... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- No, dlho sme sa netešili..

Štvrtok, 17. Marca 2016, 23:31

Ked uz skor by som tam nalial ocot :-) . Ale aj tak zvlastne co ti to spravilo, asi by som kupil instantne new termostat chladic a pumpu. Ak si teda pumpu nedavno nemenil, ta by sa dala vynechat v tomto pripade, ak mas pumpu s kovovou vrtulou. Tie plastove sa sem tam lubia urvat od osky a potom to nefunguje tak ako ma :P. Ja to stale vravim a zas raz sa budem opakovat - s autama by se nemelo jezdit, hrozne se tim kurvěj :-D
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31

Štvrtok, 17. Marca 2016, 23:42

Dendo, podla mna tesnenie hlavy bude v prdeli :lol: :lol: :lol: ...
Jo vidis, aj ocot neni zla volba :-D ...termostat aj vodnu pumpu som menil pred vianocami, od vtedy moze byt na aute 1-max 2 tisic km.. Zajtra to vsetko prekontrolujem, vyberem termostat vodnu pumpu a chladic, do ktoreho nieco nalejem a necham to posobit... :thumbup: ...Kurva a to uz som sa bal, ze sa aspon nejake dva tyzdne nebudem musiet dotknut gola sady :mrgreen:

No kamo to je pravda co si napisal :lol:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 18. Marca 2016, 05:26

alebo kys. citronovu v prasku a zaliat dvoma konvicami vriacej vody, potom poriadne preplachnut
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Šubo
Auto: BMW Power
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 18. Marca 2016, 06:07

Urcite stale zavrety termostat,preto je ta horna hadica scucnuta a bez vody aj ked v nadrzke ukazuje ok za studena..aj kamos mal od novoty zly termostat-prehrievalo sa-uz chcel menit tesnenie pod hlavou :D vytiahni ho a uvar v hrnci ;)
I Love My BMW E-36 318iS M44 coupe
Obrázok

TheCarista
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2016, 13:05

Šubo napísal:
Urcite stale zavrety termostat,preto je ta horna hadica scucnuta a bez vody aj ked v nadrzke ukazuje ok za studena..aj kamos mal od novoty zly termostat-prehrievalo sa-uz chcel menit tesnenie pod hlavou :D vytiahni ho a uvar v hrnci ;)

Termostat je dobry, kupil som aj druhy a porovnaval a ten novy sa dokonca pomalsie otvaral ako ten moj "stary" :thumbup: Cize chladic von a idem ho preplachnut..

TheCarista
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2016, 15:46

Von som chladic ani nedaval, len som z hora napustal vodu a sledoval tok..chladic zapchaty urcite neni :) tak reku zapojime odvzdusnime a skusime to..auto hned zacalo fukat pekne teply vzduch a neprehrievalo sa ani po jazde :thumbup: Takze malo by to byt good..

Hadice mam ale v dost zlom stave, kupim nove :
-) Obe hadice z chladica do priruby termostatu
-) Hadica co ide z expanzky
-) obe hadice ktore idu do skrtiacej klapky

Moc silno som to utahoval eskapaskou a tym padom som ich rozjebal -> Ano som amater :mrgreen:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 18. Marca 2016, 16:15

to, ze ti voda mizla z expanzky, neznamena ze ta voda sla do chladica... ona sla rovno do bloku a nasledne do raidatora.. preto ti to tak krasne mizlo.. lebo si tam mal zduch..
inak presne tento scenar som mal ja, az na ten podtlak v hadiciach :D ten nedava zmysel. podla mna sa ti pumpa toci naopak.. :mrgreen: :lol:

TheCarista
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2016, 16:45

SurrendeR napísal:
to, ze ti voda mizla z expanzky, neznamena ze ta voda sla do chladica... ona sla rovno do bloku a nasledne do raidatora.. preto ti to tak krasne mizlo.. lebo si tam mal zduch..
inak presne tento scenar som mal ja, az na ten podtlak v hadiciach :D ten nedava zmysel. podla mna sa ti pumpa toci naopak.. :mrgreen: :lol:

moc nechapem co mi chces povedat kamo ale asi len to ze to bolo zavzdusnene?! :mrgreen:

...ked mi dojdu nove hadice tak to zas cele vypustim a prekontrolujem, plus napustim chladiacu kedze teraz mam pomer voda/chladiaca asi tak 20/80

SurrendeR

Piatok, 18. Marca 2016, 17:11

uplne zbytocne kupujes tie horne hadice.. pokial ti nepraskli/netecu

TheCarista
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2016, 17:38

SurrendeR napísal:
uplne zbytocne kupujes tie horne hadice.. pokial ti nepraskli/netecu

Na hornej hadici ked tam dole eskapasku tak je to pod nou vlhke/jemne mokre. Ta druha je este ok.
Na hadici od expanzky to iste, tiez je to tam dole jemne mokre pod eskapaskou, a hadice do skrtiachej som uz obe zrezaval. Cize minimalne tieto 4 treba, na tu jednu sa mozem vysrat ta je dobra :D

SurrendeR

Piatok, 18. Marca 2016, 17:48

tak potom fit :)

TheCarista
Autor témy

Sobota, 19. Marca 2016, 00:32

Odkuril som ich moc silnym utahovanim no :) Co uz, hlavne je aby sa clovek ucil na vlastnych chybach :D

Teraz navecer som este vybral spolujazdovu sedacku z auta, zadny kryt dal dole a nasroboval 4 sroby na ktore som pri preskladavani zabudol :mrgreen: konecne to neni rozhegane, hlavne Sušino sa na to stazoval tak reku treba to fixnut :lol: celkovo sa este budem muset interieru povenovat, na prve oko je to šupa ale ma to este zopar chyb..info neskor :)

Plus nahodil som aj visko, koli strachu z prehrievania a lepsiemu pocitu na duši :D

Dalsie plany suuu..šporit prachy na dokoncenie vacsieho servisu..bude nova :
Komplet ručna
tesnenie olej. vane + novy mot. olej a filter
brzdovka + hadicky
este raz sa kukne geo, zadok nesiel nastavit podla predstav
repas serva ( tecie viac jak zvycajne )
nahodit m3 stabiky ( ak na mna pistacik nezabudne :D )
hadicky chladiacej

Teraz bude kludnejsie obdobie a bmwklub si odomna na chvilku odpocinie, kedze viacmenej ziadne update-i nebudu, jedine ze by sa auto zas posralo :lol: :lol:
Prílohy
image.jpg

TheCarista
Autor témy

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- hadam uz bude posluchat :)

Nedeľa, 10. Apríla 2016, 18:28

Tak hoši, auto bude este 2-3 tyzdne v nitre, treba nasporit lovky na servis ( ratam cca 300e ) ..Zatial som co to ponakupoval :))

Pribudli
m3 stabiky od pistacika ( pojdu sa dat opieskovat, streknut na cierno a vyskusam polyuretanove silentbloky stabikov, mozno vyskusam aj polyuretan na hlavne silentbloky ramena. )

Kupil som aj konecne mkovy volant od johnnyfly ( volant sa pojde dat sikovnej tete obsit, ale ajtak je pocit z auta zasu plne inde. Johny musel byt pretekaris hehe, volant je vydrany hlavne z hora, na 3/4 na tri je docela pekny :D ). Inak uz aj klakson funguje :lol: Konecne mozem vytrubovat na nemoznych rakusakov :D

Este som aj objednal hadice chladiacej z prebmw, tak to pojdem vymenit asi dalsi vikend. Zas si aj preplachnem system cely, ved je to predsa sranda:D :))

Neviem sa dockat ked na aute budem konecne chodit pravidelne, vzdy ked v nom sedim som vyskereny od ucha k uchu :mrgreen: Jaj a este taka haluz sa stala, utrhlo sa lanko kapoty, vdaka bohu ale v interieri a nie niekde pri zamkoch.Ak ma niekto lanko kapoty na sedan tak hodte pm :) . Inak ten cuplik uz nejaky majster sfusovaval..chuda auto, cim si muselo prejst fakt nechcem vediet ](*,) :lol:
Prílohy
81 mkovy volant.jpg
81 mkovy volant.jpg (83.03 KiB) 804 zobrazení
84 ujebane lanko kapoty.jpg
84 ujebane lanko kapoty.jpg (68.2 KiB) 804 zobrazení
83 hadice.jpg
83 hadice.jpg (64.07 KiB) 804 zobrazení

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- M Parts, hadice, lanko kap

Pondelok, 11. Apríla 2016, 08:07

presne takto drotikmi ofusovane otvaranie kapoty som mal aj ja, sice na golfe5 ale rovnaka praca :lol: som sa divil ako sa s tym chcelo niekomu drbat, ked to nove otvaranie ma stalo 3eura.

TheCarista
Autor témy

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf"- M Parts, hadice, lanko kap

Pondelok, 11. Apríla 2016, 10:44

eld napísal:
presne takto drotikmi ofusovane otvaranie kapoty som mal aj ja, sice na golfe5 ale rovnaka praca :lol: som sa divil ako sa s tym chcelo niekomu drbat, ked to nove otvaranie ma stalo 3eura.

Keby viem kto to takto "opravil" tak by som prisiel za nim a hodil mu to o hlavu :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných