... všetko o BMW ...
THX24 napísal:krasne ...mozem sa opytat ako a s cim si cistil motor ?
auto111 napísal:
Ked chces dam aj navod ako tu listu zalepit aby naozaj drzala (a vyzeralo to ako nove).
auto111 napísal:Navod na zalepenie dekorativnej listy na tesnenie dveri (napr. pre E46):
Navod je urceny na zalepenie dekorativnej "zamatovej" lepenej listy na gumove tesnenie dveri.
Co potrebujeme:
1. detaturovany lieh
2. odstranovac lepiacich pasok
3. odstranovac lepidiel - kupte take co nelepta plasty ani gumu !!
3. maskovacia paska (DOPORUCUJEM papierovu lepiacu pasku na docasne fixovanie dekorativnej listy)
4. flexibilne lepidlo (nie sekundove a NEDOPORUCUJEM ani Chemopren) - musi byt na gumu, trvale flexibilne a tepelne odolne minimalne tak 70 stupnov (auto v lete sa rozhoruci). Ja som kupil v mensej tube na prvy pohlad vyzera ako sekundove. Na jedno cele tesnenie potrebujete 1 malu tubu takeho lepidla.
Vsetky veci kupite napr. v Hornbachu, Baumaxe.
Postup:
1. dekorativnu "zamatovu" listu opatrne strhneme najlepsie v okoli celych dveri (minimalne vsak velkoryso tam kde sa zacina odliepat). Kvoli jednoduchsiemu odstraneniu listy je mozne, ale nie nutne, demontovat aj vnutorny plastovy prah vo dverach - ale OPATRNE (kedze sa mozu ulomit zapadky tohto prahu).
Pod tymto prahom su fixovane konce tejto ozdobnej listy.
2. Rub demontovanej listy a tesnenie vo dverach treba osetrit odstranovacom lepiacej pasky a / alebo odstranovacom lepidla. Nechat posobit. Je NUNE aby plochy boli ciste - teda bez zbytkov stareho lepidla !
3. Rub dekorativnej listy a tesnenie dveri ocistit denaturovanym liehom. Musi to byt uplne ciste a bez mastnoty a inych nanosov.
4. Naniest flexibilne lepidlo podla navodu. Napasovat dekorativnu listu na tesnene dveri a zafixovat listu maskovacou paskou (paskou nesetrite - nalepte ju na tapacir a na karoseriu aby dekorativna lista bola pevne fixovana.
Papierova maskovacia lepiaca paska ma vyhodu ze sa da lahsie odstranit bez zbytkov lepidla.
5. Lepidlo moze schnut aj 24 hodin !!
Takto urobena oprava sa mi osvedcila - dekorativna lista drzi bez problemov 1 rok po lepeni.
sandy666 napísal:Diky moc za navod, kazda rada sa zide.Je tam viac detailov ktore treba riesit...:)) ale to vsetko caosm :) jedno za druhym