... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Junior
Autor témy
Auto: BMW 318d
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 318d] Junior - vietor v peňaženke :)

Piatok, 5. Decembra 2014, 08:49

nadro napísal:
Ak to nieje tajne co vyslo to turbo?
Inac na tych 15 to tiez vyzera dobre. Su velmi zachovale aspon na foto to tak vyzera. Jeden klubak ohladom toho cistenia tu dal postup tiez ma 46tku tak kukni. Ja davam vifko pravidelne a vstreky maju lepsie hodnoty ako ked som kupil auto.

Díky Daniel.
Nepáčila sa mi tá strieborná farba diskov, ale s odstupom času som si už zvykol 8) Pozeral som do príbehu Beyllona, on kúpil PROTEC COMMON RAIL DIESEL SYSTEM CLEAN & PROTECT. Našiel som na ich stránke ešte aj DIESEL SYSTEM SUPER CLEAN. Má niekto skúsenosti, ktorý je účinnejší? (http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,diesel)
ale nás tu je... Junior

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: [E46 318d] Junior - service done, aké aditívum???

Pondelok, 8. Decembra 2014, 10:14

V prvom rade si musis uvedomit, ci chces naliat do nafty pripravok na "jendorazove" pouzitie, ze nalejes vyjadzis a zase nic alebo na pravidelne pouzivanie. To, co pise Daniel, mozem aj ja potvrdit. Po pravidelnom pouzivani VIF LETNE/ZIMNE, som upravili hodnoty vstrekov. Len necakaj zazraky hned. Chce to dlhsie pouzivanie VIFka. VIFko ma viac vyhod - zabranuje korozii vstrekov, zvysuje cetanove cislo a mazivost nafty, znizuje penivost nafty...atd.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 8. Decembra 2014, 15:01

potmehuth napísal:
V prvom rade si musis uvedomit, ci chces naliat do nafty pripravok na "jendorazove" pouzitie, ze nalejes vyjadzis a zase nic alebo na pravidelne pouzivanie. To, co pise Daniel, mozem aj ja potvrdit. Po pravidelnom pouzivani VIF LETNE/ZIMNE, som upravili hodnoty vstrekov. Len necakaj zazraky hned. Chce to dlhsie pouzivanie VIFka. VIFko ma viac vyhod - zabranuje korozii vstrekov, zvysuje cetanove cislo a mazivost nafty, znizuje penivost nafty...atd.

tak tak , ako keby som počúval seba :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Junior
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2014, 10:15

Dík chalani za rady.
Včera sme ešte raz kontrolovali korekcie vstrekov, nieje to až také zlé. Dva mali menej ako 0.2, jeden mal do 0.4 a jeden mal okolo 0.8,
Tento týždeň idem tankovať, tak skúsim asi ten PROTEC COMMON RAIL DIESEL SYSTEM CLEAN & PROTECT. Píšu že používať každých 10000 km.
Uvidíme, či bude nejaká zmena, možnože ma to osloví a budem používať VIFko aj naďalej 8)
ale nás tu je... Junior

Junior
Autor témy

Nedeľa, 11. Januára 2015, 13:09

čaute,
keďže je vonku "zima" a sa mi nechce moc hrať s autom, tak nového nieje veľa. Snáď iba taký detail, ladvinky som potiahol do čiernej fólie, ale to iba dočasne, pokiaľ sa neoteplí, potom pôjdu na lak do čiernej lesklej.
Po výmene žhavičov auto pekne štartuje "na brnk", aj keď je vonku mínus 10C, tak som spokojný.

Skúmam teraz ale jednu záhadu, tzv. "boost efect" :mrgreen: Auto po zošliapnutí plynu ťahá až od 2000 rpm. Aj keď radím smerom nahor 1,2,3... tak to je krásne vidieť. Vytočím motor na cca. 2500 rpm, zaradím vyšší stupeň, otáčky klesnú pod 2000 a zase je auto lenivé... za nejaké 2-3 sekundy, len čo prejdem opäť cez 2000 rpm, ide auto jak ustrlené :mrgreen: Upodozrievam váhu vzduchu, že nebude dobrá. Alebo to ešte môže byť turbo? ktoré sa menilo pred Vianocami. To ale nepredpokladám, pretože nad 2000 rpm ťahá super.
Po diagnostike (asi budúci týždeň) budem múdrejší, no ak máte nápady, čo by to mohlo byť, píšte. Ďakujem
ale nás tu je... Junior

Atavan
Auto: e46 320d

Re: [E46 318d] Junior - "boost effect"

Nedeľa, 11. Januára 2015, 15:59

moje autko sa sprava rovnako....ale nemyslim si ze to je problem ked "netaha" pod 2000....tie motory niesu tak skonstruovane a vyladene ako nove trojky....

mne zabera na plno az od cca 2200+ot, diag neukazuje ziadne chyby, a vsetky hodnoty su v norme....

6kamil6
Auto: G01 20d

Nedeľa, 11. Januára 2015, 19:19

Junior napísal:
čaute,
keďže je vonku "zima" a sa mi nechce moc hrať s autom, tak nového nieje veľa. Snáď iba taký detail, ladvinky som potiahol do čiernej fólie, ale to iba dočasne, pokiaľ sa neoteplí, potom pôjdu na lak do čiernej lesklej.
Po výmene žhavičov auto pekne štartuje "na brnk", aj keď je vonku mínus 10C, tak som spokojný.

Skúmam teraz ale jednu záhadu, tzv. "boost efect" :mrgreen: Auto po zošliapnutí plynu ťahá až od 2000 rpm. Aj keď radím smerom nahor 1,2,3... tak to je krásne vidieť. Vytočím motor na cca. 2500 rpm, zaradím vyšší stupeň, otáčky klesnú pod 2000 a zase je auto lenivé... za nejaké 2-3 sekundy, len čo prejdem opäť cez 2000 rpm, ide auto jak ustrlené :mrgreen: Upodozrievam váhu vzduchu, že nebude dobrá. Alebo to ešte môže byť turbo? ktoré sa menilo pred Vianocami. To ale nepredpokladám, pretože nad 2000 rpm ťahá super.
Po diagnostike (asi budúci týždeň) budem múdrejší, no ak máte nápady, čo by to mohlo byť, píšte. Ďakujem

od 1800-2000 turbo zopina skorej nie, tak je normalne ze auto je dovtedy lenive. A ak turbo nieje ovladane elektronicky co asi unas este nieje tak podtlakom. Skus popozerat podtlakove hadicky.
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Junior
Autor témy

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:04

Atavan napísal:
moje autko sa sprava rovnako....ale nemyslim si ze to je problem ked "netaha" pod 2000....tie motory niesu tak skonstruovane a vyladene ako nove trojky....
mne zabera na plno az od cca 2200+ot, diag neukazuje ziadne chyby, a vsetky hodnoty su v norme....

No, vy "tristodvadsiatkári" máte tých koníkov trošku viacej v stajni, vám to možno nechýba :D Ale ja rátam s každým jedným :mrgreen:

6kamil6 napísal:
od 1800-2000 turbo zopina skorej nie, tak je normalne ze auto je dovtedy lenive. A ak turbo nieje ovladane elektronicky co asi unas este nieje tak podtlakom. Skus popozerat podtlakove hadicky.

Kamil, turbo mám ovládané podtlakom, hadičky sú nové, ale ešte ich pre istotu skontrolujem. A turbo sa podľa mňa točí stále, a nie až od istých otáčok... ale maximum svojej efektivity má práve v spektre otáčok okolo 2000 rpm (môj laický úsudok, možno sa mýlim)

Tak viem, že nemôžem od toho očakávať zázraky, ale určite to išlo lepšie #-o
Však keď idem cez dedinu 55-60 na štvorke a na tabuli koniec dediny pridám, nie a nie sa rozbehnúť, ochcáfky ma obiehajú :mrgreen: a to ma najváč štve :)
Ad.2 aj spotreba sa mi zvýšila skoro o liter [-X
ale nás tu je... Junior

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:20

tak to chipni :wink:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

MCbucik

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:30

tiez som si nieco podobne vsimol, presne ako opisujes..som zvedavy naco spolocnymi silami prideme, ze kde je chyba..
horsie je, ze nemam ani cas kedy nechat auto v servise nech pozru vsetko a predtmy este skocit na diagnostiku..

pisal som aj v sekcii e46, ohladne termostatu, opytam sa aj teba, mam 5/2003 318d a nemam egr termostat, podla viacerych predajcov dielov v TN by tam mal byt, kedze to je ta novsia 318ka 1995cm3. Ty mas dva ci jeden hlavny iba?ja mam taky problem ze vymenil som hlavny a auto sa aj tak nezohreje ako ma..max na 74°C, kedze egr term. nemam tak neviem kde je chyba..

Junior
Autor témy

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:35

nadro napísal:
tak to chipni :wink:

Neveril by si Daniel, ale silno nad tým uvažujem :D Spojka nová, zotrvačník tiež, turbo po repase :)
Asi napíšem nejakým chiptunerom :) čo by to stálo... ale asi to pod 3 stovky nebude... #-o
ale nás tu je... Junior

Junior
Autor témy

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:49

MCbucik napísal:
tiez som si nieco podobne vsimol, presne ako opisujes..som zvedavy naco spolocnymi silami prideme, ze kde je chyba..
horsie je, ze nemam ani cas kedy nechat auto v servise nech pozru vsetko a predtmy este skocit na diagnostiku..

pisal som aj v sekcii e46, ohladne termostatu, opytam sa aj teba, mam 5/2003 318d a nemam egr termostat, podla viacerych predajcov dielov v TN by tam mal byt, kedze to je ta novsia 318ka 1995cm3. Ty mas dva ci jeden hlavny iba?ja mam taky problem ze vymenil som hlavny a auto sa aj tak nezohreje ako ma..max na 74°C, kedze egr term. nemam tak neviem kde je chyba..

Ad.1: dúfam aj ja, že to vyriešim, lebo sa mi nechce stále vytáčať motor až do nebies :mrgreen:
Ad.2: podľa dátumu výroby, aj vravíš, že novšia 318-tka, tak by si mal mať motor M47N ako ja. A podľa ETK by sme tam mali mať egr termostat (http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... on_cooling) Na obrázku je to diel č.8. Nieje dôvod, prečo by si ho tam nemal mať :D Skús vymeniť mechanika :) A ak ho tam vážne nemáme, tak potom sa idem hanbiť do kúta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale nás tu je... Junior

MCbucik

Nedeľa, 11. Januára 2015, 22:58

mechanika menit ani nemusim, lebo doteraz problem s nim nebol. Ale ja ho tam na 100% nemam, dnes som dal dole kryty motora a sam som sa presvedcil, ze tam nie je, nie je tam ani termostat, diel c.8 ani diel c.1..moj motor po odkrytovani vyzera ako na ilustracnom obrazku, tak teraz neviem kde moze byt chyba, kedze hlavny je vymeneny a auto sa aj tak nezohrieva.
Prílohy
maxresdefault.jpg

Bushido46
Auto: štyrišesťtrojliter

Pondelok, 12. Januára 2015, 20:33

Krásna starostlivosť, pekný príbeh, len tak ďalej :)

Junior
Autor témy

Utorok, 20. Januára 2015, 08:51

MCbucik napísal:
mechanika menit ani nemusim, lebo doteraz problem s nim nebol. Ale ja ho tam na 100% nemam, dnes som dal dole kryty motora a sam som sa presvedcil, ze tam nie je, nie je tam ani termostat, diel c.8 ani diel c.1..moj motor po odkrytovani vyzera ako na ilustracnom obrazku, tak teraz neviem kde moze byt chyba, kedze hlavny je vymeneny a auto sa aj tak nezohrieva.

Máš pravdu, asi ho tam fakt nemáš, idem sa hanbiť :oops: A ako sa ti podarilo vyriešiť tvoj problém? Či ešte pátraš?

Bushido46 napísal:
Krásna starostlivosť, pekný príbeh, len tak ďalej :)

Ďakujem. Čítam aj tvoj príbeh a pekne postupuješ :thumbup:
ale nás tu je... Junior
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 37 neregistrovaných