Štvrtok, 13. Júna 2013, 22:11
Tak, po dlhsej dobe to tu trosku oprasim, doteraz sa mi nechcelo, s autom bolo par starosti, ale dostal som zase chut sa do toho vrhnut tak aktualizujem pribeh. Auticko oslavilo 6.6. svojich 10 rokov, odkedy prvy krat zatrepalo valcami, takze bol to asi ten spravny moment kupit mu "par" darcekov, za velky par penazi.
Auto dostalo novy lak na kapote a kufri, kedze na kufri to uz pekne bublinkovalo, okolo osvetlenia spz ani nevravim. Dost ma to sralo, tak som sa k tomu odhodlal, pri tej prilezitosti sa dalo dozadu nove LED osvetlenie SPZ a novy znak, stary bol trochu osuchany, oboje od crumara. Dost som sa bal, kedze farba je trochu horsia na triafanie, skusene oko rozdiel mozno uvidi, ja nevidim.
Dalsia kapitola bola kapota, tam pravy roh uz hnil kvalitne, co sa aj potvrdilo pri obrusovani, ked sa to cele rozpadlo. Rezalo sa to az do zdraveho, cize kus asi 3x8cm je navareny nanovo, bohuzial, zachranit sa to nedalo. Ale s vysledkom som spokojny, aspon mozem kludnejsie spavat s vedomim, ze na aute momentalne nie je hrdza. Kapota vsak potrebuje este doladit par detailov, co mi slubili, ze mi to spravia, ked farba trochu "dozreje". Taktiez mi zavarili trysky ostrekovacov, kde boli polamane uchyty, konecne to nevyskakuje. Dalej sa opravila aj hrana dveri, kde bol lak od obuchavania dost ohryzeny. Proti korozii planujem pouzit Zn sprej od Retechu, ked bude auto na zdvihaku skusim to niekde naprasit, ci to vydrzi.
Plany do buducna?
Vole v podvozku, aj ked nic strasne som zobral zhurta a okrem capov riadenia, ktore su tuhe a bez vole a okrem ramien vzadu sa ide menit podstatna cast podvozku, predovsetkym dakujem Jarovi z DS Auto za diely za super ceny a jararakovi za to, ze mi to prevzal. Takze, diely uz mam nakupene takmer vsetky, cakam este na ulozenie predneho stabilizatora, lebo potrebujem tie s vacsou dierou, celkom draha sranda. Takze menit sa bude nasledovne:
Predne ramena spodne - TRW
Predne ramena horne - TRW
Tycky stabilizatora predne - Lemforder
Ulozenie predneho a zadneho stabilizatora - z BMW
Tycky zadneho stabilizatora - SWAG
"Hokejky" - TRW
Silenty na hokejkach - TRW
Rad by som ked bude auto hore vymenil aj olej v diffe ak sa k tomu dokopem. Taktiez potrebujem vyriesit klimu, novy ventilator je v rieseni, treba este zistit, preco zrazu nemam v okruhu ziaden tlak, zrejme je dakde diera, takze vyriesit a naplnit a snad bude klud.
Este sa musim vratit k vstrekom, kde som bol zmiereny s repasom tretieho vstreku, kde korekcna davka bola +2,25, pri zatazeni az k +3,7. Posledne dva tyzdne som jazdil trochu sviznejsie, sem tam ked je vsetko v pracovnej teplote ho poslem do cerveneho a efekt sa dostavil, vid foto. Davam pravidelne VIF, trochu viac ako sa odporuca, takze zjavne tam bol predtym daky bordel, ktory sa podarilo dostat von. Rolu urcite hra aj novy palivovy filter. Takze repas trysky nateraz odkladam, v priebehu leta ich dam vsetky aspon na ultrazvuk vycistit.
Myslim, ze su to vsetko splnitelne plany do najblizsej doby, potom sa uvidi co dalej, uz neplanujem.
Este nejake to foto:
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

-