slevin napísal:
veru tak, do emka len 10W60.....
MattyX napísal:US verze nemeli budik na teplotu oilu
kazdopadne US verze ma 3.2 spodek stejny jako obyc 3.2, tudis olej musi mit stejne specifikacerozhodne a jedine 10W60! jedinej tento olej ti pak na klice muze vymezit vuli mezi loziskama na klice , das ridsi olej , rychleji se ti od loziska odtece a pak jede lozisko na klice na sucho zbytecne a pak se to pridre a ses v prdeli protože to nemá dostatečný mazání
![]()
pokud ma US verze jiny specifikace podivej se do TISu co se tam ma blejt za olej , ale S52B32 ma stejnej blok jako S50B32 tudiž vyházím z toho
![]()
MattyX napísal:ja bych tam nalil osvedceny castrol 10w60 popripade valvoline 10w60 a neresil bych vubec nic jineho proste :) toto tam patri a hotovo smitec a basta :)
MattyX napísal:to možná tak do EU verze , todle nemá kliku tak volně uloženou jako EU verze , tzn ze potřebuje řidší olej... pak hlavně ten motor má hydroštely - 10w60 je pro hydra smrt který potřebujou ridkej olej ... oproti emku ktery ma "penízky" :)
5w30 je tedka hodne velka voda, spíš do nějakého tdiale 10w40 by byla vhodna volba