Takže
2x
http://prebmw.sk/silenblok-zadneho-rame ... 88174c6682a
2x
http://prebmw.sk/33-32-6-760-389/p821254//
Premýšľam nad tými polyuretanovými, pre červené sa píše že by mali mať rovnakú/podobnú tvrdosť ako klasické siláče. Ide mi ale hlavne o to, že by sme ich s otcom dokázali vymeniť aj doma.
Ďalej, pozeral som už aj oleje. Prevodovka aj diferenciál tečú, tak by si zaslúžili doplnenie oleja, rovnako aj motor. V ňom bol podľa predchádzajúceho majiteľa olej menený len 500km pred predajom auta. A že olej menil každých 10k. Znie to pekne, ale som presvedčený že kecal. V najlepšom prípade má ten olej už nabehaných minimálne 4000 km, takže až tak také mrhanie to nebude

V motoru je teraz Shell 10W40, tak tam tiež hodím 10W40ku, premýšľam ale nad použitím preplachu. Má to zmysel? Pomôže to niečomu?
Do prevodovky aj serva ide olej pre automatické prevodovky.
Do diferenciálu čo som čítal po fóre tak 75W140.
K tomu ešte samozrejme olejový filter.
Inak cez víkend konečne prebehla výmena budíku. Aspoň už mám aký taký prehľad o otáčkach a teplote chladiacej kvapaliny (ručička už je v strede), všetky pixely displeju sú funkčné (okrem jedného ktorý raz za čas preblikne), design budíkov ladí so zbytkom auta, ale...
- rýchlosť ani zďaleka neukazuje presne (pri tacho 50 som nameral gps 55, pri tacho 130 zas gps 118)
- čelný číry kryt má v rohu jednu prasklinku, nijak zvlášť ma to netrápi lebo to hocikedy môžem vymeniť s tými dvoma ďalšímu budíkmi
- kilometre... ukazuje to takmer presne o stovku viac. Socket (plastový) pre EEPROM je iný (zrkadlovo prehodené zúbky) ako mám v starom budíku. Pff, nejaké blbé kusy plastu ma nezastavia, tak som to tam natískal, ale hodilo to chybu "eep" 1 alebo 2 už sa nepamätám. Nj, čip asi nebude kompatibilný. Tak som skúsil zapojiť budík bez čipu, či to nenačíta údaje z RJ, nie, hodilo to chybu (tuším "code" alebo niečo také). No nič, tak som tam dal späť ten s 300k, zaznamenal presné čísla pred a po, nech mám prehľad koľko som na tom najazdil.

Najviac ma trápi to nepresné ukazovanie rýchlosti, ale čo už. Môžem ešte skúsiť prehodiť predok (číselníky, ručičky s motormi) na zadok mojho starého čo bol v aute, potom by sedeli aj kilometre, ale neviem či to vyrieši tú nepresnosť (vidí sa mi, že chyba bude v motorčeku). Ak ma to bude veľmi srať tak sa na to pozriem, zatiaľ tomu dávam pokoj.
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)