Utorok, 17. Marca 2015, 17:27
No asi si tu obnovim servisnu historiu, asi by sa to aj patrilo, ked uz som si to tu poctivo pisal. Po vymene turba a kopu veci okolo som si myslel, ze bude chvilu klud. Bohuzial nebol (necakane), tak ma presla chut na to auto a celkovo to tu vobec updatovat.
Mesiac po vymene turba uz zacal pri rozbehu slusne trieskat kardan, ulozenie bolo na sracky, vid foto. Islo origo BMW, so slovenskym INA loziskom. Taktiez som vymenil aj Hardynu (Lemforder). Stara bola super, ale ako to poznam tak po tyzdni by sa dosrala. Vymenili sa rovno aj silenty prevodovky (Lemf), stare boli dobre, ale uz som ich mal kupene.
Separator oleja Meyle bol v aute asi 2000km a bol totalne zajebany, nepriepustny. Tuto znacku nikdy viac.
Prejavila sa aj duša auta, ked dost pompeznym sposobom zahorel ostrekovac okna. Vyskvarilo ho na sracku.
Zaciatkom decembra vymenene vybojky, z tych 6000K mi uz bolo nevolno, tak tam sli 4300ky.
Investicia, ktora ma dost potesila bola kupa novej mechaniky do MK4. Navigacia znova cita, znova funguje a rychlost teda paradna. Fakt to stoji za tie peniaze a odporucam kazdemu, komu to uz nechce citat ani hovno.
Na leto kupene nove predne gumy, Vredestein Ultra Cento za prijemnu cenu. Nejlevnejsipneu.cz nesklamali a poslali fajn DOT 0415.
Esteze ma to auto ma tak rado a vymysla si fakt debilne poruchy. Uz je z diag jasne (12 chyb tlaku v sani), ze hvizdanie v istych otackach robi daka diera v sani, mozno aj samotne sanie bude prasknute, ale hadam to bude len v tesneniach. Tesnenia sa vymenia, taktiez sa daju aj zaslepky na tie diery po klapkach, kde ostali po vybrati klapiek tie povodne plasty.
Najdebilnejsia vec, co sa stala bolo prasknute EGR potrubie. Mal som to odpojene, ale nie zaslepene. Prasklo to kusok od zvodov, s autom sa da jazdit len na vnutornej ventilacii. Smrad jak za starou karosou. Nechal som si vyrobit 8mm zaslepku, fox1k mi poslal klingerit na utesnenie (za co vdaka), snad uz bude naveky klud.
Este vymena komplet napinakov, kladiek a remenov, kedze som to nikdy nemenil a neviem ako dlho to tam je a hotovo.
Na jar planujem opateru interieru zverit dakemu odbornikovi, rozmyslam nad Royal Garage. Chcel by som dat poriadne hlbkovo vycistit a osetrit vsetko kozene. Mozno aj vytepovat. Je to sice drahsie, ale interier si to zasluzi a mna z cistenia koze boli chrbat. Ak by mal niekto skusenosti, ci uz s Royal Garage, alebo s inymi odbornikmi v BA, ktorych by odporucil, tak sem s napadmi.
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

-