... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Re: [E46 318d] Junior - vŕzganie/pukanie okien - in progress

Štvrtok, 5. Júna 2014, 21:52

Ja mam problem vyslovene s tesnenim okolo skla...ako popisuje dano, ked tuknem na gombik stahovania ze sa trosku stiahne pukanie je prec..tak cez vikend najskor skusim to riesenie s dezodorantom....
vsetko ostatne uz mam za sebou, silikonovy sprej, spominanu indulonu, renovator gumovych tesneni, WD-40, drzte sa - olivovy olej.
zakazdym som to najskor omyl jarovou vodou a potom aplikoval vyssie spomenute..NIC.. takze na rade je dezodorant..
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 5. Júna 2014, 22:34

presne tak to robi aj mne, ked spustim trosku okno už to nerobi

michaltt
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Júna 2014, 23:04

To pukanie u mna bolo skor vrzganie ale ono sa to nezda, sposobuju to gumene tesnenia, tie kruhoveho tvaru. To puknutie je ked sa okno nahle pohne napr. o 1-2mm. Ja som ich natrel olivovym olejom (jemne na prst nech to nieje uplne mastne) a pukanie prestalo a uz 2 roky mam pokoj. Teda aspon u mna to bolo ono, hlavne ked bolo chladnejsie a siel som cez nerovnosti tak to tak popukavalo.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

6kamil6

Nedeľa, 8. Júna 2014, 07:40

Tak!..pukanie okien je minulost. CHLOPIII polovicka sa sice namna pozerala jak na blazna ze naco jej beriem dezodorant ale tiez jej to vadilo a kedze uz nepukoceme, dakujem za radu. Nechcem to zarieknut zatial len dva dni no pomohlo..
BMW G01

BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

suzique
Auto: BMW E60
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Júna 2014, 09:06

chlapci, ale nikde som nepisala, ze mate tie antiperspiranty kradnut polovickam :roll: ... mozete kludne aj svoje pouzit :wink:

6kamil6

Pondelok, 9. Júna 2014, 15:37

Netvrdim...len viem ze zenske su vseobecne silnejsie tak ked uz, tak poriadne :)
BMW G01

BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Junior
Autor témy
Auto: BMW 318d
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 10. Júna 2014, 09:14

suzique napísal:
chlapci, ale nikde som nepisala, ze mate tie antiperspiranty kradnut polovickam :roll: ... mozete kludne aj svoje pouzit :wink:

:mrgreen: ja som zobral sestre

6kamil6 napísal:
Netvrdim...len viem ze zenske su vseobecne silnejsie tak ked uz, tak poriadne :)

no, niečo na tom asi bude :D

skoki napísal:
... pukanie vydáva trenie medzi vrchnou časťou dverí a hornými lištami okolo okien + tesnenie medzi prednými a zadnými dverami. V prílohe prikladám foto, čo presne to spôsobuje...

tak som cez víkend namazal tie tesnenia, ako skoki odporučil. Najprv som všetky tesnenia poumýval horúcou vodou s jarou. Po vyschnutí som skúsil indulonu. Trošku to pomohlo, no indulona sa rýchlo vstrebala a nezostalo to vôbec mastné. Tak som teda skúsil vyššie spomínaný antiperspirant. Po ňom zostali tie tesnenia trošičku mastné a čuduj sa svete, pukanie zmizlo =D>
Plánujem to však ešte namazať niečím trvácnejším, ako napr. nejaký teflónový, resp. silikónový sprej.

Ďakujem za všetky rady a podelenie sa so skúsenosťami, snáď sa to pukanie už nevráti :thumbup:
ale nás tu je... Junior

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Re: Plastidip

Utorok, 10. Júna 2014, 10:07

Junior napísal:
Tak tento týždeň mi prišiel PLASTIDIP, tak cez Vianoce sa bude bastliť :D konečne budú čierne ľadvinky... =P~

dá sa to použiť aj na plasty v interiéri? Všade sa mi šúpe tae čierny nános, nechápem, auto má 4 roky a všade to lezie dolu... :evil:

Junior
Autor témy

Re: Plastidip

Utorok, 10. Júna 2014, 22:06

undy napísal:

dá sa to použiť aj na plasty v interiéri? Všade sa mi šúpe tae čierny nános, nechápem, auto má 4 roky a všade to lezie dolu... :evil:

jasné, dá, ja som s plastidipom nastriekal celý stredový tunel (foto na strane 2) a vyzerá to skvele. Interiérové lišty som s ním však nestriekal, pretože plastidip je štruktúrovaný a ja som chcel lišty hladké. Ale práca je s ním dobrá :thumbup:
ale nás tu je... Junior

Imi
Kraj: Košický

Re: [E46 318d] Junior - vŕzganie/pukanie okien - solved

Piatok, 13. Júna 2014, 22:28

Junior, ktore konkretne tesnenia si striekal antiperspirantom? :)

epi
Auto: e46 FL

Nedeľa, 15. Júna 2014, 10:48

Pridam aj moju skusenost. Silikonovym olejom som som premazal tesnenia ktore vyznacil skoki na predch. strane. To neprijemne pukanie zmizlo :bmwball:

Junior
Autor témy

Nedeľa, 15. Júna 2014, 21:36

@Imi:
presne ako epi píše. Pozri si na šiestej strane, skoki to tam krásne ilustroval, ktoré tesnenia treba natrieť (nie striekať sprejom, ale natrieť tuhým dezodorantom). Ale idem to aj ja ešte natrieť silikónovým olejom, nech sa to kĺže.

Tento víkend malý výlet - chatky Baranec pri dedinke Žiar, neďaleko Liptovského Mikuláša. Mal by som asi zmeniť nick auta z Junior na brucholezec :mrgreen: Ale zvládol to bravúrne :thumbup: :thumbup:
Prílohy
65.jpg
66.jpg
67.jpg
ale nás tu je... Junior

UhliC

Re: [E46 318d] Junior - a sme tam, kde sme chceli byť - 99%

Streda, 16. Júla 2014, 09:58

nazdar chalani....moje auto BMW 318d sedan 2004 by tiez potreboval zrenovovat volant aj paku riadenia a ten tvoj volant je TOP. mohoh by si mi prosim ta dat kontakt na pana calunika? rad by som si to dal u neho urobit ak by mal teda cas :) diky
Junior napísal:
Malý update...
Prednedávnom malé jubileum, 220 000 km. Pri tejto príležitosti som si (mu) doprial nový volant od Dtomika. Chalanisko veľmi šikovný, volant spravil presne podľa mojich predstáv, prepracovaný do detailov. Môžem len odporučiť. Na fotkách je dôkaz, že aj štvorramienko môže byť pekné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taktiež som vymenil kocky sťahovania predných okien. Aj vľavo aj vpravo bola jedna kocka ulomená. Okno sa už dosť zasekávalo, hlavne pri chode nahor. Avšak viacerým dobre známy zvuk „pukania okien“ pri prejazde nerovnosťami zostal, aj keď už nie tak výrazný. Myslel som, že po výmene kociek to pukanie zmizne. Ak máte tipy a triky, ako tento problém vyriešiť, píšte :thumbup:
Plán do blízkej budúcnosti je ešte výmena (obšitie) radiacej páky. Taktiež uvažujem nad repasom turba. Síce ešte funguje, no začína dosť hvízdať :(
Zaujala ma firma TurboTech (http://turba.sk/turbo-tuning.htm), alebo TurboTech (http://turbotech.sk/cs/tuning-turba/793 ... 40-ps.html) ktorá robí repas turba aj s výmenou vrtule. Máte niekto skúsenosti s týmito firmami? Nedávali ste niekto robiť u nich repas? Vďaka za každé info :thumbup:

Junior
Autor témy

Streda, 16. Júla 2014, 13:01

UhliC napísal:
nazdar chalani....moje auto BMW 318d sedan 2004 by tiez potreboval zrenovovat volant aj paku riadenia a ten tvoj volant je TOP. mohoh by si mi prosim ta dat kontakt na pana calunika? rad by som si to dal u neho urobit ak by mal teda cas :) diky

nazdar UhliC,
Volant mi robil chalanisko z čiech, nick na fóre má dtomik, v sekcii predaj ND má aj svoju ponuku: predaj-nd-bmw/volanty-m-sport-e46-e39-e53-e87-e90-e93-e60-1-e65-e70-1-f10-t42645-75.html?hilit=dtomik
Môžeš si vybrať z jeho ponuky, a taktiež nemá problém ani s individuálnou požiadavkou. Môžeš si vybrať kombinácoiu kože, farebné prevedenie nití,...spraví všetko, čo si napíšeš. Ja som si navyše dával dorobiť športové bicepsy.
Veľkou výhodou je, že obšíva volanty na výmenu. Pošle ti už hotový volant a ty mu následne odošleš po výmene svoj starý.
Chcel som si dať u neho obšiť aj radiacu páku, no akurát nemal žiadnu, ktorú by mi mohol obšiť, tak radiacu páku som riešil cez pani Richtárikovú z Považského Podhradia (http://volanty.szm.com/Obsivanie_volant ... ranka.html). Práca tiež veľmi pekná. Radiacu páku som dával obšiť nedávno, tak prikladám aj foto :)
Prílohy
68.jpg
ale nás tu je... Junior

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Júla 2014, 20:57

Si mohol dať echo keď si šiel cez ZA dali by sme si kávičku a pokecali si.
Si mohol kosiť tú trávu po pred tou chatkou :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných